Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Den, der træder ind her, træder ud i dødens rige."
Ordene summede i hovedet på dig, mens du banede dig vej ad de smalle gange. Op gennem skakten. Ned ad trappen. Nok var der trangt her, men at du ligefrem aldrig skulle finde vej ud igen, det var jo noget pjat! Eller var det?
Endelig så du målet foran dig. En ufattelig guldskat, statuer, troner, der var ikke noget af tage fejl af. Det du havde søgt efter hele dit liv, var nu foran dig. Alle timerne med bøger, kort og ordbog havde betalt sig. Alene du havde haft tålmodigheden til at finde det rigtige svar, det rigtige sted på pyramiden, hvor man kun skulle fjerne en enkelt sten for at komme ind. Og alene du ville høste æren og berømmelsen, nu hvor du havde nået målet. Et øjeblik satte du dig ned for at få vejret, og for at vænne dig til tanken om at du virkelig var her! Så begyndte du at se dig omkring igen.
Naturligvis skulle det hele fotograferes, før du rørte noget, men du tillod dig alligevel at se dig om først. Dette øjeblik ville aldrig komme igen, og det skulle nydes fuldt ud. Du kunne allerede se overskrifterne for dig: ung forsker gør overraskende opdagelse. Eller måske: skatten over alle skatte endelig fundet.
Midt på gulvet stod der en sarkofag, den så du på sidst. Det var den, der var den største skat af alle. Her måtte du passe ekstra på, forskerne ville falde over hinanden for at analysere hver en millimeter for DNA og andre rester fra fortiden. Men du måtte godt beundre overfladen. En ung pige med en prinsessekrone var malet på toppen. Måske en søster til en farao? Dette var ikke hovedkammeret, så farao selv lå nok et andet sted. Du kunne ikke lade være med at se på hendes smukke ansigt. Havde hun virkelig set sådan ud, eller havde de pyntet på sandheden?
Du vidste ikke hvor længe du havde stået der, da en hviskelyd vækkede dig igen. Du kunne ikke se noget, før du mærkede biddet i anklen. En slange gled hurtigt tilbage i skyggerne. Og ordene nåede at gå gennem dit hoved igen -- træder ud i dødens rige -- før du faldt om ved siden af sarkofagen. Så fik de alligevel ret.
Tilfældige ord: sarkofag, hviskelyd, prinsessekrone

Skriv kommentar

Besvarelsen I pyramidens skygge er publiceret 26/12-2009 14:23 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 26/12-2009 14:23
Besvarelsen er på 385 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
det der gør den her tekst god er din fortællemåde. at bruge 2. person skaber en meget mere poetisk og mystisk atmosfære end ellers. det bidrager til at holde teksten levende. som sådan er plottet jo ikke helt sindsygt, men du formår at fortælle det du skal på en anderledes og tillokkende måde. du har ihvertfald inspireret mig til at prøve at gøre noget af det samme. du får 4;)
12 år siden
12 år siden
#2 Astrid Harboe (bette o)
En god tekst, god historie. Godt gjort synes jeg. Historien sniger sig ind på en på en mens man læser, men føler ikke rigtig den griber en? Er først helt til sidst jeg ikke længere har lyst til at gå videre til næste historie.
12 år siden
12 år siden
#3 Pia Hansen
Jeg ved ikke rigtigt om jeg kan lide du-formen.
Den er anderledes og derfor lokker den mig igennem teksten, men hvem pokker er fortælleren?
I sig selv er historien lidt banal, forstået sådan, at den er fortalt mange gange før.
Det er dog interessant, at den ikke ender lykkeligt. og der er nogle gode detaljer som f.eks den med, om nogen måske har forskønnet billedet af den formodede prinsesse.
Hrm? Ikke nogen helt tosset historie :-)

vh. Pia
12 år siden
12 år siden
#4 sasiadragon
Rigtig god historie, jeg kan godt lide du-formen. Jeg ville nok have valgt at skrive "Den, der træder ind her, træder ind i dødens rige" i stedet for ud, men det er nok smag og behag. Der er også noget mystisk over slangen, måske er den en form for vogter over skatten? Slanger plejer vist nok kun at angribe hvis de føler sig truet så vidt jeg ved. Men jeg er ikke slangeekspert ;)
12 år siden
12 år siden
#5 shoko-san
kunne godt li´ historien

du-formen forvirrede mig i starten men hen af vejen blev den rigtig god! :D

så ja... skriv nogle flere historier ^^
12 år siden
12 år siden
#6 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Skriveøvelsen er opfyldt. Jeg reagerede også mod du formen i starten - nok fordi det er så sjældent den bruges. Men slutningen viser at du formen var den eneste rigtige løsning. Det er en overordnet fortæller (måske slangen, måske prinsessen) der fortæller historien om, hvordan du = HP, blev taget ved næsen. Så den sidste sætning burde måske hedde - så fik VI alligevel ret -eller gerne noget endnu bedre. De kan godt forsvares, men der bliver flere komplekse muligheder, f.eks at det er HP i en ny dimension (fra dødsriget) der fortæller, og det virker lidt søgt.
Bragende godt sprog. Emnet elegant og relevant, med fokus på de gamle pyramider. For en der elsker historiske fortællinger er det guf.
Flot indledning med et ubesvaret hint der bygger spændingen op. Du fanger læseren allerede i første linie.
Grammatisk så jeg ingen fejl. Så det kan kun blive topkarakter, måske med 1/10 stjerne i fradrag for slutsætningen.
12 år siden
12 år siden
#7 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Skøn tekst! Jeg troede forskeren ville vise sig "bare" at væe spærret inde - men Cleopetradøden sidder lige i skabet.

Sad hele vejen igennem og legede med tanken om at skrive den i nutid, fremfor datid. Tror den kunne laves bidsk og skarp med nutid. Men det blander jeg mig ikke mere i, for den er super velskrevet og den er knivskarp hele vejen igennem.

Fin tekst!
12 år siden
11 år siden
#8 coffee
Fin lille historie. Som der allerede er blevet diskuteret, er jeg også lidt i tvivl om "du" personen, men du får det til at virke i denne historie.
Jeg kan rigtig godt lide, at vi får kendskab til den unge forskers motivation.
11 år siden
11 år siden
#9 Ditte Kunkel Klitmøller
Jeg synes også, at du-formen er lidt forvirrende - den har aldrig fanget mig sådan rigtigt, men du klarede det alligevel meget godt. Synes, at slutningen var en anelse "vandet", men stadig en mægtig god historie! Du er rigtig god til at male billeder på nethinden, mens man læser! Et lidt "brugt" tema, men det var stadig spændende!
11 år siden