Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Mit lys i dette evige mørke.

Jeg har accepteret det, det tog sin tid, men jeg har lært at acceptere det.
Jeg konsentrere mig om de gode ting, og gemmer de dårlige væk, gemmer dem væk indtil en ensom nat hvor jeg kan græde dem ud, og lade dem forsvinde for evigt.

Jeg sætter mig på det kolde gulv i mit værelse, jeg lukker mine trætte øjne, selvom det enlig ikke er nødvendigt, alt er alligevel altid mørkt.
Heldigvis har jeg lydene.
Alle lyde er som musik for mig, jeg kan høre alting når jeg sidder på denne her måde, helt afslappet, alene i mit værelse.
Efterårs bladene der hvirvler fortvivlet rundt i vinden uden for mit vindue, vores gamle kat der går forbi, og min far der desperat trykker på tastaturet inde på sit kontor.
Hver eneste dag er jeg taknemmelig for at jeg stadig kan høre lydene og musikken, så kan dette evige mørke være ligemeget, eller i hvert fald gemmes væk for en stund.
jeg læner mit hovede tilbage, og lytter, lytter til min verden.
Pludselig indtager en ny lyd sin plads i min tanke-symfoni, jeg kan høre en der går ned ad trapperne, en mand.
Jeg lukker øjnene, konsentrere mig.
Manden står lige uden for min dør, og da' jeg kan høre hans tunge åndedræt, ved jeg straks hvad og hvem den nye lyd er, min mave krummer sig sammen, og det føles som om millioner af sommerfugle udklækkes i min mave, jeg kan svagt høre at døren til mit værelse bliver åbnet.
Jeg springer op, og omfavner ham -min lyd- min kærlighed-
Han kysser mig og selvom alting stadig er mørkt føles det som om tusinde kaskader af lys eksplodere i mit hovede, -mit lys i dette evige mørke- tænker jeg.
"Jeg elsker dig" hvisker jeg ind i hans øre
"Og jeg elsker dig" hvisker han ned i mit hår.

Skriv kommentar

Besvarelsen Mit lys i dette evige mørke er publiceret 30/12-2009 15:38 af Sine Simonsen (Sinegen) under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 30/12-2009 15:38
Besvarelsen er på 315 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Pernille Kjelgaard (lidella)
Som sædvanligt skriver du godt, og med en god beskrivelse af hendes blindhed. Hun må have udviklet en god hørelse, hvis hun kat høre katten gå forbi :o)

Du skriver, at hun kan høre hendes far på kontoret, hvilket må betyde, at hun bor hjemme, og jeg opfatter det som om, at hun stadig er pige. Derfor generer det mig lidt, at når hendes kærlighed dukker op, så kalder du ham for manden - det lyder lidt for gammelt til hende. Måske skulle du bare skrive "han"?

Og at hans åndedræt er tungt, fik mig til at frygte at det var en som ville hende ondt. Hvis det var det, som du ville opnå, så er det lykkes, men jeg synes, at du skulle droppet ordet "tunge", da det i min verden ville gøre situationen mere "fin" og historien mere rørende - efter min mening.
13 år siden
13 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
okay tak det skal jeg nok huske ^.^
og ja, jeg ved godt det med "mand" men, dreng lød også for ungt.... ordet han var en god ide xD det havde jeg ikke tænkt på
13 år siden
13 år siden
#3 Pernille Kjelgaard (lidella)
P.s. Min husbond synes også, at du skriver fantastisk :o) og hvis du bliver ved, kan du drive det vidt.
13 år siden
13 år siden
#4 Sine Simonsen (Sinegen)
nu rødmer jeg :$
tusinde tak ^.^
13 år siden
13 år siden
#5 Louise Jørgensen (Gubbiungen)
Den korte, velskrevet historie fik virkelig tankerne frem i mit hoved. :)
I den dyrehandel, hvor jeg arbejder i min fritid, har vi en chef som er fysisk handicappet. Og hendes ene datter er psykisk handicappet.
- Alligevel er de også lykkelige mennesker, og denne historie fik mig virkelig til at græde af glæde. :)

Som der er nævnt før skal du nok tænke lidt over, hvilke små udtryk du lægger i teksten. :)

Mvh
Louise
13 år siden