Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

"Burde du ikke have valgt en kjole som var lidt mindre stram, Ulrika?"
Winnies spørgsmål ramte mig som et slag i ansigtet og jeg kunne mærke rødmen stige op fra halsen, brede sig over mine kinder og ud i mine ører.
"Øh.." stammede jeg, "jeg kan egentlig godt lide den her kjole som den er." Jeg kiggede ned i bordet og trak lidt i duen som havde fået et fold. Der var helt stille omkring bordet.
"Nå.." Var Winnies svar, og inden nogen kunne nå at sige mere kom en sevitrice og nu var desserten altså serveret. Jeg gik op til tag-selv bordet og tog lidt kage, nogle småkager og lidt frugt. Jeg bemærkede med et halvt øje at de fleste kvinder stod og stirrede misbilligende på mig.
Dorthes stemme trængte igennem småsnakken omkring dessertbordet:
"Ulrika, burde du ikke slappe lidt af med alt den kage?" Igen en mening om hvad jeg burde.
"Jo det burde jeg måske," var det eneste svar jeg kunne komme i tanker om og med tårer i øjnene smed jeg min paptallerken ud og tog en ny, denne gang kun med frugt på.

Da jeg kom tilbage til mit bord kiggede de tilfreds på min tallerken. "Gad vide hvordan de reagerer hvis jeg fortalte dem at jeg er gravid?" Jeg legede lidt med tanken da endnu et spørgsmål blev rettet mod mig:
"Hvad med dig Ulrika, har du fået dig en kærste?" Igen blev hvad der føltes som tusinde øjne rettet mod mig. Med rystende stemme svarede jeg at nej det havde jeg ikke, ikke endnu. Jeg smilede forsigtigt men alle kiggede bare alvorligt på mig.
"Måske ville det hjælpe hvis du tabte dig, Ullis?" Ditte havde altid kaldt mig Ullis.
"Du skulle måske begynde ved vægtkonsulenterne?" Bodil lød ganske tilfreds med sit eget forslag. Jeg kunne mærke en klump kæmpe sig op fra min mave og uden jeg vidste af det rejste jeg mig op og råbte:
"Gu' vil jeg ej på jeres skide slankekur! Jeg kan lide mig selv helt perfekt som jeg er! Desuden kan det umuligt være sundt at være på slankekur når man er gravid?! Ja nemlig, mænd afskyer mig ikke så meget som i tror, og selv gør! Så i kan bare stikke alle jeres ih så gode råd skråt op!" Nu strømmede tårerne ned af mine kinder og jeg stormede ud af døren, efterlod en rigtig lortefamilie. Lortefødselsdag!

Skriv kommentar

Besvarelsen Lidt for tyk! er publiceret 26/07-2009 19:42 af Cecilie Knudsen (Culle) under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 26/07-2009 19:42
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 loevig
Virkelig flot skrevet, med en fantastisk stemning. Jeg sidder selv og bliver helt forarget over den måde, familie og bekendte blander sig i hovedpersonens livsstil - for det er jo desværre sandt, at de fleste i dag ingen skrupler har over at kommentere spisevaner, vægt, kærlighedsliv, udseende m.m. hos deres medmennesker. Flot beskrevet forhold mellem personerne ;)
10 år siden
10 år siden
#2 Pia Hansen
Det er en uskik at ødelægge en festlig dag for andre!
Du beskriver fint hvor tarveligt de andre opfører sig, og hvordan det påvirker din hovedperson.

vh. Pia H
10 år siden
10 år siden
#3 mayahoumann
Rigtig flot fortalt ! Tarvelige, dumme mennesker, der ikke forstår, hvor meget deres "gode råd" kan såre - og de kan jo ikke have så meget omløb i hovedet (hvis noget overhovedet) siden de kun focuserer på hovedpersonens vægt. Du har skrevet det, så man virkelig kan føle og forstå Ulrikas smerte ! Flot
10 år siden
10 år siden
#4 Graziellen
Efter sådan en behandling fra familie og venner under man pigen athun drukner sig i søde sager. Eller smasker en lagkage i hovedet på de værste. Desuden skal man kun slanke sig for at blive sundere, ikke for tilfredstille andres personlige æstetiske sans, de kan bare gå på en kunstudstilling eller i botanisk have. Som du rigtigt skriver er der også mænd der føler sig tiltrukket af kraftige kvinder. OG kunstnere

Jeg tror dog ikke at så mange ville tale sådan til en fuldvoksen kvinde, der ville det komme ud som sidebemærkninger. Men en på din alder vil nok opleve det mere.

Din historie var virkelig skrevet flot, se bare hvordan den har rørt mig. Jeg har selv to meget overvægtige veninder og hører fra dem hårrejsende historier om mærkelige underfundige hentydninger.

Godt gået, du får fire stjerner
10 år siden
10 år siden
#5 Cecilie Knudsen (Culle)
Mange tak begge to. :D
Graziellen; jeg har skrevet det på den måde for at det skal komme ud at de rent faktisk ikke betragter hende som en voksen kvinde, de behandler hende som en teenager.
10 år siden
10 år siden
#6 shoko-san
man blev revet med af teksten :)
Good Job!!!! xD

jeg kan godt li´ historien
bla. fordi at de alle er så onde og så svarer hun dem til sidst igen
og kaster dem med storm eller hvad man kalder det....

5 stars :D
10 år siden
7 år siden
#7 Tohpi
Sikke en fin tekst der perfekt beskriver hvordan en familie med alle sine venmenende kommentarer kan blive så destuktiv! Jeg tror virkelig ikke det er urealistisk -desværre! Men nogengange burde folk virkelig tænke mere over hvad det de siger gør ved dem de siger det til! Super historie! Det er sådan en man burde vise til dem der altid stikker deres næse i andre folks sager :)
7 år siden