Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Han satte sig op i sengen, strakte sig og kiggede ud af vinduet,
”Sikke en enestående morgen” sagde han hæst til sig selv.
Da han satte sig i stolen for at læse dagens morgenavis, smilede han overlegent, han nød at læse om folks nedture, om hvordan deres trivielle hverdag langsomt nedbrød dem. Han havde selv et unikt og enestående liv. Han havde et lederjob, hvor ikke to dage var ens. Det var det der tiltalte ham ved jobannoncen; en varierende hverdag med masser af udfordringer.
Han tømte gårsdagens morgenkaffe ud i vasken og hældte den nybryggede på kanden, der var ikke noget bedre end en varm kop kaffe at starte dagen på, det havde han altid sagt.
Han tændte radioen med det samme han satte sig ud i bilen, han elskede at lytte til Radio Replay, de spillede altid alle dem han kunne teksterne på.
Inde på arbejdet var det tid til den daglige morgenbriefing, hvor han med foragt for deres ustrukturerede arbejdsgange, forklarede dem hvilke rutiner der burde indarbejdes for at skabe den mest effektive produktion.
Da arbejdsdagen lakkede mod enden, tog han sin jakke, satte sig ud i bilen og satte kurs mod den lokale delikatesse, den havde åben hver dag til halv syv, så han kunne lige nå ind og få dagens menu, det var noget nyt hver dag – gerne noget dansk. Det var nu også det han bedst kunne lide.
Han yndede at spise maden til de alvorlige toner af dagens nyheder, for ikke at tale om alle de intetsigende livsstilsprogrammer, hvor han igen fik muligheden for hoverende at more sig over hvordan folks trivielle og vaneprægede liv, kunne medføre alt fra økonomiske problemer, fedme og manglende kærlighed.
”Det handler jo om at forny sig, at bryde mønstrene, tænke ud af boksen” fortalte han belærende til fjernsynet, som var det hans egne medarbejdere.
Han kiggede på klokken, den var snart halv elleve, han gik roligt ud og gjorde sig klar til at gå i seng, han skulle gerne have otte timers søvn, det havde han læst. Han slukkede natlampen og lagde sig til rette. Natten gik hurtigt og inden længe startede de lyserøde stråler fra solen at oplyse hans soveværelse.
Han satte sig op i sengen, strakte sig og kiggede ud af vinduet,
”Sikke en enestående morgen” sagde han hæst til sig selv.

Skriv kommentar

Besvarelsen Rutinetjek er publiceret 29/08-2009 18:07 af Corby Wiley (Tiabisu) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 29/08-2009 18:07
Besvarelsen er på 388 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Laura Bruhn Bové (Laurbær)
God idé og fint skrevet. Den eneste hage er måske, at den er lidt for nem at gennemskue.
13 år siden
13 år siden
#2 Birkemose
Ræddi godt fundet på. Ræddi godt endda. Ræddi ræddi forbandet godt endda.

Jeg synes du falder lidt igennem med beskrivelsen. Han burde være endnu mere underspillet perfektionistisk, og mere optaget af om alt forløber planmæssigt i hans egen verden, end hvorvidt det går galt i andres.
13 år siden
13 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
I henhold til øvelsen, så starter og slutter du ikke med samme sætning. Jeg kan heller ikke rigtig se, hvordan den (sætningen) ændrer mening fra start til slut.
Fint fejlfrit sprog (selvom jeg nok ville kigge ud aD vinduet).
Personen er en anelse flad, men der er jo heller ikke mange ord til rådighed. Spar lidt på tell tillægsordene og brug lidt mere show.
Men trods alt går stemningen fint igennem.
13 år siden
13 år siden
#4 Dorthe Nielsen (nefertitti)
Jeg tilslutter rmig Bibelot. Sætningen ændrer ikke betydning.
13 år siden
13 år siden
#5 Astrid Harboe (bette o)
Jeg holder med de andre i at sætningen ikke ændre mening, men må også sige det var rart at læse nogte uden konstante stavefejl.
Desværre må jeg også sige at teksten var kedelig, Der var ikke noget der fængede - ikke mig i hvert fald.
13 år siden
13 år siden
#6 Birkemose
Hold da op, sætningen ændrer I DEN GRAD betydning.
Den første betyder at det er en dejlig morgen, og at er perfekt, den anden betyder at det er en frygtelig stereotyp morgen, der ned i mindste detalje forløber lige så trist og korrekt som alle de andre morgener.
For mig det KLART bedste svar på øvelsen.
13 år siden