Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Hun bed. Hvad kunne der være gået galt? Hvordan var vi havnet her?
For bare 14 dage siden havde alt været i orden. Hun hilste muntert på mig, da hun kom til vores møde. Hun fortalte, at hendes syn vist havde ændret sig lidt, og vi talte om de effekter, hun kunne forvente. Hun så endda glad ud mens jeg forberedte indsprøjtningen -- hun var svær at skræmme. Og det havde jeg altid kunnet lide ved hende.
For en uge siden havde der heller ikke været noget i vejen. Eller havde der? Hun virkede lidt urolig. Dengang tænkte jeg, at det primært var fordi ændringerne nu begyndte at ske hurtigt. Synet havde ganske bestemt ændret sig, der var vist også noget med hørelsen, og hun småbrokkede sig over, at jeg havde brugt for meget parfume den dag. Jeg havde kun brugt min normale sæbe uden duft. Det burde hun kunne have husket, at jeg altid gjorde. Men som sagt var hun urolig, og lidt uopmærksom. Hun reagerede ikke engang da jeg satte sprøjten i.
Og så i dag. Hun virkede ikke som den samme person længere. Vi snakkede om, at hun havde svært ved at sove, fordi naboens kat var blevet forelsket, og derfor hylede nat og dag. Vi snakkede om, at det var sværere at orientere sig i et lyskryds, når rød og grøn ikke længere var så forskellige. Og meget ukarakteristisk var hun meget utilfreds med alt dette: katten burde skydes, og lyskrydsene burde simpelthen laves om. Og hvem var det der havde fået den sindssyge idé, at der kunne være så mange personer i en bus???
Og da jeg som sædvanlig skulle indsprøjte hende med en ny dosis hunde-DNA, overraskede hun mig igen. Et øjeblik virkede det som om, jeg ville få lov til at gøre det, som sædvanlig, som vi havde aftalt. Men så skete det. Hun bed.

Skriv kommentar

Besvarelsen I mørke er alle katte er publiceret 28/08-2009 14:49 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 28/08-2009 14:49
Besvarelsen er på 312 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Sjov historie med god pointe. Øvelsesmæssigt nok mere en forklaring på hvorfor hun bed, end at sætningen ændrer mening. (Kun min opfattelse - vi må jo opfatte den som vi selv vil - og jeg bider ikke, i al fald ikke bevidst).
Men god alligevel. Måske kan handlingsforløbet strammes en anelse.
13 år siden
13 år siden
#2 Laura Bruhn Bové (Laurbær)
Jeg synes det er en helt fantastisk god besvarelse af opgaven. Flowet var rigtig godt, og sammen med interessen for at finde ud af, hvad det hele handlede om, førte det mig helt perfekt gennem den lille fortælling.
13 år siden
13 år siden
#3 Dorthe Nielsen (nefertitti)
Jeg synes ikke sætningen ændrer betydning... Men en god lile historie, om noget der sagtens kunne være sandt......
13 år siden
13 år siden
#4 Pia Hansen
Hej.

Skrækkelig historie.Tænk at finde på den slags.
Måske lidt forudsigelig - eller også er jeg bare "skarp"`? )rar tanke :-))
Ret velskrevet.
Ved ikke med den sætning? Ændrer den ret meget mening? (måske ikke så skarp alligevel? )

vh. Pia H
13 år siden
13 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
Det er sjovt med den der sætning. Jeg har klart tænkt, at "hun bed" bl.a. kunne betyde, at hun talte til mig, som om vi var midt i et skænderi. Men jeg har også opdaget, at det ikke er alle, der læser sætningen på den måde. DerKanManBareSe.
13 år siden
13 år siden
#6 Astrid Harboe (bette o)
Jeg var vild med historien. Både den måde den var skrevet på og hvor det hele bare flød, men også ideen. Den var ikke kedelig og almindelig. Var spændt hele vejen igennem på at få at vide hvad der var galt.

-Astrid
13 år siden
13 år siden
#7 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den er rigtig sjov og velskrevet og jeg synes klart det korte afsnit giver lovning på mere -der kører allerede en gyserfilm på min indre skærm. Du skriver godt, især når du år skrevet dig varm. Starten er spinklere end midte og slut og måske kunne du gøre noget her? Det er nok alle de "hun"-gentagelser - der skriver du mere varieret længere nede i teksten.
13 år siden
13 år siden
#8 Angei
Besvarelsen er sjov!
Det er en god idé, ikke så traditionel. Jeg synes ikke rigtigt at sætningen ændre mening, hvilket er ret ærgerligt.
Jeg er enig med Mikala, det bliver bedre når du har fået startet op.
Desuden kan jeg godt lide titlen. Den vækker opmærksomhed

/Celina
13 år siden