En glemt værtindegave

Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Det tykke overtræk gav efter. Frydefuld karamelsmag blandede sig med den intense smag af let bittersød mørk chokolade. Hun var i himmelen. Det var som om hendes smagsløg var det eneste, der fandtes på hende, og hun glemte verden udenfor. Hun tyggede sig igennem to mere og et sagligt smil bredte sig på hendes læber, alt imens hendes tunge boltrede sig i sødmefulde aromaer.
Ved nummer ti begyndte en ubuden fornemmelse at krybe op af ryggen på hende. Hendes næsebord fyldtes med den halvtomme chokoladeæskes mange duftindtryk men fremkaldte ikke længere nogen lokkende, legende henrykkelse. Rummet trak sig sammen omkring hende, og hendes kinder begyndte at dunke og brænde. Hun følte det, som om hun næsten ikke kunne få luft, og synet mørknedes. Hendes ben begyndte at snurre.
Hun fumlede med låget til chokoladen og lod den dumpe ned i den ventende skraldespand foran hende.
Køkkenlågen lukkede med et højt smæld.
Hvad pokker var det hun lige havde gjort? Hvad ville de andre sige? Hvad ville Søren sige? At hun var smuk og dejlig, rund som var? Nej. Han ville se på hende med det der bedrøvede, bekymrede blik.

I morges havde hendes beslutning virket så lige til: intet slik i huset (troede hun), klar til at begynde en ny og sund livsstil. Turen hos lægen havde været pinlig. BMI, blodtryk og biologisk alder. Tårnhøje tal. Hun havde længe vidst, at det havde stået galt til – men så galt? Hun vidste at hun sagtens kunne ændre kurs, hvis bare hun tog sig sammen. Det havde hun altid vidst. Hun havde en viljestyrke, som en viking, det var dét Søren var faldet for dengang, og det var derfor, hun var en fantastisk mellemleder og en god mor. Hun havde bare ikke tidligere haft lyst til at ændre sin tilværelse som livsnyder. Hun kunne sagtens.

Hendes hånd åbnede lågen, hvor skraldespanden hang. Allerøverst lå en halv æske chokolade. Hendes næse fangede de lokkende dufte og hun stirrede og stirrede ned i den ellers næsten tomme, blå affaldspose.

Skriv kommentar

Besvarelsen En glemt værtindegave er publiceret 11/07-2010 17:49 af MetteH under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 11/07-2010 17:49
Besvarelsen er på 336 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Hej Mette

Du skriver godt, synes jeg. Det er nemt og rart at læse din tekst. - Men hvor er cliffhangerne?
Savner et spændingsmoment, der straks får mig til at bladre videre. - Det mangler lidt her. Men du har en god skrivestil og det giver alene de tre stjerner.

Synes som sagt ikke at der er dobbeltcliffhanger her.

Fik nu helt lyst til chokolade...
11 år siden
11 år siden
#2 Gitte Alberen (texia)
Rigtig god lille beskrivende fortælling - dog lidt uden for rammen:o)

Og de sidste linier:
Allerøverst lå en halv æske chokolade. Hendes næse fangede de lokkende dufte og hun stirrede og stirrede ned i den ellers næsten tomme, blå affaldspose.

Hér generer det mig en smule at sætningen starter med allerøverst - og slutter med næsten tomme.
Min opfattelse af starten er at spanden er fuld (eller næsten) - hvilket den så ikke er?
11 år siden
11 år siden
#3 MetteH
Tak for kommentarer :o)

Jeg føler mig forpligtet til at undskylde her, hvis det ligner, at jeg slet ikke holder mig til opgaven, for det er jo i høj grad meningen - og min intention.

Kan godt se nu, at starten ikke er blevet en tydelig cliffhanger-start, men er overrasket over, at slutningen ikke virker cliffhanger-agtig på jer... Men det må jeg jo så tage til efterretning...
11 år siden
11 år siden
#4 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Jeg vil nu også give dig ret, Mette, din tekst slutter med en fin Cliffhanger.
Ikke en - jeg holder vejret i spænding - Cliffhanger, men nærmere - nej helt ærligt, har hun virkeligt tænkt sig at spise noget fra skraldespanden? - versionen af en Cliffhanger.
Altså, omend neddæmpet, så stadig et element som fanger ens nysgerrighed, og giver lyst til at bladre til næste side og få det videre forløb afklaret.

Og det er vel definationen på en Cliffhanger? En passage som formår at fastholde læsernes interesse, og fylder dem med en trang til at læse videre, mere end mængden af action i pågældende samme?

At du så får rodet lidt i de fysiske rammer, hvad angår skraldespanden, (er den næsten fuld, eller er den faktisk stort set tom?) er måske det som drukner din fine lille Cliffhanger lidt for de øvrige kommentargivere.

Det sagt, så kan jeg faktisk godt lide dit sprog, og ender på 3 stjerner.


Mvh

Michael
11 år siden
11 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Kan ikke helt fange hvad den første cliffhanger er, men den sidste er fin. Og utraditionel.

Historien: Får en fin følelse af, hvor hårdt det er at sige nej.

Det sproglige:
- "et saligt smil" ikke et sagligt, vel? Selvom det jo drejer historien i en sjov retning :-)
- "Hendes næsebor", uden D til sidst
- "At hun var smuk og dejlig, rund som HUN var?"

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden