Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Rodigar mærkede vinden under sine vinger. Han slog med dem og følte hvordan hans stærke muskler arbejdede. Egentligt tænkte han sjældent over sin skæbne, men på solskinsdage som denne var det skønt at være født som en gråspurv! Og det frydede ham, at han kunne flyve over byen med frit udsyn til alt.
'Alle de mennesker dernede,' tænkte han. 'De vil aldrig opleve verden i fugleperspektiv! Synd for dem!'
Men pludselig blev hans opmærksomhed fanget af noget. En pige stod og hamrede febrilsk sin ene knyttede næve ind i en hæveautomat. Hun skreg og hvinede, så det mindede Rodigar om de landmåger, han nu og da mødte ude på lossepladsen. Måske skulle han tage derud, og de hvordan det stod til? Senere! For nu skete noget... Han fløj tættere på og satte sig i en lygtepæl.
Pigen dansede desperat om sig selv. Hun holdt en mobiltelefon i hånden, der udstødte en pippende lyd. Først holdt hun den langt ud fra sig, som om den var giftig. Men så tog hun den op til øret.
"Jamen!" skreg hun forfærdet, så de andre mennesker omkring hende hoppede forskrækkede tilbage. "Den virker ikke! Den slugte mit kort!" Hendes ansigtudtryk ændrede sig fra desperat til arrigt, mens hun lyttede til det svar hendes samtalepartner gav hende. "For helvede! Du ved jo godt, at de ikke tager kort på posthuset! Hvorfor skal du også bruge de frimærker, hva'?"
Rodigar lagde hovedet på skrå og lyttede. Det blev mere og mere spændende. Han havde sjældent en lejlighed til at studere menneskenes opførsel, og dette var guf for ham. Måske var han ikke videnskabfugl, men det interesserede ham absolut.
"For fanden da også!" Kvinden tog sig til hovedet. "Det er en E-MAIL adresse! Ikke en postadresse, dit fæ!" Hun snerrede lavmælt en trussel ind i røret og kastede så resolut telefonen lige i Rodigars retning.
Han lettede forskrækket fra lygtepælen. Absolut en interessant reaktion... Ikke nok med at de ikke kunne flyve, så opførte de sig også værre end høns! En dårlig kombination, absolut.
"Fandens amatørforfatter," hørte han hende snerre, før hun løb i den retning hun havde kastet telefonen.
Han rystede på hovedet og satte kursen mod lossepladsen. Der var sikkert en af de højtstående mus derude, der ville betale ham en høj pris for hans videnskabelige observation!
Tilfældige ord: pengeautomat, frimærke, fugleperspektiv

Skriv kommentar

Besvarelsen Rodigar og dagens oplevelse er publiceret 26/12-2009 01:22 af Anna Holm (Anna Luminara) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 26/12-2009 01:22
Besvarelsen er på 383 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Pia Andersson (Lautopia)
Sjov historie og ide med at dyrene observerer os, godt fortalt.
10 år siden
10 år siden
#2 Astrid Harboe (bette o)
God ide med at den er en fugl der fortæller - så giver det enormt sære navn pludselig også mere mening. En god lille historie - super.
10 år siden
10 år siden
#3 Pernille Kjelgaard (lidella)
Morsom historie og godt fortalt.

Rigtig god ide at fortælle de fra fuglens synsvinkel
10 år siden
10 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
videnskabfugl: herligt ord! Mangler dog et s.

Fin lille historie om et stakkels menneske, der har en konflikt, der forekommer lidt mærkelig set fra fugleperspektiv. Yes!

Alle 3 ord fint brugt. Dog er pengeautomaten blevet til en hæveautomat?
10 år siden
10 år siden
#5 Pia Hansen
Skæg idè at anvende en gråspurvs synsvinkel. Ordet vidensskabsfugl er herligt :-)
Også ret sjovt at du inddrager en stakkels håbefuld forfatterspire *g*
Men har Rodigar virkelig sjældent lejlighed til at observere mennesker?

vh. Pia
10 år siden
10 år siden
#6 Anna Holm (Anna Luminara)
Videnskabsfugl stavet forkert? :S ups... Den med pengeautomaten er også en smutter...

Og hvorfor Rodigar sjældent har lejlighed til at kigge mennesker? Jeg aner det ikke. Ordene sprang bare frem og ville skrives...
Den med forfatterspiren er lidt en slags selvparodi. ;)

Men tak for jeres kommentarer alle sammen! :D
10 år siden
10 år siden
#7 sasiadragon
God historie, jeg kan godt lide at hovedpersonen er en gråspurv ;) Det med at han ikke så tit kan iagttage mennesker undrer mig også lidt, men jeg kender godt det med at man er i gang med en historie og ordene bare vil ud, og så bliver det måske lidt underligt bagefter... men god historie!
10 år siden
10 år siden
#8 Sine Simonsen (Sinegen)
3 ord... udgiv....en.....bog :D
5 fra mig
10 år siden
10 år siden
#9 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Skriveøvelsens krav - øh - du har kun brugt de 2 ord, at pengeautomat blev til hæveautomat har du sikkert selv ærgret dig over. Ellers er emnet meget elegant og pointerne er rigtig gode. Der er nogle grammatiske småfejl. Sprogligt kan der godt strammes en hel del op. Sjældent EN lejlighed - født som EN gråspurv - her kan du sagtens undvære EN.
Du bruger også meget den alvidende fortæller. Lidt mere show fremfor tell ville gavne.
Et genialt og flot input omkring E-mail adressen. Samme geniale udsagn kan hæftes på HP. Hun er rund og fyldig (i tekstanalytisk forstand). Mega flot.
Var det teksten alene, fik du en flot karakter. Men manglerne, set med skriveøvelsesøjne, trækker ned.
10 år siden
10 år siden
#10 Ditte Kunkel Klitmøller
Øj, en fed historie! Spøjs og meget underholdende. Ret originalt, må jeg sige!!! Bliv endelig ved!!
Jeg grinede sgu af denne historie, på en god måde.
Der er nogle småfejl, men synes helt klart du har skrevet en god historie!
10 år siden