Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Bildøren smækkede bag ham. Det blå pulserende lys fra bilens tag brød mørket omkring de to betjente. Shane løsnede stroppen, der holdt hans pistol fast i hylstret og trak våbnet, der stadig overraskede ham med sin tyngde. Ved siden af ham rapporterede hans makker til stationen.
"34-58 fremme ved stedet. Vi kan ikke se noget endnu."
De udvekslede blikke, gav hinanden et nik og begyndte at gå ind imellem de tomme bygninger med deres våben pegende mod jorden. Shane kunne mærke sit hjerte pumpe af sted. Han var stadig ny. Han havde kun været ude af akademiet i en måned. Det var første gang, han havde været af sted til en anmeldelse om skud affyret.
Deres skridt rungede mellem murene. En lyd fik dem til at stoppe. Hans makker, Jake, nikkede hen mod en åben dør, hvor lyden var kommet fra. Forsigtigt bevægede de sig hen og skimtede ind i det grå mørke. Der var intet at se. Jake løftede sit våben og de trængte ind i bygningen, Shane bagerst. Det var en labyrint af gange, trapper og døre. Langsomt arbejdede de sig ind i bygningen, mens de tjekkede hvert eneste rum.
Jake skubbede endnu en dør op. Et skarpt brag fyldte luften omkring dem. Som i slowmotion væltede Jake bagud med øjnene spærret op i overraskelse og munden åben i et skrig, der aldrig kom. Blodet sprøjtede ud på væggen bag ham, og det gav et bump, da hans allerede livløse krop ramte gulvet. Shane frøs, og svimmelheden fik ham til at vakle. Han sank for at tvinge kvalmen tilbage. Han vidste med det samme, at han ikke kunne gøre noget for Jake. Protokollen sagde, at han burde forlade bygningen og kalde efter hjælp, men han fortsatte hen til døråbningen og kiggede hurtigt ind. Rummet så tomt ud. Han tog en dyb indånding og svingede ind med våbnet først. Der var ikke nogen. Troede han. Han opdagede for sent, at der stod nogen op af væggen et kort stykke fra døren. Et eller andet ramte Shane i baghovedet, og han faldt på knæ. En fod sparkede pistolen ud af hans hånd. Med et tåget blik kiggede han op. Der stod en mand og kiggede på ham med et koldt blik. Manden løftede en pistol. Shanes blik blev fanget af pistolens sorte munding, og han kunne mærke dødsangsten vælte ind over sig. Skulle det hele slutte nu?

Skriv kommentar

Besvarelsen I tjenesten er publiceret 03/01-2016 12:39 af Charlotte Bøg Buus Christensen (Zofrost) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 03/01-2016 12:39
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej Chalotte

En god cliffhanger du har skrevet. Jeg kan specielt godt lide dine billeder, de skaber en god stemning selvom du har begrænset antal ord at gøre det på. F.eks:

Det blå pulserende lys fra bilens tag brød ...
Shanes blik blev fanget af pistolens sorte munding, og han kunne mærke ...

Hvis jeg skal forsøge at komme med forbedrings forslag, så var det at kigge lidt på brugen af han/hans. Der er efter min smag lidt for mange af dem. F.eks kunne:

Han sank for at tvinge kvalmen tilbage. Han vidste med det samme, at han ikke kunne gøre noget for Jake.

Skrives som til noget i stil med:

Han sank for at tvinge kvalmen tilbage og vidste med det samme, at der ikke kunne gøres noget for at redde Jake.

Tak for en god historie.

Mvh
Michael
4 år siden