Latterfugl kom ud af skjul

Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det var fredag morgen og Ida var ved at gøre sig klar til at tage på arbejde. Ida arbejdede som hjemmehjælp, et arbejde hun altid havde haft det godt med. Men der var noget specielt over dagen idag, det var nemlig hendes sidste dag som hjemmehjælper. Det kunne godt føles lidt trist, men der var en helt særlig grund til det.

Det var nemlig idag Ida skulle have sit eksamensbevis i hekseri, hun havde allerede været oppe til prøverne og bestået med glans. Så efter idag kunne hun kalde sig selv for en vaske ægte heks.Der var kun en ting tilbage der skulle overståes og det var det hun skulle ordne i dag. Hun havde allerede udset sig hvem det skulle være.

Det var tid til at tage afsted og på vej ud af døren var hun lige ved at gribe kosten. Men, tænkte hun, jeg må hellere lade være. Det var jo ikke tilladt at bruge kosten før eksamensbeviset var i hus.

Dagen gik som så mange andre dage, ja lige bortset fra at de fleste havde disket op med kaffe og kage i dagens anledning. Og de var alle lidt triste over at det var sidste dag de skulle se Ida. Ja, og da også lidt nervøse for hvad det nu var for et menneske der skulle komme og tørre dem i røven, som de så pænt udtrykte det. Ja der var absolut ingen blufærdig fra de gamles side, men det kendte Ida jo kun alt for godt. De var nogle rigtige humørbomber, nogle rigtige latterfugle. Og det var lige præcis dét der fyldte Ida med en inderlig fryd og glæde. For det var jo lige det hun skulle bruge for endelig at blive indviet som ægte heks.

En ægte heks er jo af det gode, og skal derfor have sig sin egen latterfugl til at hjælpe sig i sit hekseliv. Og Ida havde besluttet sig til at det skulle være Else der skulle være hendes latterfugl, for Else havde det bedste humør og det mest forunderlige grin af dem alle. Da Else og Ida sidder og nyder kaffe og kage og Else storgriner som hun plejer, svinger Ida heksestokken og siger ordene ”latterfugl, kom ud af skjul, nu er du min, for jeg elsker dit grin”, og i det samme forvandledes Else til en latterfugl. Nu kunne Ida tage hjem med sin latterfugl og blive heks.
Tilfældige ord: latterfugl, hekseri, hjemmehjælp

Skriv kommentar

Besvarelsen Latterfugl kom ud af skjul er publiceret 26/06-2010 07:20 af LoMi under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 26/06-2010 07:20
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mathilde2
Sikken en sød historie:) Det med beskrivelsen af Idas job som hjemmehjælper gav mig et helt andet billede til at starte med, end hvad det egentlig udviklede sig til, og skabte en god drejning i historien. Det eneste, jeg kan sætte en finger på, er, at sproget godt kan virke lidt opremsende og ser det hele ligesom ’oppefra’. Men det er selvfølgelig også svært at gå så meget i detaljer, når historien skal være så kort. Jeg gætter på, én af dine ord var latterfugl?:)
14 år siden
14 år siden
#2 LoMi
Jo tak Mathilde:-)
Og ja, det kan godt være svært med kun 400 ord til rådighed, måtte da også sidde og slette og omformulere lidt til sidst :-)
Latterfugl var en af mine tre ord, sammen med hekseri og hjemmehjælp (du kan faktisk se det i bunden af skriveøvelse ;-) )
14 år siden