Statshospital, blodsdråbe, chefsassistent

Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg var på hospitalet og alt var gråt og kedeligt. Råb og skrig lød fra den ene ende af gangen. Det var intensiv afdelingen. Det var frygteligt at høre på, det var så hjerteskærernde at man fik helt ondt af personen, hvem det så end måtte være. Der kom medarbejdere løbende fra nogle af lokalerne i gangen og de løb alle sammen hen i lokale 13c. Hvad i alverden foregik der. Er der sket et mord eller hvad. Personerne der var løbet ind i lokalet kørte en vogn med sig. Kort tid efter bar de vognen ud igen. Vognen rystede, og patienten rystede. Patienten rystede cirka så meget som en mobiltelefon på steriorider. Det var godt de havde seler bundet fast til ham, for ellers faldt han af. Det lignede noget fra en galeanstalt. Jeg var kommet for at tjekke op på ledelsen og for at sikre at arbejdsopgaverne var prioteret i rigtigt rækkefølge. At de hårdest ramte patienter blev prioteret højere end dem med de minsdte skader. Selvfølgelig skal en døende person der har en uhelbredelig sygdom ikke prioteres højere end personen hvis liv afhænger af at vi har et større beredskab. Jeg gik ned ad gangen og hen imod lokale 13c, jeg skulle tjekke hvad der foregik, og høre mine kolegaer om hvad der skete. Jeg åbnede døren og hvad jeg så, det havde jeg aldrigt set før. Hele stativet som respiratoren var væltet og slangen der normalt ville sørge for ilt tilførsel hos patienten var revet i stykker. Jeg kiggede over på lægen. Hvad er der sket' sagde jeg til ham. 'jeg tror at han er psykisk syg. Han prøvede at rive ilt slangen i stykker, og vælte respiratoren.' Sagde lægen. 'Har han været bevidstløs eller i trance. hvorfor er det først nu han går sådan amok' 'Jeg ved det ikke. Hans kæreste skulle have besøgt ham i dag. Han fortalte at han ikke ville se hende og at hun ikke havde krav på at besøge ham. Siden vi fortalte ham at hans kæreste ville komme for at besøge ham, har han været rastløs og mærkelig.
Tilfældige ord: statshospital, blodsdråbe, chefsassistent

Skriv kommentar

Besvarelsen Statshospital, blodsdråbe, chefsassistent er publiceret 16/11-2022 17:14 af Johannes.Kjær under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 16/11-2022 17:14
Besvarelsen er på 349 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 3 måneder siden
#1 Niels Cenius (Snowlion)
Jeg kan godt lide den. Den er skrevet næsten som en journalistisk artikel, hvor man føler man er i midt i det hele, og er taget med som læser ind i virkeligheden. Snowfrog
1 år, 3 måneder siden
1 år, 3 måneder siden
#2 SussieRosaCatre
Jeg kan godt lide den. Min faglighed som sosu, gør nok at jeg krøller lidt tæer, når lægen bryder tavshedspligten og fortæller om en anden patient er " sindssyg" utrolig stigmatiserende og fortæller om patientens personlige forhold.
1 år, 3 måneder siden