Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Michael åbnede øjne og gned sig let i dem. Han kiggede rundt i lokalet og havde ingen anelse om, hvor han var. Han kunne svagt erindre en drøm om et smukt lysende væsen, som havde givet ham et ultimatum på liv eller død. Han satte sig op og kiggede sig omkring. Bortset fra den briks han sad på var rummet helt dystert og tomt og kun oplyst af de to fakler der hang i hver ende af lokalet.

Michaels hjerte, som ellers var ganske aktivt sprang pludselig et slag over da det gik op for ham at der hverken var døre eller vinduer i rummet. Han rejste sig op og løb panisk over mod den ene væg da han hørte en stemme bag sig, “Velkommen Michael, vi har set frem til at få dig i vores fold her”. Han vendte sig straks om og så en middelaldrene mand ved siden af briksen. “Hvem er du og hvor er jeg?” råbte Michael.

“Hvem jeg er skal du hurtigt nok finde ud af, hvor du befinder dig er straks meget mere spændende. Du er i Mørket eller som vi kalder det, Himmeriget. Så er der selvfølgelig de selvglade oppe der, som kort og godt kalder det helvede.

Pludselig huskede han alt om den slibrige grønne væske han havde drukket for at slippe for fremtidige pinsler. “Rolig nu” sagde manden. “Når man tænker over det er vi faktisk de gode. De har desværre førstevalg og tager alle dem de kan styre som små lam mens vi byder alt andet velkommen.

“Jeg kender din tidligere skytsengel og hun er af natur doven så det undre mig ikke, at hun har sendt dig herned før tid. Bag dig ligger et stykke pergament, hvor vi har brug for din underskrift så vi kan rette en klage mod hendes dovenskab og begynde arbejdet med dig her.” Michael vendte sig om og så et skrivebord, som var kommet frem ved væggen. På bordet lå kun et stykke blankt pergament med en linje nederst til en underskrift og en kuglepen.

Michael stirrede på pergamentet “ Og hvis jeg ikke skriver under?”. Manden smilede let “så vil vi ikke have dig, de vil ikke have dig og du bliver efterladt i et slags ingenmandsland. Det skal du ikke ønske dig”. Michael greb kuglepennen og med dirrende hånd førte han den mod den frie linje. Déjà vu, tænkte Michael.

Skriv kommentar

Besvarelsen Englen 2 er publiceret 11/07-2010 16:44 af Cumber under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 11/07-2010 16:44
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Cumber

Din historie fangede mig ind, og jeg læste den med stigende interesse.
Den slutter afgjort med en cliffhanger. For hvad er nu for noget?
Den begynder også med fortsættelsen af en knibe Michael har været i, så øvelseskriterierne er opfyldte.

Pia H
11 år siden
11 år siden
#2 Cumber
Det glæder mig da, at du læste den med stigende interesse. Til at starte med var den en del længere, men jeg var nødt til at klippe i teksten for at for at overholde kriterierne.
11 år siden
11 år siden
#3 shoko-san
da jeg læste den her kom jeg i tanke om at der måske var en 1.? det var der så og fandt ud af
at jeg havde læst den men læste den lige igen hehe xD
fantastisk historie ligesom den første! déjà vu forstod jeg ikke men efter lidt tid kunne jeg godt se pointen ^^
god historie! 5 stjerner ligesom den 1.
11 år siden
11 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Den første cliffhanger bliver næsten klaret for hurtigt, fordi han er straks i problemer igen. Den anden cliffhanger kunne have godt af at være mere uklar: han tager kuglepennen, men tøver så.

Historien: Igen, historien ville blive styrket af, at han tøvede til sidst, tænkte sig om, vejede de to mulige valg mod hinanden.

Det sproglige:
- "Michael åbnede øjneNE"
- "Han kunne svagt erindre en drøm om et smukt lysende væsen, som havde givet ham et ultimatum på liv eller død." Ville foreslå noget endnu mere "tåget": "En drøm? Et ultimatum på liv eller død?" Noget i den retning.
- "midaldrenDe" (ikke "middel")

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden
11 år siden
#5 Helen Nyström (Helen)
Nu er Michael så kommet i helvede men det er han åbentbart ikke overrasket over? (Hvad har har han mon gjort for at fortjene den skæbne?)

Jeg synes godt du kunne have undværet sætningen:Michael greb kuglepennen og med dirrende hånd førte han den mod den frie linje. Déjà vu, tænkte Michael

Der er masser af cliffhanger-ladning i afsnittet i sig selv.

/Helen
11 år siden