Entriger og entropi

Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

Marius Severin, i daglig omtale; MariusMareridt, er ikke nogen sympatisk mand. En lille, men korpulente statur, kronet af en bleg fregnet kugle til hoved. Kuglen er dækket af viltert rødt hår og skæg og forsynet med alt for tætsiddende stålgrå øjne i dybe huler under buskede russerbryn. Et alt i alt umådeligt brysk udseende. Hr. Severin koleriske temperament er legendarisk og kan skræmme enhver og ingen mere end naboerne.

Marius Severin bor i en pertentlig istandsat patricierejendom i den blinde ende af villakvarteret og det eneste hus, der ligger direkte ud til vejen og den store vejrabat de kalder fællesplænen.
Hans største passion er orkideerne i det store drivhus, som han, til stor fortrydelse for kvarterets børn og grundejerforeningen, lod opstille for fem år siden på den føromtalte plæne. Fem års kritik, og påbud fra såvel grundejere og kommune er prellet af på Hr. Severin, der nidkært og med et tohundrede år gammelt servitut, har forsvaret sin brugsret grundstykket. I samme periode har han inddæmmet stadig større andele af fællesplænen med bede af daliah’er af egen avl, sirlige små stakitter og pigstensstier.

Denne formiddag nåede konflikten et nyt crescendo, da Nielsens den store, som følge af at Marius skåret hans nye fodbold op, havde retallieret ved at kyle en mellemstor pigsten gennem drivhuset og smadret adskillige kostbare præmieorkideer. MariusMareridt var eksploderet i et raserianfald af hidtil usete dimensioner og politiet var blevet tilkaldt, både af Marius for vandalismen og af Pedes far, af frygt for sønnens liv.

Da betjentene når frem, ser de en rødhåret arrig mandsling, der med en planteske som våben, holder en veritabel folkemængde af ellers sindige villaejere i skak i det nordlige hjørne af vendepladsen. Betjentene kører bilen frem mellem de stridende parter og får, efter nogen tid, så meget ro på gemytterne at de kan optage rapport. Ingen tvivl om at begge parter har handlet utilstedeligt. Ulykkeligvis kan drengen ikke fremlægge bevis for den destruerede fodbold, hvor imod Hr. Severin let kan fremvise den tort han har lidt.

Netop som alle bevæger sig hen for at besigtige drivhuseskaderne, gennemskæres luften af en skarp hvislen. Det efterfølges af et lysglimt, et øresønderrivende brag og en shockbølge der slynger alle til jorden. Da de fortumlede kommer på benene, møder der dem et sælsomt syn. Fællesplænen er forvandlet til et rygende meteorkrater og Hr. Severins drivhus og dermed bevisbyrden mod Pede, er pulveriseret.

Skriv kommentar

Besvarelsen Entriger og entropi er publiceret 28/09-2009 01:27 af Henning Wibrand under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 28/09-2009 01:27
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 47.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Slutningen fik mig til højt at sige "hæ hæ". Tal om at få det man fortjener!

Denne formiddag nåede konflikten et nyt crescendo, da Nielsens den store, som følge af at Marius skåret hans nye fodbold op, havde retallieret ved at kyle en mellemstor pigsten gennem drivhuset og smadret adskillige kostbare præmieorkideer.

Det giver et mærkeligt indtryk, at bruge et indviklet ord som "retallieret", og så glemme noget simpelt som "havde" foran "skåret".

Jeg tror det skal udpensles lidt mere, at drivhus = bevisbyrde, for at det rigtigt slår igennem, hvad betydningen af meteoret er. Som det står nu, tænkte jeg, at Pede fik sin hævn, ikke at det var held i uheld.

Fin effekt at skifte fra datid til nutid.
11 år siden
11 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Nå ja. Er entriger en sjov måde at stave intriger på, eller noget helt andet?
11 år siden
11 år siden
#3 Henning Wibrand
Tak for kommentarerne anemone, og ja , jeg så godt at jeg manglede "havde", men da "havde" jeg allerede lagt teksten op..øv,øv,øv. Med hensyn til udpenslingen, var jeg virkeligt hårdt spændt for, da jeg skulle reducere historien ned under de 400 ord. Det var, helt ærligt, supersvært. Jeg ville nemlig gerne have nogle malende beskrivelser og personkarakterer igennem. Men som sagt, uhyre vanskeligt. Efter min gennemlæsning idag, er jeg heller ikke helt tilfreds. Men mit kunstgreb med datid i nutid gik da nogenlunde. Og ja, entriger vs. intriger var valgt bevidst... men måske ikke nogen god idé?
11 år siden
11 år siden
#4 Henning Wibrand
Øv øv... kan se der er flere små ord der er smuttet.... Vil aldrig mere lægge nye tekster ind midt om natten.
11 år siden
11 år siden
#5 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Henning, fint personportræt, den gode Severin står lyslevende for læseren. Det bliver så lidt af en gang dramatik, da uheldet sker, men det med meteoren - det må siges at være et fantastisk held! VH Mons
11 år siden