Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Smæk lød det fra døren, da den sidste højhæl sammen med det blonde hår forsvandt ud i mørket. Det var sidste gang, at de stiletter ville gennemtrænge trægulvet og håret skinne som en sol. Tilbage lå tungt duften af en Dior parfume og lugten af asken fra det hvide bord.
Gulvet var koldt og nakken knækkede ved hver eneste bevægelse op igennem kraniet. Der var ingen lyd, nu var alt stille. Ingen fanfare fra de blå eller røde. Ingen sang fra P3. Væggene knækkede og objekterne smeltede. Alle tanker forsvandt, da verdenen krakelerede i et brag og alt blev mørkt. Derude, langt langt ude i den mørke psykose fandt sindet intet, blot et tomrum hvor der engang var en drøm om et lille hus hvori en vidunderlig kvinde og hendes børn boede. En kvinde som hver eneste dag ville få én til at føle sig som verdens heldigste mand, hvis ikke, så verdens mest lykkelige.
Det sidste stearinlys brændte ud og dufte af Kos, fortiden og det sidste minde forsvandt. Alting føltes hårdt og koldt. Mørket omkransede kroppen og tog drabeligt fat.
Øjnene poppede op og blev blændet. De fandt vej igennem lampeskæret og så en refleksion i spejlet. Døren knirkede og kontakten slukkede lyset med en gnist. Nattens mørke opslugte kroppen og sejlerskoene forsvandt lige før dørens smæk. Det lyset ud af lommen fra kontakttilstræbende venner. Telefonen blev slukket. Dette var ikke en nat i humorens navn. Gadelyset afslørede sølvskæret fra kniven, så den blev proppet dybere ind i jakken. Hånden bevægede sig mod til telefonen. Den vidste hvilket nummer den skulle trykke og munden vidste hvad den skulle svarer når opkaldet blev taget.

Uret ringede med en gennemtrængende kratten og hånden ramte snooze-knappen. Døren fløj op og ind stormede en dreng. Han ruskede i den stadig sovende og svedige krop, lagde sig med et stort smil ved siden af. En smuk kvinde kom ind ad lyset med en bakke i den ene arm og en lille pige i den anden. Sengen bevægede sig næsten ikke da hun satte sig ned. Pigen smilede over hele sit lille ansigt, da hun rev i lillefingeren. Le Gammeltoft spillede stille i baggrunden og vinden blæste solen igennem det blonde hår. Hendes øjne gennemborede sindet og fylde det med varme da munden stille hviskede;

"Jeg elsker dig.." at føle sig som verdens heldigste mand, hvis ikke, så verdens mest lykkelige.

Skriv kommentar

Besvarelsen Tankernes Tilflugtsted er publiceret 20/09-2010 01:50 af marklund under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 20/09-2010 01:50
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.