Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg kan hjælpe dem omkring mig. Jeg kan hjælpe de sultende børn i Afrika med en enkelt tekstbesked hver måned. Jeg kan hjælpe den ældre kvinde på vejen mod bilen, da jeg ser hun ikke kan løfte de tunge poser hele vejen ind. Jeg kan hjælpe, jeg kan hjælpe, jeg kan.
Jeg kan ikke så meget når det omhandler det "jeg", jeg konstant bruger, når jeg bruger "hjælp" i min sætning. For jeg har brug for min mor, der tager form som hjemmehjælpen, når hun kommer med mad hver torsdag der blot fodrer idéen og realiteten om den magtesløse svækling jeg allerede er blevet til.
Jeg ved godt jeg burde stå op for mig selv, og huske alt det jeg i virkeligheden kan. Men jeg har bare andre prioriteringer, og det må engang imellem vel også være okay, må det ikke?
Hvad er det ellers forventet, at jeg gør? For jeg har altid været en karrierejæger. Jeg har jagtet formuen, og skyndt mig frem i systemet fyldt med højtragende mænd, med halvmåner. Kvinder med pager, hvor man næsten er sikker på brillerne ikke kan sidde længere ude på næsetippen. Og til sidst lille mig. Jeg har gennem hele min opvækst, ja hele min skoleoplevelse, siddet der som et misfit blandt dem, der altid var lidt større, og altid var lidt klogere. Dem der altid så sig en gang mere over skulderen, og dem der altid tog den ekstra chance, som resulterede i deres nuværende formue, og succes i livet. Ja, hvor blev min af?
Hvad med de chancer jeg tog? Hvorfor endte de ikke som succes og stjerner. Var jeg for storslået eller for sensitiv? Var jeg magtesløs eller var det idéen om magten, der gjorde mig det?
Jeg kan hjælpe dem omkring mig. Jeg kan hjælpe mig selv. Jeg vil hjælpe mig selv.
Tilfældige ord: hjemmehjælp, karrierejæger, skoleoplevelse

Skriv kommentar

Besvarelsen Hjælper eller hjælpes jeg er publiceret 11/11-2023 18:52 af Ida Petersen (Drømmedigteren) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 11/11-2023 18:52
Besvarelsen er på 304 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 måneder, 29 dage siden
#1 Maria Madsen (Maria77)
Åh hvor det lyder bekendt. Man skal hjælpe og elske sig selv før man kan hjælpe og elske andre. Tilgengæld tror jeg på at det man sender ud i verden, kommer godt igen.
Hvad de andre er blevet til, er lige meget. De har deres livsvej og du har din. Deres liv virke måske vellykkede og succesfulde, men ingen ved hvad der foregår inde i dem og bag deres hjems fire vægge.
Mht til teksten, så er den måske fiktiv som opgavebeskrivelsen dikterer? Men den virker meget selvbiografisk.
Tak :-)
2 måneder, 29 dage siden
2 måneder, 10 dage siden
#2 Flemming Dyremose (Saefir)
Det minder mig om hvordan alting er et spørgsmål om perspektiv. Man køber ind på ideen om hvad lykke er og hvor det er bedst at være i livet. Så man ender med at tro på en gylden vej, et spor der kun indeholder lykken og glæden, og hvis man ikke rammer sporet, venter mismodet og fiaskoerne. Men der findes jo et alternativ perspektiv, hvor lykken ikke findes uden for, men inde i sjælens dyb. Hvis man finder den der farver den blikket, og alt ses gennem farver og varme. Ghandi sagde engang at der ikke er nogen vej til fred, fred er vejen. Det samme kan siges om lykke og glæde.
2 måneder, 10 dage siden