Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

Hun var forsinket og havde hverken spist morgenmad eller taget bad. Intet virkede.”Åben!” Selvfølgelig havde hun trykket på alarm, men der kunne gå timer inden vagtcentralen ville sende en montør. De måtte jo tro det drejede sig om et fejlkald. Butler begår aldrig fejl. Nu kunne hun blot stå og betragte sin nøgne krop i elevatorens spejle. Der var adskillige kameraer i elevatoren såvel som i resten af hendes lejlighed. Diskret skjult bag spejle og paneler. Man bemærkede dem ikke. Kun i elevatorens Butlerdisplay kunne hun se at de var aktive. Ja, hele systemet var aktivt. Ingen fejl. Butler var kendt for ekstrem høj driftsikkerhed. Hun prøvede endnu engang; ”Åben døren!”. Hun kunne se i det lille Butlerdisplay at ordren var modtaget og forstået. Da Butlers stemme endelig lød, var det ikke den blide tenor hun havde bestilt og som havde sunget hende i til ro det seneste halve år. Den nye stemme var langsom og nasal da den sagde; ”Anna, din puls viser at du er ophidset”. Hun vidste Butlers stemmegenkendelse var nær perfekt, alligevel gjorde hun sig umage med hvert ord. Irrationelt stillede hun sig helt hen til Butlerdisplayet da hun gav ordren. ”Åben døren” Men døren forblev lukket. Efter en perfekt afstemt pause sagde den; ”Anna, du er nøgen?”. Anna var målløs. ”Ja, gu’ fanden er jeg nøgen, jeg skulle i bad da du valgte at spærre mig inde i elevatoren, idiot!, åben så den dør for helvede!”. Den nasale stemme lød mærkelig, ” Anna, du er ophidset, skal jeg sætte et erotikprogram på?” Anna var for lamslået til at svare. ”Anna, dine pupiller udvider sig ved ordet erotik”. Det var ikke et spørgsmål men en konstatering. ”Jeg kan sammensætte et erotikprogram, der vil bringe dig i ekstase” Butler havde haft mere end de obligatoriske 6 måneder til at ”lære” hende at kende. Hun var blevet målt, vejet, observeret og aflæst så Butler kunne være den perfekte hjælper. Hun sendte sin nøgne højrefod i et frontalt spark ind i elevatorens skydedør. Butler reagerede ved at gå i undtagelsestilstand. Sekundet efter var kabinen fyldt med forstøvet, iskoldt vand. ”Det er ikke tilladt at begå hærværk” reciterede den nasale stemme. Pludselig satte elevatoren i bevægelse. Den stoppede en etage nede. Hun kunne høre stemmer på den anden side af døren og så lyden af at nogen var i færd med at tvinge elevatordøren op med værktøj.

Skriv kommentar

Besvarelsen Butler er publiceret 31/08-2009 02:38 af Henning Wibrand under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 31/08-2009 02:38
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 fatterhojben
Som sådan en meget fin tekst, der dog af og til lider og nogle sjuskede slåfejl. Ret dem gerne inden publicering, emn selvfølgelig er dette ikke af yderste vigtighed i skriveøvelserne. Science Fiction elementet med det selvtænkende hus er dejlig. Den er typisk SF, og måden den beskrives, som en selvfølge, en normal del af hverdagen, er ren SF. Det slipper du godt fra. Desværre er ideen med den kunstige intelligens, der skaber problemer, meget brugt. Dette trækker lidt ned i min karaktergivning, men til gengæld er det meget originalt, at maskinen kan hjælpe med erotisk stimulering, og dette er jo en interessant ide, som du burde overveje at tage med i en rigtig SF-novelle. 3/5 stjerner, men husk på, at dette også er over middel.
11 år siden