Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det føltes som en underverden.
Lige dér, midt i mørket i København.
Vi var lige sprunget ud af taxaen, da du tog min hånd og løb afsted. Vi passerede hjemløse og gadesælgere, én af dem solgte roser og du købte en kæmpe buket. Holdt den som en bylt under armen, imens vi løb videre, og jeg tænkte "hvem skal have blomster?"

Vi havde været hjemme hos dig; os to, Kevin og Danny. Du havde fundet en liveoptagelse af 'Roxanne' på computeren. Der blev knappet øl op, hver gang Sting råbte "put on the red light" skulle der drikkes. Kevin og Danny blev fulde, du ligeså, pludselig hev du en gasmaske ned fra hylden og råbte "lad os fyre en fed!"
Jeg sad ved dit lille hjørnebord og betragtede jer. Tre venner og en gasmaske, der gik på omgang. En joint, hvis dunst hurtigt fyldte lokalet, og til sidst kunne ingen af os holde ud at være der længere.
Det var Kevin, der syntes vi skulle tage i byen. Gå på Eiffel Bar og købe shots og bagefter crashe en fest på Christiania.
Men da taxaen standsede og vi steg ud, hviskede du "kom!", tog fat i min hånd og løb. Jeg nåede at se Kevin og Danny ud af øjenkrogen, de blev stående som to spørgsmålstegn.

Til sidst begynde det, at gøre ondt i mine fødder. Jeg hev dig i jakkeærmet, ville have dig til at sætte farten ned, så hvordan der dryssede blade af roserne og ned på brostenene.
Men du kiggede bare på mig og smilede. Tog et fastere greb i min hånd og sagde "bare lidt endnu."
Da kom jeg i tanke om tidligere, derhjemme midt i min mors forårsrengøring, da jeg havde fortalt hende jeg skulle se dig. Hun fnyste, rystede på hovedet, og da hun havde rykket al servicet ud af køkkenskabene, spurgte hun "hvornår mon du indser, at det hele ikke er andet end én stor joke?"

Endelig standsede du. Vi stod foran en opgang med en masse fremmede navne på dørtelefonen. Bylten af roser under din arm så medtaget ud, det virkede helt forkert, jeg håbede ikke den var til mig.
"Er du klar?" Din stemme lød spændt, forventningsfuld, og med en summen gik døren op.
I samme nu slap du min hånd og gik fremad.
Så dig ikke over skulderen én eneste gang, jeg tror slet ikke du hørte hvad jeg svarede.
Tilfældige ord: underverden, bylt, forårsrengøring

Skriv kommentar

Besvarelsen Ung og Dum er publiceret 05/07-2023 10:03 af Tine Eslander (Tegnerinden) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 05/07-2023 10:03
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 måneder, 9 dage siden
#1 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Tine
Det er virkelig en fin indlevende tekst, du skaber et rum af nærvær med dine ord.
Dialogen falder naturligt og ligeså handlingen. Slutningen er dog meget brat du kunne overveje at skrive lidt mere.
Hvor skal de to hen? Hvem venter i den anden ende?
Tak for ordene fra Ulla
5 måneder, 9 dage siden
2 måneder, 23 dage siden
#2 Bente Snapper (Bo Snapper)
Mega smukt sprog, samtidig med der gives passende detaljer
2 måneder, 23 dage siden