Hævn for Milo

Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Hendes bevægelser var rolige da hun drejede ud fra sin indkørsel. Hun følte sig tom. Følelsesløsheden havde fulgt hende i flere måneder, men i aften skulle den jages bort.
Hun huskede Milos krøller og hvor smalle hans øjne blev når han grinte. Han ville have løbet rundt og leget en hel dag uden pauser hvis han kunne få lov. Ingen dage ville være følelsesløse, hvis han stadig løb rundt og legede på fortovet udenfor deres hjem.
Hun parkerede bilen og gik hen mod indgangen i den gamle høje bygning. En mand stod og sugede kraftigt i en cigaret, hans fingre maste næsten filteret fladt. Hun mærkede et sus der gik igennem hele kroppen da hun så ham.
"det er i kælderlokalet vi holder møde, ikke?" ordene virkede stive, da hun udtalte dem og hun forsøgte at virke så normal som muligt.
"jo, jeg tror lige jeg kan nå resten" sagde han og pegede på sin cigaret, der næsten var færdig.
Hun fortsatte forbi ham og fandt ned i kælderen og indtog en plads i cirklen af stole. Manden med cigaretten satte sig overfor hende og hun mærkede hvordan hendes krop stivnede og hendes knoer bliv hvide. Ordstyreren for mødet var en langhåret fyr, han smilede roligt og lod mødet gå i gang.
"vi har nogen nye ansigter med os i dag og som altid er det frivilligt hvor meget man deler ud om sig selv. Det vigtigste er at vi holder en god tone og ikke dømmer hinanden". Han sendte hende et venligt nik og hun modstod sin trang til at fnyse.
Efter en navnerunde begyndte de andre at dele ud om hvordan de havde haft det siden deres sidste møde. Cigaretmanden talte som den første " jeg har ikke drukket siden min ulykke, men det er virkelig svært at lade være når jeg hele tiden ser den lille dreng for mine øjne og jeg har bare lyst til at dulme minderne om de smerter jeg har forårsaget hans familie. Jeg ville ønske at jeg kunne gøre det godt igen " hans øjne fyldtes med tårer da hans stemme knækkede og han sagde ikke mere. Hun smilede for sig selv.
Da mødet var slut, skyndte hun sig som den første op til kaffebordet og fyldte en kop med den knuste sovemedicin hun havde med i en lille pose i lommen. Hun skyndte at hælde kaffe i koppen og røre rundt indtil alle hvide rester var opløst. Hun tilbød koppen til cigaretmanden og roste ham for at dele ud om sine følelser og han smilede taknemmeligt.
Hun skyndte sig ud til bilen og kørte hurtigt hjem. Hendes følelsesløshed var erstattet med en ophøjet følelse og forløsning af flere måneders sorg.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hævn for Milo er publiceret 01/05-2023 15:21 af l.steenholdt under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 01/05-2023 15:21
Besvarelsen er på 447 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 1 måned siden
#1 Henning Kipling (kipling)
Jeg syntes du skal ha,5 stjerner ,men nr5 virker ikke, spændende fortalt,døde han af indholdet i koppen ?? Du skriver rigtigt
Godt fin historie.mvh Henning
1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden
#2 Maria Madsen (Maria77)
Fin tekst, du skriver godt. Jeg var fanget fra starten, ville ønske der var mere. Døde han? Gav det hende virkelig lindring? Ville godt lidt mere ind i hovedet moren, mærke hende lidt mere. Altså, jeg ved jo godt hun er følelsesløs ;-) Men kan en sorg over et mistet barn, børstes væk med en simpel hævnhandling? Derfor 4 og ikke 5. Skriv endelig mere!
1 år, 1 måned siden
1 år siden
#3 Emma Sander Vincze (EmmaV)
Du formåede at fange mig i din tekst. Hvad var der med ham manden, hun mødte uden for? Jeg måtte vide det. Du skriver næsten drømmende, som om tingene foregår lidt "udenfor" hovedpersonen. Jeg ved ikke, om det er intentionen, jeg synes, det virker godt, men du kunne også prøve at skrive mere "indefra" hovedpersonen, så vi lærer hende lidt bedre at kende.
Godt arbejde :)
1 år siden
1 år siden
#4 l.steenholdt
tak for jeres kommentarer og konstruktive kritik :)
hovedpersonen har mistet sit barn i en bilulykke. Hun opsøger derfor gerningsmanden til hans møde for anonyme alkoholikere og slår ham ihjel med en stor dosis sovemedicin. øvelsen gik ud på at skrive et bestemt antal ord og bruge "show don't tell" :)
1 år siden
1 år siden
#5 Tenna Hermansen (Tenna)
det gik SLET IKKE den vej jeg havde forventet. fint plottvist til sidst.
1 år siden