Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Han vågnede med et sæt, og hans hoved løftede sig fra hovedpuden, mens hans øjne flakkede rundt i soveværelset. Med koldsved på panden kiggede han på vækkeuret, hvis røde digitaldisplay viste 07.26.

"Pokkers, arbejdet!" udbrød han og væltede nærmest ud af sengen. Hunden Rollo lå i fodenden, hvilket han ikke plejede.

"Det der må du da ikke," sagde Per og gloede lidt irriteret på hunden, der ikke reagerede videre andet end at pibe lidt bedrøvet. Men da bussen gik 07.40, havde han ikke tid til yderligere at sætte bæstet på plads.

Per smed nærmest sin ruskindsjakke på og styrtede ud af døren med nøglebundtet i hånden samt sin taske. Han låste hurtigt yderdøren og skyndte sig over den regnvåde vej – der var cirka tre-hundrede meter til busstoppestedet, og Pers ben gik som trommestikker. Mørke skyer prydede himlen og store regndråber formede pøle af sølvvand på fortovet. Han følte sig underligt tilpas, og alle de mennesker, der passerede ham med deres dryppende paraplyer kiggede ikke engang på ham. Men sådan var det i forstæderne, og Per var dødtræt af det.

Endelig nåede han forpustet busstoppestedet, og i det samme kunne han høre bussens brummende motorlyd bag sig. Fire mennesker stod der allerede, og bussen stoppede med et lille hydraulisk hvin. Bagerst i køen arbejdede Per sig frem mod døråbningen, mens de forreste betalte uden en lyd. Da det blev Pers tur, kiggede han på chaufføren, som faktisk smilede til ham. Han smilede forbavset tilbage og satte sig på det forreste sæde. Underligt let i hovedet kiggede Per rundt i bussen, og fra alle modtog han stille, men bekræftende smil. ’Mærkeligt’, tænkte Per og kiggede på spejlet, der normalt reflekterer chaufføren i sit sæde… Men der var kun et sæde. Forvirret kiggede Per ud af vinduet, og i det samme begyndte bussen at køre. Forskrækket rejste han sig op og lænede sig hen imod chaufførsædet – og dér var chaufføren pludselig, som smilende sagde:

”Velkommen ombord, Per”

”Hvorfra kender du mit navn?” spurgte Per forvirret.

”Du stod på listen, og det er mit arbejde at hjælpe dig over”, sagde chaufføren.

”Hvorover?” spurgte Per, men buschaufføren pegede bare ud imod vejen, og foran dem midt i alt det regndryppende grå svævede en intens kugle af smukt lys. Idet Per kiggede igennem forruden opdagede han, at han ikke havde noget spejlbillede.

”Himlen”, sagde buschaufføren med et smil.

Skriv kommentar

Besvarelsen Buslinje 777 er publiceret 05/08-2010 19:04 af Ditte Kunkel Klitmøller under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 05/08-2010 19:04
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Asat
Hej Ditte
En virkelig god historie med en meget overraskende slutning.
Godt skrevet og en god idé. Man kan virkelig føle stemningen.

Asat
10 år siden
10 år siden
#2 Ditte Kunkel Klitmøller
Hej Asat.
Tusind tak skal du have, jeg føler bare ikke, at stemningen er bygget ordentligt op - men jeg er superglad for, at du kunne "føle" den.
Det er rigtig svært for mig at skabe en stemning med så få ord, hehe. Jeg er glad for, at du syntes, jeg lykkedes mht det. :-)
10 år siden
10 år siden
#3 Stine Greve
Måske det ikke helt lykkedes 100% med opbygning af stemning, men det er stadig en god historie !

Ideen er super god og jeg synes den virker her :)
10 år siden
10 år siden
#4 Ditte Kunkel Klitmøller
Hej igen.
Mange, mange tak skal du have. :-)
10 år siden
10 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Jeg synes opgaven løses fint -- der er klart noget i gære.

Historien: Hm. Hvorfor er chaufføren usynlig noget af tiden? Og er de andre passagerer også døde (og hvis ja, hvorfor ved de så hvad der foregår, når Per ikke ved det?) eller er de fx engle (der stod på bussen sammen med ham?). Jeg er lidt forvirret. Men ellers et fint mysterie + svaret.

Det sproglige:
- der er en fornemmelse af, at noget af det kunne have været skrevet med færre ord - fx tilføjer det ikke noget, at fortælle at bussens motorlyd er brummende
- "der var cirka tre-hundrede meter" -- så vidt jeg husker staves det uden bindestreg i tallet
- ellers ikke noget graverende


3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
10 år siden
10 år siden
#6 Ditte Kunkel Klitmøller
Hejsa.
Chaufføren er kun usynlig i spejlet - fordi han ikke "er" der. Per opdager så, at han selv ikke har noget spejlbillede. Dét med de andre i bussen - det ville jeg lade op til læseren selv at bestemme, om du også skulle være døde eller Per's engle/skytsengle.

En brummende motorlyd... ja, jeg er en "sucker" for detaljer. Men måske denne er en smule pleonasme-agtig.... det føltes bare rigtigt at skrive det, tror jeg. Hihi.

Du har helt ret i det med bindestregen.... en ups'er. Hehe.

Tak for kommentaren. :-)
10 år siden
5 år siden
#7 Sys Høj (Forårsglad)
Hej Ditte
Jeg kan rigtigt godt lide din historie om busrute 777 og Pers tur med bussen og jeg synes den er rigtigt godt skrevet og jeg kan ikke kritisere, fordi jeg synes det godt det du har lavet (Y) og man tænker hvor er vi på vej hen og kommer han for sent...hvad sker der;-)
Knus Sys
5 år siden