Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Hvidt,lyst,uudholdeligt!
selv snorene der holder hende fast er klinisk hvide, og rene.
Stolen hun sidder på er hvid, hvid og kold mod hendes nøgne hud.
Hun har siddet der i lang tid, altid faktisk, noglegange mere bundet end andre, men altid på den samme kolde hvide stol, i det samme kolde hvide rum.
Nu skriger hun, for det hvide brænder hendes sorte hud.
Hun ved ikke at hun er sort, hun aner ikke at hendes hjerte er af kul, hun forstår det ikke, hun forstår ikke hvorfor hun ikke bare smelter sammen med det hvide, ligesom resten af verdenen gjorde det. hun forstår ikke hvorfor det hvide brænder hendes hud istedet for at kærtegne den.
for ingen spejle findes i det hvide, den sorte pige har aldrig set sig selv.
Hun skriger fortvivlelsen ud, men lyden dør hurtigt ud da den ikke kan finde noget hjerte at trænge ind i. tiden går, det gør den altid, selvom man ikke ved det eller kan se det så går den. og hun lærer efterhånden at skrige i sig selv.
båndene skærer i hendes nøgne hud, og sorte dråber flyder ud på det hvide.. hun er bange for det hvide, og hun både hader og elsker det. for hvad var der uden det? ingenting.
Det ved hun godt. Sommetider flyver der en sommerfugl forbi hende, med så smukke farver at det brænder i hendes øjne, noglegange flyver de så tæt på hende at hun kan mærke de silkebløde farver. de efterlader altid et lille spor af farve, som dog altid forsvinder tilbage til ingenting.
en dag - eller en nat - kom der en sommerfugl så mørk, at hun troede at den ville tage hende med væk fra alt det hvide... men da hun rækker ud efter den skærer den mørke farve hende, og hun bløder det sorte blod.
hendes sår er helt nu, og hun ved at hun er ved at visne.
Hun er så bange for det hele. hun har aldrig været så bange før, så tæt på døden, eller livet - det kan vel være det samme?
hun har mistet sin stemme, men alligevel synger hun, hendes ben er visnet bort men alligevel rejser hun sig op og bryder båndene, hendes øjne kan ikke se,men alligevel ser hun døren.
hun åbner det hvide, og træder ud i ingenting, eller alting - det kan vel være det samme?

Skriv kommentar

Besvarelsen Fanget i det hvide er publiceret 05/07-2010 13:55 af Sine Simonsen (Sinegen) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 05/07-2010 13:55
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Sofie Hvemon (Sofie1997)
Virkelig super historie!:)
Den er både fangende og spændende. Kan rigtig godt lide dine - det kan vel være det samme.
De giver fortællingen en dobbelt betydning. Som om man selv definere, hvad der er lyst og hvad der er mørkt.
Spændende, at det hvide gør ondt. Normalt er det altid mørket, der sårer.
Teksten føles som et uddrag fra en historie - hvilket gør den endnu mere interessant. Jeg føler, den stikker dybere end som så. Begynder at tænker over, hvordan pigen havnede i lyset. Hvorfor hun havnede der? Hvem hun er?
Sommerfugle-detaljen er super god! Hvordan den efterlader et lille spor af farve, er meget smukt.
Vil rigtig gerne høre mere fra din hånd!:)
Vh Sofie
13 år siden
13 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
Tak Sofie :)
13 år siden