Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Benene skvatter ned ad skranten. Armene syrer. Hovedet tindrer i den kogende sol. Den bager kroppen inde i jakkesættet. Der er ikke andet for. Jeg bliver nødt til at prøve at komme op. Jeg hiver alt, hvad mine arme kan bære. Langsomt kan mine fødder snøvle sig opad. Jeg er oppe.

Langt senere når jeg hen til den mørke hule. Jeg går ind i den og mærker, hvordan køligheden omfavner mig. Jeg falder om.

- Er du okay?
- Hey. Tag noget vand.
- Tror I, han klarer den?

Jeg spærrer øjnene op. Over mig svæver en silhuet af en pizza og en pistol. Stille flyder de sammen og med lydene ser jeg nu tre personer bøjet ind over mig. Jeg ville have faret op, hvis jeg havde haft kræfter til det. Men jeg siger ingenting.

- Hva', kan du ikke tale? spørger en lyshåret pige. Hun er klædt i moderne storbytøj med stort Gucci-ur og virker mildest talt lige så malplaceret i hulen som mig. Ved nærmere blik synes de to mænd også at komme fra en anden planet. Jeg skuer rundt i hulen, og ser at vi ikke er alene. Den er fyldt med personer, der kigger på os.

- Hvem er I? spørger jeg så.
- Os? Det samme som dig vel?

Jeg kigger uforstående.
- Ja. Ofre for klippehængning.

Mit blik ændres ikke.
- Ja, kan du måske huske, hvorfor du pludselig hang i klippen?
Jeg tænkte mig om. Det kunne jeg ikke. Det eneste jeg huskede var noget med en italiensk mafia.

- Hvad mener I med klippehængeri?
- Ja, en forfatter har tænkt, at det var smart at ende et kapitel med at vi skulle være i knibe. Så klippen derude er ivrigt besøgt. Men ingen gider at hænge så længe, så vi søger tilflugt her, indtil indtil folk læser videre. Men ak, jeg har ventet længe. Og stakkels Freja derovre har været her i flere år. Hendes bog må være blevet smidt ud.

I det samme løber en mand ind i hulen.
- Hjælp! Hjælp! skriger han. Vi er blevet opdaget! En ung forfatter skriver om os.
Der udbrød kaos i hulen.
- Åh gud!
- Hvad sker der nu?
- AAAARGH!
Pludselig råber en af dem højlydt:
- Det er ham den nyes skyld!
Jeg ser, hvordan de omringer mig, mens hadet i deres øjne lyser.

Skriv kommentar

Besvarelsen Klippehængerne er publiceret 15/07-2010 19:12 af Christian Martin (ChristianB) under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 15/07-2010 19:12
Besvarelsen er på 394 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 MetteH
He!
Ganske skægt tvist.
Dette er sket 100 gange før-pointen.
Og fedt at du via konturer af pizza og en pistol gør det fuldkommen selvfølgeligt for mig, at hans historie har handlet om noget med en mafia.

Men jeg ser nogle problemer omkring dit univers:
Ved sætningen: "Langt senere når jeg hen til den mørke hule" lyder det som om, han har været der før. Og det har han vel ikke?

Hvorfor kan han ikke huske sin historie?

Sætningen: "Ved nærmere blik synes de to mænd også at komme fra en anden planet"; skal også henvise til, at pigen med gucci-uret ser ud til at komme fra en anden planet? For både gucci og mafia hører da jorden til... Hvis du bare mener at de er malplacerede er metaforen "fra en anden planet" for voldsom OG intetsigende. Det havde været bedre at beskrive de figurer, så vi selv kunne se, at de stod i stærk kontrast til pigen og mafiahistorien (som jo godt kunne komme fra samme historie-univers).

Jeg synes godt, du kunne have lavet en mere raffineret cliffhanger til sidst; det er vel ikke skidt at "den unge forfatter" skriver om dem, for de er jo "stakkels" og låst fast i klippehulen indtil da, så de burde vel være glade for, at "ham den nye" har pustet nyt liv i deres historier?

Ideen er ret god. Men den hænger ikke helt sammen. For der er vel ikke mange forfattere, der efterlader sine figurer hængende ud fra klipper? Eller er det historier, som de er stoppet med at skrive? Eller som man er stoppet med at læse?

Well, man kan jo ikke nå det hele. Men det var en sjov drejning.
11 år siden
11 år siden
#2 Mathilde2
Ha ha, fed idé;) Dit sprog er dejligt, og du forstår at gøre historien både spændende, morsom og tankevækkende på samme tid. Godt gået:)
11 år siden
11 år siden
#3 Christian Martin (ChristianB)
Hej og mange tak for jeres to kommentarer!
Jeg er ganske enig i, at historien halter voldsomt (det vidste jeg også godt, da jeg udgav den).. men jeg lå jo under et længdekrav desværre -.- Derfor halter personbeskrivelserne og forklaringen af hvad de laver der.
Men sådan er det jo. Men mange tak for gennemlæsningen og kommentarerne.
Det var tænkt, at hvis en person stoppede med at læse ved en cliffhanger, ville HP være fanget der, indtil der blev læst videre i den samme bog.
11 år siden
11 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Er lidt uklar på hvad den foregående cliffhanger kan have været, når han bare han rejse sig op og gå fra den? Det måtte gerne have været lidt sværere. Til gengæld er slutningen fin.

Historien: Genialt!

Det sproglige:
- "Benene skvatter ned ad skrÆnten"
- ellers ikke andet, der springer meget i øjnene

4 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden