Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

De tynde hvide gardiner var trukket for vinduet. Et svedigt ansigt omkranset af et stort rødt hår kikkede op over dynen. Stativer med drop fyldt gennemsigtige væsker flød ind i hendes årer og i den ene hånd holdt hun et lille apparat som hun kunne styre morfinen med.

Sønnen stod ved siden af sengen og kiggede ned på sin mor. I hånden havde han en vase med efterårsblomster, den satte han på det lille bord ved hovedgærdet. "Har du ondt nogen steder" Moderen snøvlede "Nej, jeg skal bare trykke på knappen her" Hun fremviste den lille morfinmaskine.

Hun havde fået at vide at kræften havde spredt sig til rygraden og at det var derfor hun haft så mange smerter. Dagen efter havde hun fået sat stålhængsler ind i alle brystryghvirvlerne. Næsten alle havde glemt at hun havde haft brystkræft for elleve år siden, mest hende selv, så chokket var stort for familien. Hendes søn famlede ved puden og prøvede at rette på den. Moderen smilede og tog hans hånd. "Nu får vi at se hvor slemt det er".

Det blev en hård tid. Smerterne i ryggen var enorme, men hun ville gå et stykke på gangene hver dag. En dag gik hun fyrre skridt længere end dagen før, men da segnede hun og blev grebet af en sygeplejer.

Moderen var glad, hun havde haft en samtale med ortopædkirurgen. Han havde fortalt at den rygoperation hun havde fået, først var blevet mulig for seks måneder siden og hun havde følt sig heldig. Smerterne var aftagende og hun havde anet muligheden for at kunne gå igen og bruge sin sidste tid på at hygge sig med sin familie og måske nå en lille rejse. Hun havde fået et nyt liv foræret for anden gang. Måske fik hun elleve år igen, hvis hun passede og plejede sin krop og sjæl. Op i røven med statistikkerne.

Hun sad og nynnede i sin hvide seng. I dag kom familien og hentede hende. Hendes bror var kommet helt ovre fra Jylland for at passe hende i en uge, hun glædede sig til at se ham. Ind af døren trådte først hendes dejlige blide datter efterfulgt af mændene i hendes liv. Hun havde en glædelig nyhed til dem.

"Har I hørt det allesammen, jeg har bare været så heldig" hun lagde hovedet på skrå "Jeg var for sen på den" Tre undrende blikke. "Forklaring følger derhjemme".

Skriv kommentar

Besvarelsen Født for tredje gang er publiceret 13/08-2009 01:18 af Graziellen under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 13/08-2009 01:18
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Graziellen
De tre sidste ord er jeg selv utilfreds med, men jeg orkede ikke at slette flere ord for slutningens skyld.
10 år siden
10 år siden
#2 Lise Jensen
Kan godt lide historien. Og din skrive stil. Så fortsæt med det.. Godt gået.
10 år siden
10 år siden
#3 Pia Hansen
Hej

Godt emne, der jo desværre er vedkommende for mange.
Titlen og slutningen tolker jeg som, at det heldigvis slutter nogenlunde godt, og at moderen er håbefuld.
Desværre synes jeg, at historien virker for sammentrængt. Det skyldes jo nok de få ord man har til rådighed her. Enten skulle du skrive den fuldt ud og publisere den under tekster - eller koncentrere dig om en eller højst to direkte situationer. Synes altså jeg ;-)
Sproget er godt nok og du har fint øje for kvindens tanker og følelser. Derfor smider jeg tre stjerner.

vh.Pia
10 år siden
10 år siden
#4 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Opgaven siger det skal være i nutid - men du er nok selv klar over at du primært bruger datid og førdatid. Ellers er sproget fint - der mangler kun et ord i - drop fyldt ... gennemsigtige.
Dit held i uheld er ikke så tydeligt, men det er kun en fordel. Det primære er at det er der, gemt under dynen, så læseren skal lede efter det. Men man finder det altid. 3 stjerner.
10 år siden