Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

Alle de ting man skulle flytte. Lejligheden var ét stort rod, og man kunne tydeligt se at det var en studerende der boede her. Jeg smilede kort for mig selv - det havde været en skøn tid. Hele rummet var tydeligt fyldt med minder af den ene og den anden art. En gammel spansk guitar fyldt med klistermærker og overskrevet med sprittusch, plakater på væggene af lækre piger side om side med billeder af diverse metalbands.

Jeg skovlede CD'erne ned fra en hylde der hang over tv'et, som var for tungt at bære, og lagde dem alle i flyttekassen sammen med mit nye anlæg. Jeg gik så hurtigt ud i køkkenet og kiggede rundt, men der var ikke noget højst nødvendigt at tage med. Jeg rakte hånden op over køleskabet og væltede to kartoner cigarretter ned. Med et lille grin samlede jeg dem op og gik ind for at smide dem i kassen - tænk jeg havde været ved at glemme at kigge der.

Jeg vidste allerede da jeg havde taget beslutningen at jeg ikke havde plads til alle tingene herinde i en enkelt kasse, men det var alt hvad jeg lige kunne tage med mig. Jeg pustede ud og kiggede en sidste gang rundt i rummet. En sovesofa var det eneste rigtige møbel, ellers var der kun en lav reol hvor tv'et stod ovenpå. Jeg kiggede igen på tv'et, men rystede så på hovedet - det ville aldrig gå. I stedet åbnede jeg skabene, der var i den lille reol, og begyndte at rode ting ud - en stak ordbøger, en masse papirer overskrevne med notater, blade og skolebøger. Jeg gad ikke engang overveje at tage noget af det med der hvor jeg skulle hen.

I det sidste skab stod dog både xbox og bærbar computer. Jeg løftede et øjenbryn og overvejede det lidt, men kom så frem til at de kunne sælges hvis jeg ikke selv havde brug for dem. Jeg smed så begge ting i kassen og samlede den op. Bunden holdte vist lige, så det skulle nok gå.

Jeg vendte mig så om mod døren og samlede mit brækjern op som jeg gik ud med den samme vej som jeg var kommet ind.

Skriv kommentar

Besvarelsen Fra et sted til et andet er publiceret 17/08-2010 04:18 af Nicolai D. Just Olesen (Yokio) under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 17/08-2010 04:18
Besvarelsen er på 371 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Lejsy Storm
Det er en rigtig fin historie, du har skrevet - jeg havde absolut ikke regnet slutningen ud, og den er ret genial!

Mvh.
Lejsy Storm
13 år siden
13 år siden
#2 Stine Greve
Super god og morsom overraskelse.
Havde ikke regnet den ud - nice work.
13 år siden
13 år siden
#3 Sofie Hvemon (Sofie1997)
God historie!
Ser først ledetrådene anden gang, jeg læser den.
Super afslutning - troede hp var ved at flytte;)
13 år siden
13 år siden
#4 Lau Wind
nice twist - og rigtigt, den skal læses 2 gange - godt skrevet
13 år siden
13 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Okay, den havde jeg ikke gættet. Men bagefter kan jeg godt se en masse steder, der kan læses på to måder.

Historien: En historie, der fører frem til en overraskelse til sidst. Sådan skal den drejes.

Det sproglige:
- gentagelse af ordet "tydeligt"
- ellers ikke noget, der springer i øjnene

4 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden