Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Jeg prøver forgæves at få øje på Thyra. Den lille lejlighed bugner af mennesker og truer med at eksplodere. Kim og Hans er i en dyb diskussion ovre i det ene hjørne, halvvejs bag bregnen. Senere på aftenen plejer deres diskussioner af blive noget mere fysiske -- hm. I et andet hjørne ligger gaver hulter til bulter -- mest rødvin og blomster. Sandsynligvis købt på en tankstation. Det har det der billige udseende, også selvom der ikke er noget papvin.

Men hvor er fødselsdagsbarnet? Nu går jeg altså ud i køkkenet og kigger -- med fare for at blive sat til at smøre boller. Men heller ikke her har hun gemt sig.

Jeg tør ikke spørge denne overflod af mennesker, hvor Thyra er gået hen. Måske er hun blevet skubbet ud i entreen? Jeg kigger efter. Og der er hun minsandten. Sammen med de bunker af aviser, der aldrig bliver smidt ud, og som altid hænger fast i mine skørter.

”Thyra, jeg tror jeg går nu.”
”Jamen Nethe, du er jo lige kommet.”
”Ja, men jeg vidste jo ikke, at du havde gæster i forvejen. Min invitation må være blevet væk i posten. Jeg ville jo bare overraske dig.”
”Nej, vil du nu lige! Det var en spontan ting. Kim kom forbi med en flaske rødvin, og så skrev han på facebook, at han var her, og så kom Hans og Bibi også herover, og Bibi sendte en sms til Ditte, og ...”
”Okay. Du behøver ikke gøre undskyldninger.”
”Forresten prøvede jeg også at ringe til dig. Men jeg fik kun din svarer.”
”Nå ja -- jeg har været ude og handle hele dagen, og så havde jeg planlagt at komme herop bagefter. Du skulle jo ikke sidde alene. Og så kunne vi også snakke om hvad vi skal gøre med mor, nu hvor hun er kommet hjem fra hospitalet.”
”Ja, ved du hvad, er det okay jeg ringer til dig i morgen, og vi snakker om det der?”
”Ja ja. Jeg er hjemme i morgen.”

Et hurtigt knus, og så er jeg ude på fortovet.

Det kan også være lige meget. Nu skal jeg altså have den mobil. Om det så også kun bliver for at kunne komme til Thyras fester. Eller blive væk fra dem.

Skriv kommentar

Besvarelsen Surprise! er publiceret 12/07-2009 14:46 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 12/07-2009 14:46
Besvarelsen er på 376 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Densortemagi
Jeg kan godt lide hele farcen omkring den manglende invitation og de selv-inviterede. Det havde været været mere spændende hvis du ikke havde afsløret af de var søstre.

For at være lidt konstruktiv kritisk, så synes jeg at indledningen godt kunne flyde bedre sammen med resten, som jeg ellers synes er rigtig godt skrevet :-)
11 år siden
11 år siden
#2 Allanna Sorgenfri (Allanna)
Er vild med din tekst. Sproget flyder - kan godt lide den lille detalje med de to herrer gemt under bregnen. Det der specielt fanger mig er den måde, som du får beskrevet det noget anstrengte forhold mellem de to søstre. Man kan ikke lade være med at spekulere over, om hun nu også havde ringet til søsteren - forklaringen med hvordan gæsterne var dukket op er næsten for tilfældig.
11 år siden
11 år siden
#3 Pia Hansen
God lille historie om to søstre. Skæg beskrivelse af Thyras gæster, som Nethe åbenbart også kender.
Fin afslutning.

Pia J
11 år siden
11 år siden
#4 Marie W
Super god. Kan specielt godt lide, at du venter med at afsløre deres relation til hinanden før næsten til sidst i teksten.
11 år siden
11 år siden
#5 Gitte Morsund
Meget flot løsning på opgaven. De indbyrdes relationer afslører du ikke direkte - kun oplysningen om den fælles mor sætter mig på sporet. At de to søstre kender samme personer finder jeg ikke noget underligt i. Særligt da jeg var yngre kendte jeg de fleste fra min søsters faste vennekreds.

Flot dilemma med den manglende invitation (for hvem er det lige der bliver overrasket?) og overvejelserne om at skaffe sig en mobiltelefon, samt hvorfor.

Den korte tekst rummer meget.

/Gitte
11 år siden
11 år siden
#6 Lise Jensen
Jeg kan godt lide din tekst. En god beskrivelse af to søstres anstrengte forhold. Og hvem er det lige der bliver overrasket?
11 år siden
11 år siden
#7 Astrid Skammelsen (Astrid 23)
Godt skrevet. Jeg kan tydeligt se forløbet for mig.
11 år siden
11 år siden
#8 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Skriveøvelsen opfyldt. Absolut en af dine bedste øvelser.God opbygning og klare billeder. Gode runde figurer med udtryk. Jeg kan se dem for mig.
Klar fordel med jeg-person i den måde du griber det an på.
Der er også fine kontraster i handlingsforløbet.
Virkelig elegant.
11 år siden
11 år siden
#9 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Lise, jeg kan godt lide hele skildringen af den groteske situation og så søsterens dilemma, hvor hun tilfældigvis er dumpet ind i festen. Så må hun til at have den mobiltelefon, fed bemærkning! Vi har jo været nogen, der ikke skulle have en sådan dims, indtil... ja, det kan være så meget. VH Mons
11 år siden