Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Jo, jo. Jeg hørte det tydeligt nok. Vi skal have en forårsrengøring." Helle tilføjede håndførte citationstegn i luften.

"Forårsrengøring, min bare. Jeg ved godt, hvad det betyder. Afskedigelser. Allerede her inden jul sidder de chefer og taler om, hvem der skal ryge til foråret. Og I kan være sikre på, at der det ikke er forskergruppen, de går på hugst i. Nej, forskerne er så vigtige for virksomhedens forskningsbaserede og innovationsdrevne udvikling," Helle tilføjede et par citationstegn; denne gang med en gaffel i den ene hånd.

"Det bliver os sekretærer og supportere. Måske endda en chefassistent." Gaflen pegede på Ursula, netop som hun gabte over sin torskerognsmad.

Frokostbordet brød ud i en højlydt diskussion, der lød som en flok gæs på en mark, der diskuterede, hvilken formation de skulle flyve syd på i. Det var 28 forskellige forslag og efter uendeligt lange forhandlinger, endte de i en V-formation ligesom de foregående år.

Ursula tyggede på sin mad, mens de andre huskede sidste gang, hvor økonomien haltede, og nogle kolleger var overtallige, som cheferne kaldte det. Janne mente, at der var kolleger, der var blevet fyret hvert år, de sidste tre år. Flere nikkede. Tina påpegede, at det betød flere opgaver på færre hænder, hvis man var så heldig at blive i virksomheden. Helle himlede med øjnene og lod gaflen klirre mod tallerkenen for at påkalde sig alles opmærksomhed.

"Jeg siger jer, at cheferne hytter kun deres egne skind. De får bonusser her ved årsskiftet, og vi andre kan gå en forårsrengøring i møde."

Der blev nikket rundt frokostbordet med blussende kinder og for Helles vedkommende en ophidset rød hals. Ursula kiggede fra den ene til den næste hele bordet rundt.

"Det kan også være, at cheferne lyttede, da vi sagde, at rengøringsstandarden var under middel, og at vi gerne ville have gjort hovedrent til foråret."
Tilfældige ord: forårsrengøring, chefsassistent, forskergruppe

Skriv kommentar

Besvarelsen Frokostbordet er publiceret 23/12-2020 20:55 af Louise Amkær (Anlou) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 2 - 23/12-2020 20:56
Besvarelsen er på 305 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Niels Cenius (Snowlion)
Jeg synes ikke overgangen til de sidste to sætninger virker. Du skriver ellers skide godt. Det virker som om at Ursula taler om almindelig rengøring. Jeg ved ikke om det er lidt humor til sidst, men jeg synes ikke det flyder. Kan du lave en lidt mere dynamisk udgang på et ellers godt skriv: KH niels
3 år siden
3 år siden
#2 Peter Møllerr (TamaTama)
God tekst. Her er lidt konstruktiv kritik. Jeg vil gerne vide hvor handlingen finder sted. Hvad er det for et firma? Jeg er selv lyriker. Jeg udfordre nogle gang mig selv ved at finde ord og begreber der er alternativer til f.eks en rose, der jo tit anvendes som et symbol for kærlighed. Her kunne det være spændende at finde et alternativ til "Gæs", men det er bare forslag, der skal give inspiration. Du skriver godt.
3 år siden
3 år siden
#3 Piet
Skøn tekst, her kom jeg faktisk op i det indre røde felt ha ha og så med den afslutning - er det ikke bare typisk...
3 år siden
3 år siden
#4 Rud Stenfisker (Stenfisker)
Som at være der selv. Sikker og flydende stil i bedste klasse.
Sammenligningen med gæssene var både sjov og godt afstemt i historien. Skal historien have et tvist mere kunne ledelsens uretfærdige udnyttelsen af medarbejderne godt tage en tand mere efter min mening.
Jeg oplever at Ulla fortrænger den ubehagelige trussel, ved at lukke sagen ned, til at handle om, bare fysisk rengøring.
3 år siden
3 år siden
#5 Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
Kære Louise,

Jeg kunne godt lide de første 2 afsnit. Der rammer noget naturligt, i måden du beskriver Helle med gaflen i hånden på.

Sidste halvdel står for mig lidt mindre skarpt. Men et rigtig godt udgangspunkt.

Mvh
3 år siden
3 år siden
#6 Lejsy Storm
Jeg synes, at din tekst er både morsom og flydende at læse. Jeg hæftede mig ved gæssene og V-formationen. Rigtig godt og sjovt beskrevet! Jeg føler mig som en flue på væggen, der følger med i alt det, som foregår ved frokostbordet. Også da Helle får blussende kinder og rød hals ... Show don't tell genren gør, at man ikke er i tvivl om, at hun er ilter.
En enkelt lille detalje: Pas på at talesproget ikke kommer ind i skrivesproget. F.eks.: "..at der det ikke er forskergruppen.." Der burde have stået "at der ER det ikke er forskergruppen".
Elsker din afslutning, som både er overraskende og sjov... Hvem ved? Måske er det virkelig en grundig forårsrengøring med spand og sæbe, der (forhåbentlig) menes.

Mvh.
Lejsy Storm
3 år siden