Illusionens magt over sindet

Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Her er koldt i rummet. Jeg fryser. Virkeligheden trænger sig på, truer mig med sine realiteter. Man vælger selv sit liv. Men jeg ved, det er en illusion. Livet er et skyggebillede. En række skyggeaftryk og sindsindtryk af forgangne tider, håb og drømme. Intet kan længere redde mig på afgrunden af mit eget sind. Kaster mig rundt i sengen i min evige jagt efter følelsesløsheden. Efter udfyldelse af tomheden.

Hun lægger armene omkring mig for at tøjle mine mareridt. Hvisker søde ord i mit øre, får mig til at slappe af i min verden mellem drøm og virkelighed. Rejser mig op i sengen og ser på hende. Er hun min drøm? Er hun min virkelighed? Min seng var kold, da jeg lagde mig. Nu er den varm og lokker med livets gnist og begær.

Angst. Den rammer mig hårdt. Hendes blotte eksistens. Hendes tilstedeværelse. Hendes nærvær. Er alt en illusion? Griber det spinkle håb om virkelighed, for at kunne opretholde mit sinds øjeblikkelige ligevægt. Det er nødt til at være sandt. Jeg har brug for håbet, jeg har brug for virkeligheden. Jeg har brug af at få bekræftet, jeg stadig er i live. Synker langsomt tilbage i sengen.

Jeg hænger stadig i den perfide overflade af søvnens sfære. Kan hverken trække mig ind eller ud af søvnen. Mærker hende ligge varmt op ad min side. Rummet føles varmt, hendes åndedrag kærtegner min kind. Ude af stand til at bevæge mig. Sløvede sanser, der aner forandringen. Varmen bliver stærkere og stærkere. Pillerne begynder at virke. Forhåbentlig virker de bedre end den sidste recept. Kan trække mig ud af angsten og ind i søvnens univers. Mit univers. Den verden jeg befinder mig bedst i.

Samtidig slikker flammerne op omkring benene på min seng. Jeg mærker dem ikke. Er for lykkeligt bedøvet af søvnens gave til at kunne overskue virkelighedens realiteter. Lykkelig. På kanten af livet drager mit sind sine egne konklusioner. Jeg sukker tilfreds, lader mig trække ind i søvnen. Jeg har ventet den med længsel.

Skriv kommentar

Besvarelsen Illusionens magt over sindet er publiceret 20/09-2010 12:43 af Arazi Black (Arazi) under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 20/09-2010 12:43
Besvarelsen er på 334 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Hold da op!

På trods af en tekst som efterlader mig med flere spørgsmål end svar, så fangede teksten mig. (også ved anden og tredje gennemlæsning. Kan godt lide dit sprog som virker blotte for ligegyldigheder, stramt men dækkende.
Bliver nødt til at spørge ... Hvem er "hun"?
En elsker, en nær afdød eller noget helt tredje?
Min eneste anke er et punktum, som forstyrrer mit læseflow:
"Man vælger selv sit liv."
Nu er jeg på ingen måde en haj til tegnsætning, men burde det ikke være et komma i stedet?

Ser frem til flere af dine tekster

Sketch_U / Michael
9 år siden
9 år siden
#2 Arazi Black (Arazi)
:) Wauw..... Underligt at noget man har skrevet er blevet læst af en anden... Men interessant...
Hvis jeg afslører hvem "hun" er, ødelægger jeg så ikke stemningen i teksten?
Mens jeg skrev, da så jeg "hun" som en sammensmeltning mellen hovedpersonens virkelighed og drøm..
Eksisterer hun, eller har han fremkaldt hende? :) (Hvilket jeg vil lade læseren selv afgøre..)

Mht. til tegnsætning, så tror jeg sagtens, det kunne have været et komma. Men synes effekten bliver bedre af at der er en punktum... Som i at man lige skal stoppe op og overveje som læser hvorvidt man selv vælger sit liv eller ej... :) Så det er et bevidst punktum..... Uanset om det strider mod tegnsætningsreglerne eller ej...
Dem har jeg alligevel aldrig helt været enig i....

/Arazi...
9 år siden
9 år siden
#3 Daniella Helvant (Eddie)
Hej Arazi.

En virkelig spændende tekst, hvor du meget kontant leger med opgavens udfordring.
Eneste riskorn: Når du skriver med en jeg-fortæller, skurrer det i mine ører, at du beskriver noget som jeg´et ikke opfatter. Altså selve beskrivelsen af flammerne. Hvis "jeg" virkelig er lykkeligt bedøvet af søvnens gave, kan hin ikke samtidig fortælle hvad der sker i lokalet.

Men ellers som sagt en rigtig lovende tekst. Glæder mig til at læse mere fra dig.

Mvh
Eddie
9 år siden
9 år siden
#4 Daniella Helvant (Eddie)
Hov. Glemte lige den enkle løsning på problemet: Udskift ordet "ikke" med "knap". Så kan det stadig være jeg-fortællerens synsvinkel, uden at denne dog behøver opfatte situationen helt bevidst. c",)

Mvh
Eddie
9 år siden
9 år siden
#5 Cumber
Rigtigt flot skrevet og god fangende historie, som får topkarakter herfra.
9 år siden
9 år siden
#6 Pia Hansen
Ikke dårligt ;-)
Holder med Eddie i, at der skal gøres noget omkring det med, at hp. tilsyneladende ved noget, han ikke kan vide. Måske er forslaget med "knapt" løsningen.
Men ganske intens og velskrevet historie, der opfylder øvelseskriterierne.

Pia H
9 år siden
9 år siden
#7 Susanne Jensen (Dutten)
Er nok ved enhver anden opgave totalt enig med Eddie ang. at hp skal vide hvad der sker og mærke noget, men netop her synes jeg da netop man har rig mulighed for at lege med begreberne. I et univers med søvn og medicin i en god cocktail, er det yderst troværdigt. Jeg ville så nok have sløjfet "men" i sætningen: Men jeg ved, det er en illusion", det er jo smag og behag, synes jo ikke det ødelægger noget for stemningen.:-)
Flot tekst
9 år siden