Fan fiction

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i begrebet fan fiction (fanfiction, fantic, fic, FF). Det er meningen at du skal skrive en fiktiv historie inspireret af dit yndlingsunivers, fx Harry Potter, Ringenes Herre, X-Files, Twilight, Avatar, Superman m.m. - du bestemmer helt selv hvilket univers du ønsker at genskabe.

Det var som sædvanligt gået galt, og jeg sad nu i min celle og ventede på fængselsbetjenten. Jeg havde udstået min straf og nu var dagen kommet, hvor jeg igen ville blive en fri mand. Jeg havde selvfølgelig brugt min tid i fængslet fornuftigt, og havde allerede lagt den næste plan for, hvordan jeg skulle blive millionær. Hvis bare de socialdemokrater, og bovlamme bidesild denne gang ville udføre deres arbejde ordentligt, skulle det nok gå.

Endelig kunne jeg høre, at betjenten var i færd med at åbne døren til min celle. “Så er det tid hr. Olsen” sagde betjenten.

Jeg blev ført ned til den store grønne port, og kunne næsten fornemme friheden på den anden side. Så blev den åbnet og jeg var langt om længe fri igen. Lidt nede af vejen stod mine venner, som var kommet for at tage imod mig, og de begyndte straks at vinke med små flag, da de så mig. Jeg gik stolt og glad mod dem, da jeg havde en følelse af, at det hele nok skulle lykkedes denne gang.

Efter en kort hilsen satte vi os ind i bilen og kørte mod Valby, hvor en af mine venner bor med sin kone og søn. Det var stadig den gamle Chevrolet Impala vi kørte i, og selvom den ikke var videre køn, så fik den os fragtet sikkert frem.

Jeg nåede knapt nok at sætte mig ved bordet, inden der blev sat en øl foran mig. Jeg kunne se på deres blikke, at de ventede forventningsfuldt på, om jeg havde medbragt gode nyheder . Jeg tog min cigarstump i munden, og sagde “jeg har en plan”. “Skide godt, Egon” udbrød Benny “ vi vidste at vi kunne regne med dig”.

Jeg tog en stor slurk af min øl og sagde “lad os så komme i gang”.

Skriv kommentar

Besvarelsen Frihed er publiceret 17/08-2010 01:56 af Cumber under skriveøvelsen Fan fiction.
Version 1 - 17/08-2010 01:56
Besvarelsen er på 303 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Cumber.

Det er altid underholdende at møde gode gamle Egon, og skægt at læse noget, der nok godt kunne være et uddrag fra figurens dagbog.
Jeg synes dog ikke rigtigt du opfylder kriterierne for øvelsen denne gang. Som jeg forstår dem, skal man skrive en historie, inspireret af et "univers." Dit er mere en gengivelse fra en anden vinkel.
Men det er da sjovt :-)

Pia H
13 år siden
13 år siden
#2 Cumber
Hej Pia

Tak for din kommentar og jeg må give dig fuldstændig ret. Er dog glad for, at den alligevel kan trække lidt på smilebåndet.
13 år siden
13 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Behageligt at opdage langsomt hvilket univers vi er i. Opgaven løst.

Historien: Hele vitsen ligger i, at de opfører sig som de skal. Der er ikke nogen konflikt, Olsen skal løse eller noget andet. Det kunne have styrket historien.

Det sproglige:
- "at det hele nok skulle lykkedes denne gang", burde være "lykkes"
- "Det var som sædvanligt gået galt", mangler at denne sætning udstråler, at det er længe siden det gik galt, og at straffen nu næsten er overstået. (Jeg ved, jeg får det at vide lige bagefter. Men det ville hjælpe, hvis denne del af sætningen også "vidste det".)
- ellers ikke andet, der springer i øjnene

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden