Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Den første dråbe ramte jorden. Den løb ned ad hendes kind og ramte asfalten, flere fulgte efter, hun opgav at stoppe dem og lod dem løbe frit.
Hun stod i vejkanten og ventede på bussen.
Hun havde taget en beslutning da sommerferien sluttede. En beslutning om at smile være åben, imødekommende og vise dem hvem hun var, i stedet for at krybe i ly bag tavsheden og være den der bare fulgte efter. Men i dag denne morgen, denne mandag morgen virkede det umenneskeligt at være åben, smilede og imødekommende. I dag havde hun mest lyst til at give op. I dag kunne hun ikke se glæden i efteråret der brændte i solen. I dag kunne hun ikke være stærk og kæmpe.
Hun stod der længe modløs på vejen, indså at bussen nok aldrig ville komme.
Hun gik med lange og desperate skridt ind i haven og snuppede sin cykel.
Hun begav sig ud på den lange tur til skole og skubbede visheden om, at hun ville komme for sent og at når hun endelig kom, ville hun være svedig og rød i hovedet, væk fra sig.
Turen fik hendes humør til at stige, følelsen af vinden der blæste i hendes hår, cyklen der adlød hendes mindste bevægelse og den smukke efterårsmorgen, der langsomt trængte ind i hendes bevidsthed. Føddernes regelmæssige trampen i padlerne fik hendes mod til at stige og en følelse af uovervindelighed fik hende til at love sig selv at, i dag var dagen hendes og hun ville lade den blive god og anderledes end alle andre mandage.
Hun smilte næsten i det øjeblik, bussen ramte hende og kastede hende over i den modsatte side af vejen.
Den første dråbe rammer jorden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Dråpen er publiceret 23/08-2009 12:28 af Astrid Skammelsen (Astrid 23) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 23/08-2009 12:28
Besvarelsen er på 285 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg kan ikke give dig fem stjerner, for der er for mange begynderfejl i teksten, - men den er bombefuld af potentiale og slutningen er grum, god og uhyggelig og jeg skal love for at sætningen skifter mening fra start til slut. Godt lavet!

Læs teksten højt for dig selv og ret de sætninger, der klumper i munden. Du har fået en rigtig god idé og historien skal bare strammes lidt.
12 år siden
12 år siden
#2 Dorthe Nielsen (nefertitti)
Ja, der er en del grammatikfejl, desværre. En grundigere gennemlæsning havde gjort meget ved det.
Jeg troede faktisk, indtil næstsidste sætning, det ville ende med regnvejr. Den slutning du valgte, var for pludselig og makaber efter min mening.
12 år siden
12 år siden
#3 Astrid Harboe (bette o)
Jeg kan kun give de andre ret - grammatik fejl. En gennemlæsning som Mikala foreslår ville virkelig hjælpe helt vildt.

Men ideen er god og kan godt lide at det ikke bliver regn til sidst - for var jeg ret sikker på det skulle blive. Men dog kom det lidt for pludseligt, ved ikke om det bare er mig. Men ser frem til at læse mere af dig og se nogle forbedringer (:
12 år siden