Regnvåd afstraffelse - Kasper

Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Regndråberne praktiserede trommesolo på min regnfrakkes hætte, i min ensomme færden. Det var nat - men klokkeslættet var jeg ikke klar over - og min interesse for to viseres placering på en urskive, var ikke-eksisterende, jeg var ligeglad. Jeg mobiliserede mine ben i et hastværk, i én retning - i retning mod adressen som rummede et forfærdeligt individ. Dette individ, som havde skabt anledning for mig, til at bevæge mig ud i denne regnvåde- og duftende februar-nat - fortjente, simpelt som det lyder - en lærestreg, og jeg - en forklaring. Det var til gengæld ikke helt forudbestemt om jeg ville erhverve mig en dybere indsigt i personens tanker, som bistod de opkastfremkaldende handlinger - begået af ham - men jeg tænkte, i aggression, - at hvis forklaringen kom, så kom den - og hvis ikke, så kunne jeg leve med at plante en skosål i personens tandsæt, og med ét kom det op på min nethinde af erindringer - at jeg skulle brat til venstre, ned ad en sidevej - som var kendt som et ret så kriminelt, samt ghettoagtigt gangster-kvarter. Personen boede i det næst-første hus på vejen, og jeg gik op til døren, bankede høfligt på.

Der kom en gigantisk stor, og bred mandsperson til syne i døråbningen lige foran mig, som spurgte mig om hvad fanden det var for et tidspunkt at komme brasende på - men beboerne havde tydeligvis gang i en potstinkende, og sprittet fest inden døre - så jeg svarede: "Din kammerat - Mikkel, han har en aftale med mig - er dette hans adresse? Det var omkring køb af noget til at sætte lidt ild under jeres fest. "
Manden, som antageligvis var en kammerat, havde skulende øjne imens han stirrede på mig, i en rum tid. Derefter forsvandt han tilbage inden for, for at hente personen jeg ledte efter, Mikkel. Jeg kunne tydeligt fornemme ulovlige aktiviteter, og en dyb, tung bas efterfulgt af amerikansk gangster-rap. Jeg ventede i et par minutter, og i døren stod han pludseligt og spurgte: "Er det dig der sælger krystaller, makker? Vi to kender sgu ikke hinanden. " Jeg kiggede dybt ind i hans blodskudte, søvnige øjne - imens jeg spurgte: " Troede du virkelig, helt seriøst på - at det var muligt at påkøre børn, og flygte helskindet fra det? " Og han nåede ikke at reagere, før jeg havde brækket hans kæbeknogle i et blodsprøjtende sideslag, med knojern.

Skriv kommentar

Besvarelsen Regnvåd afstraffelse - Kasper er publiceret 19/02-2015 22:57 af Kasper Lund (Dynamikken) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 19/02-2015 22:57
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 47.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Alberte A. Fischer (FrøkenFischer)
Hej Kasper Lund.

Som svar på opgaven/skriveøvelsen synes jeg historien levede op til det. Jeg sad i hvert fald til sidst og var sur over at jeg ikke kunne læse mere, så det må vel betyde at du har udført øvelsen korrekt.

Jeg holder meget af indskudte sætninger, men hvis jeg skulle sige en enkelt ting til dig, så er det at jeg nogle gange blev en smule forvirret over de mange mange indskudte sætninger du havde. Men ellers syntes jeg den var rigtig god.

Mvh Alberte
6 år siden
6 år siden
#2 Laura Apol (Kluddermutteren)
Hej Kasper,

Jeg må først rose dig for din fine skrivestil - som jeg personligt selv er ret forelsket i. Jeg kan specielt godt lide din måde, at beskrive stemningen og følelserne hos hovedpersonen; men den samme form for beskrivelse, savner jeg i den sidste del af teksten.

Talesprog kan være lækkert, og du lever til fulde op til skriveøvelsens tema. Ikke værst! Lad mig høre mere!

Venligst,
Laura
6 år siden
5 år siden
#3 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Kasper
Du har formået at få lavet en slutning, som jeg overhovedet ikke havde tænkt på. Det fornemmer man slet ikke igennem hele teksten.
Vh. Jytte
5 år siden