Hvad fejler jeg?

Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Venteværelse. Hvad er det for et ord? Det er som om ens liv er sat på pause og så kan man sidde der og glo. Jeg hader det. Jeg hader at vente. Jeg hoster et par gange og får igen ondt i halsen. Flere gange hiver jeg lidt anstrengt efter vejret.
”Nå, du er måske smittet med den nye influenza?” ler manden ved siden af. Dårlig vittighed.
Jeg ved ikke hvad jeg fejler. Det prikker mig hele vejen ned gennem ryggen. De små hår rejser sig. Kan det være det? Men sygdommen er ikke nået til Danmark endnu, vel? Jeg sveder og mine håndflader klister.
De andre i venteværelset flyder sammen med det. Jeg prøver vist at rejse mig og hente et blad. Et af dem fyldt med sukkersøde historier så man slipper for at bruge hovedet. Dem hader jeg ellers. Det skærper ikke hjernen at læse dem. I vores moderne sammenfund skal man tænke over CO2 udslippet og klimaforandringer og den slags.
Med et blad i hånden går jeg tilbage. En lille pige med snottet næse og røde øjne sidder på sin mors skød. Blidt vugger hun barnet frem og tilbage så det bliver ved med at forholde sig roligt.
Ved siden af dem sidder et par. Manden er lille og tæt bygget. Kvinden ser ud til at dampe af varme. ”Der er nok en til der er smittet med den nye influenza,” griner manden ved siden af mig. Forbandet sjov, tror han vist han er. Jeg har ikke energi til at sige noget. Ikke engang til at åbne bladet. Tænk hvis det er den?
En Mads Hansen bliver kaldt ind. Det er ham manden ved siden af mig. Ham med de dårlige vittigheder om andre folks sygdomme. Han ser ikke selv for smart ud. Hans store bukser hænger nede under røven og den tætsiddende T-shirt dækker knap hans store vom. Jeg begynder at svede. Tænk nu hvis manden har ret? Det kan godt være det.
Så bliver mit navn råbt op. Jeg rejser mig. Mærker hvordan sveden drypper fra min pande. Jeg er våd overalt. På vej ind kommer manden ud igen.”Ny influenza. Det er for galt. Tænk at skulle fejle det,” mumler han. Lidt overrasket kigger jeg. Så er sygdommen nået til Danmark.
Og mig? Jeg har en slem forkølelse har lægen sagt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvad fejler jeg? er publiceret 19/07-2009 13:49 af Lise Jensen under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 19/07-2009 13:49
Besvarelsen er på 387 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Brown
Super situationsbeskrivelse. Du får med en masse detaljer, og jeg synes ligefrem jeg kan genkende nogen af personerne. Du har et godt og levende sprog.
10 år siden
10 år siden
#2 Marie W
Sjov ide at dreje historien ind på influenzaen der netop er kommet til Danmark - og specielt godt tænkt, at manden med de dårlige vittigheder er dén der er smittet af influenzaen. Kan især godt lide den sidste kommentar, da du hele vejen igennem har skabt forestillinger om, at HP nok fejler noget mere eller mindre alvorligt, men ender med noget helt almindeligt.
10 år siden
10 år siden
#3 Graziellen
Jeg følte mig meget varm og svedende da jeg læste din historie og havde en klautrofobisk fornemmelse af et tilsnottet venteværelse, så det er lykkedes for dig at frembringe det. At Nemesis lige var på besøg var en god detalje. Efter at "mine" egne kommentatorer har sat focus på mine tider, ser jeg meget på det både i andres og egne fortællinger. Den sidste linie forvirrer mig, jeg ville have skrevet i retning af. Og mig? Lægen sagde at jeg havde en slem forkølelse. Det giver en fornemmelse af at der er gået lidt tid siden han/hun gik ind og der der har været en pause i fortællingen. Forøvrigt rigtigt godt at du ikke afslører hovedpersonens køn.
10 år siden
10 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den er sjov! Og meget velskrevet!

Jeg synes den er meget fin med gode beskrivelser af venteværelset, tanker om sygdom og ham den irriterende er ramt på kornet. Ret vittig slutning! Ha!
10 år siden
10 år siden
#5 Gitte Morsund
Du starter fremragende, men du får ikke helt fulgt op på den filosofiske indledning / spørgsmålet om hvad det er for et ord.

Selve det at hade venteværelset / naboen, der skal gøre sig klog på andres bekostning (og som heldigvis får som fortjent til sidst) rammer du derimod lige på kornet.

Og det trækker op at du får det uventede twist på historien til sidst.

/Gitte
10 år siden
10 år siden
#6 Astrid Skammelsen (Astrid 23)
Dine beskrivelser er så gode at jeg føelsen af at jeg lige så godt selv kunne have været tilstede i venteværelset. God slutning!
Godt gået endnu en gang!
10 år siden
10 år siden
#7 To Fatter
Som opstartet bruger, vil jeg gerne bidrage til, at de danske sprognormer holdes i hævd. Derfor ser jeg det som et positivt bidrag til hjemmesiden, at jeg påpeger en række kommateringsvanskeligheder i denne opgave. Dog med det for øje, at det er jo også kun en øvelse.....
Fx.:

Et af dem fyldt med sukkersøde historier så man slipper for at bruge hovedet.

.... Blidt vugger hun barnet frem og tilbage så det bliver ved med at forholde sig roligt.


Ser man bort fra disse små uoverensstemmelser med korrekt dansk tegnsætning, :-) er det en god opgave med fine perspektiver. Især er jeg positivt stemt overfor inddragelsen af CO2-problematikken (CO2-udledning er i øvrigt med bindestreg) idet fortællingen gøres aktuel. Din afslutning er dog aldeles fremragende! Fortsat god skrivelyst.

Ps. Husk nu det komma (-:
10 år siden
10 år siden
#8 Kaare Kristensen (Hemingway)
Jeg kunne godt have tænkt mig lidt mere dialog, men så igen, det er jo netop dét, at den næsten altid mangler, og derved gør venteværelset så pinligt.
Så det er nok bare mig,der vl have, der skal ske noget mere.
Som den historie siger, så er det vel, hvad det er, møg kedeligt og tæer-krøllende at vente på lægens venteværelse. Godt ramt.
10 år siden