Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Han står med blikket rettet mod buret med tigre. Den ene er snehvid med sorte striber, mens den anden er beskidt orange med sorte striber og en hvid mave. Deres muskler er spændte, klar til at springe.
Hvis ikke han får dem under kontrol, så dræber de ham, men hvis han gør, dræber vagterne ham. Han skæver over skulderen på vagterne og ser så mod tigrene igen. De er godt nok skræmmende!
Han lukker øjnene og træder ind ad den åbne dør. Begge dele får ham alligevel dræbt, tænker han og vender sig fuldt mod de to tigre, der står klar til at angribe ham. Han er rædselsslagen, men viser det ikke. Den mand, der gør, vil alligevel ikke kunne få noget ud af det end hån.
"Åben øjnene!," beordrer den ene af vagterne med en dyb stemme. Hans rustning er formet efter hans store krop. Hjelmen dækker for solen, men får ham også til at svede endnu mere end hvis han tog den af.
Han åbner øjnene. Først ser han mod de folk, der står omkring buret. Det er mennesker, der tit kommer for at se, om de mænd, som skubbes ind i buret, virkelig er Tæmmere.
En stor, tyk kone står med hænderne knyttet i siden og et hånligt blik på ham. "Lad os så se, om det er rigtigt den her gang," vrænger hun.
Folk ler omkring buret af hende.
"Stille, kvinde!," brøler den anden og ser arrigt på hende. "Medmindre du OGSÅ vil ind til tigrene!"
Kvinden rækker tunge. Barnligt, men rebelsk.
Han ser mod tigrene igen. Begge blotter deres gule, skarpe tænder og har kløerne fremme på poterne. Han tager en dyb indånding og stirrer ind i den enes øjne. Nu skal de bare se løjer..!

(Forklaring til dette: I Holowen bliver man testet for, om man er en Tæmmer. Selv hvis man bare ligner en, bliver man smidt ind til tigrene, der er i et bur midt på bytorvet. Fastholder man blikket til tigrenes og får dem til at lægge sig, erklæres man Tæmmer og bliver fængslet med bind for øjnene. Efter tre dage bliver man enten hængt eller brændt. Men hvis man ikke er Tæmmer, dræber tigrene en for øjnene af alle mennesker, der er på bytorvet den dag.
Holowen og Tæmmere er noget, jeg har fundet på. De er ikke virkelige.. Endnu ;P )

Skriv kommentar

Besvarelsen Tæmmerprøven er publiceret 11/07-2010 16:12 af Kischii Hikikomori (Talan) under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 11/07-2010 16:12
Besvarelsen er på 391 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
God dobbeltcliffhanger... Fin start med tigrene og sikke da en væmmelig prøve.

Jeg kan godt lide de gode billeder teksten giver mig, det er en glæde. Klare og man er ikke i tvivl.

Skriveteknisk kan du sagtens stramme teksten bedre op, så den står knivskarpt.
Læs sætningerne højt og mærk efter, hvor du kan file dem til. Det her lyder nemlig som en spændende fortælling. Rent teknisk er der ting du lærer hen ad vejen. Kommer med øvelsen.
11 år siden
11 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Så vidt jeg kan se, er der kun en enkelt cliffhanger, nemlig den til sidst. Hvis starten er tænkt som cliffhanger, er den endt med at være optrapning af noget tidligere, ikke løsning.

Historien: Spændende. Spændende miljø, jeg gerne vil læse mere af.

Det sproglige: småfejl, men ikke noget vigtigt.

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden