Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

"Mor, hvor er min solcreme? Jeg har min inhalator, men jeg går altså ikke ud uden cremen."
Ulla smider bogen over i et hjørne. Det er én ting at skulle læse en historie, der er skrevet for 50 år siden. Men når den også er skrevet på sådan et uforståeligt sprog!
"Mor, har du tid et øjeblik?"
Moren kommer ud af køkkenet og ser på hende. "Hvad har du problemer med, skat?"
"Det er den her tekst. Den handler om solscreme og indhalal og alt muligt, jeg aldrig har hørt om før. Og jeg aner ikke hvad halvdelen af ordene betyder!"
Moren overvejer et øjeblik, og kommer så helt ind på Ullas værelse og sætter sig på sengen. "Jo, nu skal du høre."

Der var en gang en verden, hvor mennesker var nødt til at beskytte sig hele tiden.
Hvis de gik ud i solen, var de nødt til at have creme på huden og en hat på hovedet, for ikke at få for meget sol.
Hvis de gik ud i luften, var de nødt til at tage piller og indånde specielle gasser, så de ikke fik de små partikler i luften galt i halsen.
Hvis der blev for varmt eller for koldt, eller for fugtigt eller for tørt, så kunne de slet ikke overleve, men var nødt til at flytte.
(Mor, hvorfor fortæller du pludselig et eventyr?)
(Det er ikke et eventyr, skat. Sådan var der virkelig.)
Men til sidst blev alle menneskene trætte af at leve sådan. Hvorfor skulle de dog smøre creme på, og tage hat på, og spise mærkelige piller, når de kunne indbygge alle de rigtige mekanismer i kroppen fra starten? Og så begyndte de at lave mennesker, der var helt rigtige. Og de levede lykkeligt til deres dages ende.

"Hm. Hvorfor havde de ikke bare gjort det fra starten?"
"Fordi de først skulle lære hvordan. Og så var der også nogen der mente, at man ikke sådan skulle pille ved mennesker. De skulle have lov til at være, som de var naturligt."
"Nå. Ja, jeg er glad for jeg ikke er sådan."
"Det synes jeg også. Nå, vil du med over og hente far? Han kommer tilbage fra Nordpolen i dag. Nu er den sidste stump is smeltet, så han kan være hjemme noget mere. Og jeg tænkte vi kunne byde ham rigtigt velkommen. Har du lyst til det?"
"Årh, det lyder godt, mor!"

Skriv kommentar

Besvarelsen Hjem fra Nordpolen er publiceret 27/07-2009 22:21 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 27/07-2009 22:21
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Jensen
Skræmende fortælling om Nordpolen der er smeltet og mennesker der er rigtige. Hvor man ikke behøver at bruge solcreme eller hat. Ja, det kan da være det bliver virkelighed en dag. Men rigtig fin fortælling og meget velformuleret. Jeg snuplede dog i teksten. Skulle lige finde ud af at den første linie var fra en bog..
11 år siden
11 år siden
#2 Pia Hansen
Hej.

Hvad mon der er blevet af alt vandet fra den smeltede is?
Nå, det er jo ikke direkte det din historie handler om . og så alligevel? Måske sidder Ulla og hendes mor på en ø eller et bjerg og læser den der ældgamle bog. Sjovt påfund at ordene er uforståelige. Det giver et skær af realisme, at Ulla tror der er tale om et eventyr (50 år er laang tid for et barn :-))
Det er dog uhyggen, der hersker. At tilpasse mennesker til en udpint verden - sikkert ved at få endnu mere is til at smelte. Mon ikke det er pointen?

vh.Pia H
11 år siden
11 år siden
#3 Mathine Lotus Rasmussen (Mathine)
Hvis al isen er smeltet, så har jorden et vandstadsproblem.
Men pyt.
Barnet laver du godt, hun har virkelig svært ved at forstå de gamle dage som jeg havde svært ved at forstå at man ikke havde telefon og TV da mine bedsteforældre var børn.
Så hendes tanker er nemme at forstå.

Skræmmende fremtid.
11 år siden
11 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Ang. vandet fra Nordpolen: jeg tænker at menneskene også er blevet Helt Rigtige på det punkt: har svømmehud mellem tæerne og gæller fx. Dette er mennesker der kan overleve oversvømmelser, tornadoer og andet godt, som drivhuseffekten medfører.
11 år siden
11 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
I øvrigt, for dem der synes det her er skægt at læse (altså, om mennesker der er tilrettet miljøet, i stedet for omvendt) kan jeg anbefale "Down and out in the magic kingdom".

http://craphound.com/down/download.php
11 år siden
11 år siden
#6 Brown
God og velskrevet historie, men mange tankevækkende beskrivelser :-)
11 år siden
11 år siden
#7 Martin T. Svolgart (HTHS)
Forvirrende opstilling, men god historie. Nu læste jeg kommentarerne, inden jeg kommenterede, og den med at mennesket er lavet så meget om på, at de kan have gæller og svømmehud osv. er en ret fed idé. Synes dog ikke den er troværdig på 50 år, men ideen er fed.
11 år siden