Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Jeg vaklede op ad trappen og gik ind i venteværelset. Det gik ikke ret hurtigt, for hvis jeg havde for meget fart på, så sydede det fra min lunger som fedt på panden. Ved skranken meldte jeg min ankomst og blev bedt om at tage plads.
Her sad jeg så og vidste egentlig godt, hvad der var galt, men jeg frygtede altid at blive undersøgt. Kunne det ske at være værre end jeg troede? Hvis det var som jeg gættede, så var det bare et par uger på penicillin, så var det overstået, men kunne det være værre end det? Tanken om, at min lidelse før penicillinens opfindelse havde betydet døden, var dyster nok.
Der sad en ældre dame lige mig, hun virkede som hun halvsov, hun sad måske i drømme om de gode gamle dage. Jeg er vis på, at hvis jeg havde indledt en samtale med hende, så ville hun have kævlet om, hvor meget nemmere det var at gå til lægen dengang. Lige overfor mig sad en ung mor med en lyshåret pige i førskolealderen. Det er den lille, som det er galt med, kunne jeg høre hende sige, når hun kom ind, ligesom mine forældre havde sagt. Den lille pige virkede ikke som om hun led, hun kørte frem og tilbage med en lille træhest, mens hun så godt hun formåede efterlignede dens lyd. Tænk, endnu at være så sorgløs og ikke ane, hvad det kunne indebære at komme her. Jeg ville gøre alt for at være i hendes sted.
Nu ankom der en ny til værelset, en mørk mand omkring de fyrre, der humpede på en krykke. Han snakkede gebrokkent med lægesekretæren og satte sig ned. Her var skavanken synlig, hvis det var hans dårlige gang, som var hans anledning til at være her. Hvad ved jeg? Og hvad vidste jeg om min ubehagelige vejrtrækning?
Tiden var uudholdelig. Nu blev den gamle kaldt ind, kort efter den unge mor, der havde lidt besvær med at få den lille til at stoppe legen. Jeg tog et blad og så i det uden at læse rigtigt, indtil der blev kaldt på mit navn.

Skriv kommentar

Besvarelsen Værre end...? er publiceret 26/07-2009 17:13 af Mogens Sørensen (Mons1957) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 26/07-2009 17:13
Besvarelsen er på 356 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den kunne ikke være finere - for hvor aktuelt - for hvad mon vores HP frygter? Det skulle vel ikke være...?

Nå, den stil er vanlig god, personerne portrætteret godt. God lille pige, gode forældre og det fine tilbageblik "den lille". Gode tanker i venteværelset. Det er bare godt og som sagt topaktuelt..
11 år siden
10 år siden
#2 Lise Jensen
En fin beskrivelse af venteværelset, hvor jeg ligefrem kan se det for mig. Rigtig flot sprogbrug og gode beskrivelser af folk i venteværelset.
10 år siden
10 år siden
#3 Kaare Kristensen (Hemingway)
Din start lignede noget, "så sydede det fra min lunger som fedt på panden", men så bliver det jævnt fortællende og ...ja, ikke ret meget mere.
Lad mig nævne nogle sætninger, som ikke bidrager til historien:
1) Ved skranken meldte jeg min ankomst og blev bedt om at tage plads.
2) Tanken om, at min lidelse før penicillinens opfindelse havde betydet døden, var dyster nok.

Det med angsten har du kun selv. Det ser du ikke noget af hos de andre. Normalt vil en angst person, også let få øje på angst hos andre. En slags projektion. Så på mig virker det forkert, at de er så glade og tilfredse (den sovende gamle morlil og den lille pige)
10 år siden
10 år siden
#4 Graziellen
Du fortæller godt om hvordan jeg-personens trykkede stemning smitter af på hans opfattelse af personerne omkring ham. Selv den humpende mand syntes ikke at have særlige problemer i forhold til hans sydende lunger og det påstående kommende kværulanteri fra den gamle kvinde.

En lille sproglig fejl der forstyrrer den gode fortælling er: Lige som mine forældre havde sagt" jeg vil foreslå "Som mine forældre plejede at sige"

Det er lang tid siden at du har skrevet en historie herinde.

Venlig hilsen Ellen
10 år siden
10 år siden
#5 Laura Lützen (Sommerdag)
Hej Mons

God tekst. Iagttagelserne af de andre i venteværelset er gode og beskrivende. Personerne står tydeligt for mig. Og jeg kan godt lide fortællerens kommentarer undervejs, der giver teksten stemning og personlighed.

I modsætning til Hemmningway kan jeg godt lide sætningen "Tanken om, at min lidelse før penicillinens opfindelse havde betydet døden, var dyster nok.", for den understreger situationens alvor. Hvad nu hvis penicillen ikke virker?

Samlet set en god tekst, og absolut aktuel i disse influenza tider!

M.v.h. Laura
10 år siden
10 år siden
#6 Bent Olle
Godt beskrevet. Som at være der selv. Skulle til at se i lommen, om jeg
havde husket sygesikringskortet.
10 år siden