Fan fiction

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i begrebet fan fiction (fanfiction, fantic, fic, FF). Det er meningen at du skal skrive en fiktiv historie inspireret af dit yndlingsunivers, fx Harry Potter, Ringenes Herre, X-Files, Twilight, Avatar, Superman m.m. - du bestemmer helt selv hvilket univers du ønsker at genskabe.

Kelly var stærkt rystet. Hvordan kunne hendes navn være nævnt i denne bog, hvordan kunne hendes fars?? Var der derfor Bastian, hendes far, aldrig ville læse den op for hende, eller lade hende læse i den da hun var blevet ældre? ”Denne bog er farlig min pige, når du engang bliver gammel nok vil du forstå.” Havde hendes far sagt, hver eneste gang hun havde spurgt om lov.
Hun lod blikket løbe over den efterhånden mørke stue. Var det allerede blevet aften?
Hun tændte lampen over sofaen og bestemte sig for at læse et kapitel mere, bare et lille et. Hvad farligt kunne der være ved en bog, ud over at den satte fantasien i gang?

”Kelly besluttede alligevel at læse videre, idet hun tændte lyset. Historien om Fantasia var alligevel for dragene. Hun vidste jo at det bare var en bog, selvom hendes hjerte hamrede i selv samme nu hun lod øjnene løbe over disse sætninger. Nu blev det alligevel for me….”

”Der er SIMPELTHEN for meget” lød det uvilkårligt højt ud af hendes mund. Hvordan var dette muligt? Hvordan kunne tingene ske i bogen på nøjagtig samme tidspunkt som hun tænkte det? Hun havde fornemmelsen af at hvis hun brød ud i et hysterisk grin, ville det blive beskrevet i bogen i selv samme nu. Hun smed bogen fra sig, rejste sig, og vandrede frem og tilbage i den lille stue, med sine mørke bryn trukket sammen til nærmest et V. Hun vendte sig rasende mod bogen
”Det kan simpelthen ikke passe, det er umuligt, og det ved du godt” Hun tog sig selv i at stå og pege af bogen, i en meget myndig stilling, som en voksen der skælder et lidt for fantasifuldt barn ud.
Hvor latterligt var det lige, at stå her helt alene hjemme, og skælde ud på en… BOG? Hun lod fingrende løbe igennem det nøddebrune hår, lukkede øjnene og prøvede at tage sig sammen.

Hun havde været helt fordybet i Atreju´s kamp mod en truende skygge af en slags. ” Den værste kamp i Fantasia´s historie var ved at begynde, en krig havde udviklet sig. Og så var der pludselig.. sket.. noget i bogen.
”Månebarn havde flere gange forsøgt at række ud efter Bastian, men han var voksen nu. Hun havde følt sig fortabt, nu ville de helt sikkert tabe alt det de havde kæmpet for igen. Alt hvad Bastian havde hjulpet med at skabe. Fantasia ville ende som et lille bitte støvkorn igen. Der var intet håb tilbage i deres verden. Men så var det Kelly ganske uventet åbnede bogen og begyndte at læse. Månebarn vidste nu at der alligevel var håb.”

Skriv kommentar

Besvarelsen Den uendelige historie er publiceret 24/02-2010 19:41 af a.k.a Højriis under skriveøvelsen Fan fiction.
Version 1 - 24/02-2010 19:41
Besvarelsen er på 444 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 peterpedal
Halløj Højriis

Du skriver dælme godt. Helt ny herinde - velkommen til, så jeg er da ret imponeret over at det flyder så godt. Næsten som at læse en bog - så meget korrektur er der læst på det.

Jeg har altid elsket "Den uendelige historie", så dér rammer du mit hjerte.

Spændende og afvekslende med skiftene til oplæsningen fra bogen. Sådan nogle skift kan godt være lidt vanskelig for mange skribenter, men her fungerer det lige så flydende som når man ser filmen, synes jeg.

Nå du leverer sådan en perfekt tekst som noget af det første, kan du sikkert også godt tåle at jeg påpeger nogle småfejl. Lidt skal du jo også have at arbejde videre med. ;-)

Kelly var stærkt rystet. Hvordan kunne hendes navn være nævnt i denne bog, hvordan kunne hendes fars??
Kun ét spørgsmålstegn.

Nu blev det alligevel for me….”
Udeladelsestegn, de 3 prikker, er altid 3 prikker, ikke 2 eller 4. Hvis man udelader midt i et ord, skal der ikke være mellemrum, hvis man udelader efter et ord, skal der først være mellemrum.


Hun smed bogen fra sig, rejste sig, og vandrede frem og tilbage i den lille stue, med sine mørke bryn trukket sammen til nærmest et V.
Nok den eneste sætning der ikke flyder for mig, og som afbrød læserytmen. "... trukket sammen til nærmest ..." skurer i mine ører. Jeg ville til enhver tid sige " ... nærmest trukket sammen til ..."


Hvor latterligt var det lige, at stå her helt alene hjemme, og skælde ud på en… BOG?
Mellemrum før de 3 prikker, da du udelader efter et ord, og ikke midt i et ord.


Og så var der pludselig.. sket.. noget i bogen.
Og igen: 3 prikker og mellemrum forinden


Flot arbejde. En fornøjelse af læse. Det virker som om du har læst det højt for dig selv, inden du har afleveret det. Mange af de tekster man læser herinde, har folk ikke prøvet at læse højt, og det kommer som en overraskelse for mange, at man knækker tungen på deres sætninger. Men ikke her. :)

Mvh Peter
10 år siden
10 år siden
#2 Pia Hansen
Flot fortsættelse. Historien er jo netop uendelig.
Udmærket skrevet.
Der er dog nogle stave (eller taste -) fejl, især d`er placeret forkerte steder.

Pia H
10 år siden
10 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Den her historie kunne jeg sagtens forestille mig udspille sig samme univers som den uendelige historie.

Historien: Konflikten i starten (hvorfor er bogen så mærkelig?) opløser sig for læreren (hvis man ellers kender den uendelige historie), men ikke for historiens fortæller. Øv.

Det sproglige:
- tænker hun virkelig på sin far som Bastian? (Navnet kunne have været listet ind på en anden måde, hvis det overhoevedet er nødvendigt for at få os læsere til at forstå, hvor vi er henne.)
- hvorfor har far ikke bare gemt bogen, og undgået alle spørgsmål på den måde?
- dragene/dragende

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
10 år siden