Der er nogle ting der bare sker

Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Der er nogle ting der bare sker. Ligesom det der nu var sket. Jeg havde ventet på det længe, men nu var det sket, bare sådan uden videre. Mit smil blev bredere, ved tanken om hvad der var sket. Mine ben føltes underlige, og når jeg passerede butiksvinduerne kiggede jeg eftertænksomt på mig selv. Den forandring jeg følte, den måtte da kunne ses? Men intet røbede at der var sket en ændring – ingenting. Kun mine øjne skinnede med en helt ny glød og om min mund hang et sælsomt smil. I smilet skjulte sig en viden. Der skjulte sig erfaring.
Som de gamle havde prædiket til min konfirmation: ” Nu er du trådt in di de voksnes rækker”. De havde taget fejl, i dag var den dag jeg for alvor var trådt ind i de voksnes rækker. Jeg var en kvinde. Jeg kunne ligefrem mærke den barnlige lille pige forsvinde, falde fra min krop og min sjæl. Nu var jeg voksen.
Jeg passerede nogle af mine klassekammerater, jeg orkede ikke at hilse. Børn. Det var hvad de var, mens jeg var en kvinde. Hvorfor skulle jeg have noget med dem at gøre? Nej, jeg ville hellere snakke med 9. klasses pigerne – de vidste hvad jeg havde prøvet. De havde erfaring. Ligesom mig.

Det var ved at blive mørkt, men jeg tænkte ikke videre over det. Jeg gik i mine egne tanker og overøsede mig selv med komplimenter. I mit hoved blev min hede aften til en række af aftener. Og ikke med den samme fyr, hver aften en ny fyr. Jeg smilede. Så voksen jeg var. Jeg var den eneste i min klasse der havde bryster, ingen af de andre havde så meget som antydningen af kvindelige former. Min menstruation lod vente på sig, men den ville nok snart indfinde sig. Øl havde jeg da også smagt en enkelt gang. Og nu kronen på værket. Nu var jeg i sandhed en voksen kvinde.
Bag mig hørte jeg skridt, men tænkte ikke nærmere over det. En mand passerede mig på fortovet og forsvandt ind i en gyde. Jeg tænkte ikke nærmere over det. Gik bare og solede mig i min egen voksende tiltro og selvtillid. Helt opslugt i min egen verden. Indtil en hånd pludselig greb ud efter mig og trak mig af fortovet… Der er nogle ting der bare sker.

Skriv kommentar

Besvarelsen Der er nogle ting der bare sker er publiceret 31/08-2009 07:48 af Astrid Harboe (bette o) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 31/08-2009 07:48
Besvarelsen er på 392 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Christina Østergaard (Mummi)
Wow, den læste man da hurtigt videre i..
Du har fanget opgaven godt...
Super, og det var lige før at man fik kuldegysninger,da man læste om hånden...
13 år siden
13 år siden
#2 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Du har både godt sprog, fin varieret handling med skjulte hints, så du får skabt noget spænding. Sætningen opfylder klart kravet. Handlingen er også med realistisk (og aktuelt) præg. Fornemt.
13 år siden
13 år siden
#3 Rinna
Hmm.

Hvad handler historien om? Det fik jeg ikke nogen særligt godt budskab af.

Du brænder helt sikkert for at skrive (som alle andre herinde) så bliv bare ved.

Rinna.
13 år siden
13 år siden
#4 Lise Jensen
Rigtig flot vinklet, god historie med skjulte hints. Og godt sprog. Men hun var måske lidt for hurtig til at føle sig voksen. (jeg tænker på slutningen. Det får det til at løbe mig koldt ned af ryggen. Hvad gør han ikke ved hende?)
13 år siden
13 år siden
#5 Dorthe Nielsen (nefertitti)
Puha....
Stakkels pige. En rigtig god, og fangende historie.
Du opfylder kravene perfekt. Der er lidt slåfejl, men det forstyrrer ikke.
13 år siden
13 år siden
#6 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Bette o

Overraskene afslutning. Jeg troet jeg fnagede i endnu en ung piges tanker. Den opfylder kravenen til øvelsen og jeg kan kun sige godt gået

Fem stjerne kan jeg få det til

carsten
13 år siden
13 år siden
#7 Miyu
Fantastisk. Du har fanget tankegangen vildt godt, da det ofte er sådan piger i den alder tænker, så vidt jeg selv husker, og i modsætning til Rinna synes jeg bestemt der er et budskab, det kommer endda ret tydeligt igennem, imponerende. Skræmmende historie, men jeg tror nogle unge piger ville få en del ud af at læse den. :)
13 år siden
6 år siden
#8 Heidi Pedersen (Guggimor)
Spændende tekst med overraskende slutning
6 år siden