Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

Langt borte i underbevidsthedens dyb ringer en klokke vedvarende. Den reagerer ikke, når der trykkes på de knapper, der som regel er på en klokke af den slags. En velkendt stemme bryder pludselig ind i det føromtalte dyb.
"Lars, du hører ikke vækkeuret. Det er femte gang det ringer. Skulle du ikke til jobsamtale?"
Lars´bevidsthed forlader dybet, åbner noget af den diffuse hjernekapacitet og retter øjnene mod lyden. Mettes smukke øjne ser anklagende på ham.
"Du sagde, det var et ønskejob. Hvorfor står du så ikke op?"
Mettes stemme dirrer. Søvnens dvaletilstand damper langsomt bort og signalerne fra Lars´ansigt er lette at fortolke.
"Fandens også. Leder af reklameafdelingen. Fed løn. Lige mit job. Fanden tage min drømmetilbøjelighed."
Et kast med hovedpuden gør ikke sagen bedre, da vækkeuret ryger på gulvet og tager mobiltelefonen med i købet. Og så alligevel. Måske kan det nås. Telefonen virker og forbindelsen til firmaet etableres hurtigt.
"Ja, det er Lars Vinge. Jeg skulle tale med personalechefen. Det er angående ..."
"Lars, fint du ringede. Du skal til ansættelsessamtale om fyrre minutter. men vi har faktisk allerede ansat den rigtige medarbejder. Noget af et fund, må jeg sige. Du kender hende sikkert. Det er Vivi Frostbæk, tidligere Stalkmann. Jeg skal hilse og sige held og lykke med dine fremtidige ansøgninger. Farvel."
Lyden af røret der klaskes på virker nærmest beroligende. Et smil breder sig på Lars´ansigt.
Stalker Vivi. Ekskæresten som ikke ville acceptere, at han gik fra hende på grund af utroskab. Hvordan fanden ... nettet. Jeg må på nettet.
Firmaet dukker hurtigt op. Frostbæk A/S - Direktør Jan Frostbæk. Alle i direktionen hedder Frostbæk, inkl. Vivi Frostbæk. Lars trækker læberne op i et smil. da telefonen angiver at en SMS har fundet vej. Beskeden er kort.
"Hej Lars. bedre held næste gang. Jeg hader dig. Hilsen Vivi FROSTBÆK."
Lars griner. Selvfølgelig Frostbæk med stort. Ak ja, de mindreværdskomplekser. Vivi må være blevet gift for nylig. Det hele er altså et stunt for at genere ham. Stalker Vivi. Hun må hellere få et svar inden jeg igen skifter telefonnummer. Lars skriver - held i uheld - og skal til at trykke på send, da han fortryder. Nej, det er for indlysende, selv for en stalker. Han taster en ny besked - Sort uheld med omvendt fortegn - den fatter hun aldrig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Jobsamtalen er publiceret 14/08-2009 17:11 af Lars Find-Andersen (Bibelot) under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 14/08-2009 17:11
Besvarelsen er på 386 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Pia Hansen
Hej.

*ti-hi* Ja, det kan man da kalde held i uheld.
Hvad er en stalker? Har ikke hørt udtrykket før.
Historien er fint fortalt. sproget flyder lindt og beskrivende.

vh. Pia
11 år siden
11 år siden
#2 Lars Find-Andersen (Bibelot)
En stalker er en der forfølger et (eller flere) menneske konstant og kritikløst. De lider ofte af mindreværd og har behov for at sole sig i ros (min vurdering).
Ellers kan jeg se jeg har lavet en del fejl - skråskriften er røget ud, så der er noget miskmask med han/jeg replikker. Men det er jo netop en skrive-ØVELSE. Et godt "initiv" fra redaktionen.

Vh Lars
11 år siden
11 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Her fik vi så lige et indblik i det med jobsamtale - og hvordan intrigerne også kan spille ind der. Det var en morsom tekst.
11 år siden
11 år siden
#4 Gitte Morsund
Hele tre problematikker: jobsamtaler, ekskærester, stalkere.
Og så selvfølgelig det hele skriveøvelsen handler om, mundheldet.

Imponerende at du i så lille en tekst kan runde så mange elementer - og endda uden at jeg får oplevelsen af at du har skåret hjørner.

Meget velskrevet og tilmed underholdende.

/Gitte
11 år siden
11 år siden
#5 Graziellen
Der fik stalkeren vist foræret en mulighed for at hævne sig, men for hende var det uheld i held, hvis hun ellers ville fatte han sms. Du får også lige fortalt om hans familieliv.
Sjovt nok husker jeg at jeg har kommenteret den, hvorfor der så intet står kan jeg ikke finde ud af. Jeg har ellers givet den stjerner????. Nå jeg har ganske givet klumret i afsendelsen.
11 år siden
11 år siden
#6 Sirena
Særdeles underholdende at læse. Dit sprog flyder godt.
Godt fundet på.
11 år siden
5 år siden
#7 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Lars
Det var en lidt anderledes slutning, at han tog den beslutning at dette uheld var blevet til held for ham.
Vh. Jytte
5 år siden