Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

Jeg stillede op i køen lige som alle andre. Alle der for nydelig var fyldt atten, var blevet kaldt ind. Prøvede at tænke på noget andet. Men et ord blev ved at banke på. Test. Test.
Der stod mange andre. Mine håndflader klistrede. For pokker. Benene rystede. Køen blev mindre. Foran mig stod en pige. Det lød som om hun græd.
”Skal du til testen?” spurgte jeg.
”Ja, og dig?” hun så op.
Jeg nikkede.
”Hvorfor har man lavet sådan en?” spurgte hun.
Jeg trak på skuldrene. Vidste det ikke selv. Og dog. Ingen af os sagde mere.
”Jeg er sulten.”
”Har du ingen piller med?” spurgte jeg lidt forundret.
”Jeg glemmer dem altid. De sorterer nok mig fra. Jeg dur ikke til noget. Jeg kan ikke passe på mig selv,” hun lød bedrøvet.
Jeg vidste de sorterede mig fra. Dur ikke, ville de sige. Jeg gav hende en af mine piller.
”Det hjalp. Nu er jeg i det mindste mæt,” sagde hun.
Jeg nikkede. Burde man også være. Pigen foran blev kaldt ind. Det var min tur næste gang. Jeg skævede bagud. Tænkte på at vi lignede en flok køer til slagtning.
Lidt efter var det min tur.
”Navn.”
”Nora Christensen.”
De nikkede. Satte elektroder på hovedet af mig. Sagde det var for at måle mine hjerne et eller andet. Jeg var ikke god til lange ord. Snublede altid over dem med tungen. Spørgsmål efter spørgsmål. Hvad mine forældre lavede? Hvor mange venner jeg havde. Hvem der var statsminister i 2022. Masser af spørgsmål jeg aldrig kunne svare på.
Der var stille i lokalet.
”Du kommer ikke til at klare dig,” sagde robotstemmen.
En gysen gik gennem mig.
”Du vil få det bedst på et af vore hjem. De tilbyder så meget til sådan en som dig. Og der er så mange udflugter. God mad og en hver dag hvor du kan følge med,” robotstemmen talte langsommere.
”Du kan bare krydse af hvor du helst vil hen.”
Jeg rystede. Kunne ikke tro det var sandt. Der var ikke plads til mig i samfundet. Jeg var dum. Jeg kom aldrig til at have et arbejde. Eller få børn. Måske måtte jeg heller ikke gifte mig. Jeg tog pennen i hånden. Satte et kryds uden at se. Det var ligegyldigt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Dur, dur ikke er publiceret 26/07-2009 15:25 af Lise Jensen under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 26/07-2009 15:25
Besvarelsen er på 379 ord og lix-tallet er 17.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Er du da gal, hvor er du god! Meget spændede og tankevækkende tanke om et samfund, hvor man ikke længere må være forskellige. Også meget fin dialog. Imponerende!
14 år siden
14 år siden
#2 Gitte Morsund
Skræmmende fremtidsscenarie. Men ensretningen foregår jo allerede nu - bare via mediepåvirkning. Så måske slet ikke så utænkeligt alligevel.

Særdeles velskrevet, både i dialoger og handling. Stemningen formidler du tydeligt uden direkte at skrive noget om den.

Gennemført.

/Gitte
14 år siden
14 år siden
#3 Mathine Lotus Rasmussen (Mathine)
Fy for den lede rødbede, en fremtid. Jeg er slet ikke sikker på jeg vil deltage i den!

Du fanger godt - rigtig god fortælling fra hovedpersonen, som har en god empatisk intelligens, som man bare ikke regner for noget i dette Herrens år, i historien.

Mange tak for den gode historie!!
14 år siden
14 år siden
#4 Rene Kier (kier)
Hej Lise,

Logistik så det basker i en dyster fremtid!

Sådan en tekst her er en rigtig god "teaser", så man ser straks efter hvad der ellers er listet af tekster, under Lise Jensen navn.

... Ingenting?

Årh, come on... Vi er mange der hungrer efter god og velskrevet underholdning. Og du har den! Share. Måske har du glemt at linke til forfatterprofil?

Venlig hilsen,

R. Kier
14 år siden
14 år siden
#5 Pia Hansen
Virkelig god historie. Du får skabt et godt billede af både hovedperson og situation.
Tillige tegner du et dystert portræt af dagens - øh - fremtidens Danmark (eller hvor det nu er? *s*)
Jeg er ikke meget for at give fem stjerner. Det her er jo bare skriveøvelser. Men - nå, så skidt - jeg kan lide den her historie, så jeg trykker på fem stjerner.

vh. Pia H
14 år siden
14 år siden
#6 Brown
pyha, jeg fik helt ondt i maven. En sterk og velskrevet historie.
14 år siden
14 år siden
#7 Marie W
Gennemført suveræn historie! Gyseligt scenarie, at der ikke er plads til de dumme i samfundet ... men at vi alle skal være ens, for at kunne fungerer. Herligt sprogbrug! Skriv endelig mere!!!
14 år siden
14 år siden
#8 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Lise, det er virkelig et gennemført sort totalitært samfund, som du skildrer her. Jeg er imponeret over, at du får det skildret på så lille plads, ellers er der jo i de klassiske brugt en hel roman på det. Det er så en almindelig hverdagssituation med at stå i kø, det løser opgaven fint. VH Mons
14 år siden
14 år siden
#9 Graziellen
Du holder dig fint til din hovedpersons fortællerstil ved at skrive i små korte sætninger. Fint fundet på at lade robotterne gøre det umenneskelige og alligevel lidt menneskelige hvor de sænker stemmen. Tænker du at robotterne har overtaget samfundet?
14 år siden
14 år siden
#10 Camilla Otto (Chammalia)
Det er en skræmmende fremtid. Jeg har læst en avisartikel om det emne tilbage i folkeskolen. Det viste et billede af hvordan mennesker ville være inddelt i to grupper i fremtiden: De kloge og smukke og perfekte, og de grimme, uduelige og dumme.
Det er uhyggelig læsning, men det sætter nogle tanker i gang.
14 år siden
14 år siden
#11 S.Renee.E
Det er en spændene start. God beskrivelse af nervøsiteten, og påvirkninger på omgivelserne - jeg kunne selv mærke det. Godt fundet på.
14 år siden