Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det er en mærkelig fornemmelse man får i kroppen når alt det du har kæmpet for forlader dit sind og din tilværelse. Det at være stor her betyder mere end det at være dygtig. Der er altid en bøhmand derude der kommer og bestemmer for dig, aldrig er du selv god nok, ikke her. Her er vi i tusinde vis, de mange trin op af rangstigen kravler op ad væggene og når op i skyerne, dette forbandede hus.

Ingen lærte mig at risiko betyder at du kan miste dig selv. Jeg har mistet en betydelig del af mig selv, mit datterselskab, mistet mit barn, at være alene i denne tomme bygning er en følelse der fylder op i det store hul der er inde i mit bryst der hvor hjertet og den ene lunge burde være. jeg har åndenød og forlorne tænder.

Kapitalen var i bølgegang dette var uundgåeligt. Jeg burde have vidst det fra starten, da den store kanon med sine cubanske cigarer og sit skræddersyede jakkesæt, bedte mig, MIG, om at varetage denne position. Han må have ledt efter en undskyldning for at komme af med mig. Nu er det slut, magten, rigdommen, følelsen af luft mellem mine foldede hænder, som var den frihed jeg havde fået. Jeg har fortjent bedre, 48 år har jeg brugt på at kravle op ad væggen.

Ingen skal få mig ned med nakken, jeg vender mig, mit eftermæle griner mig op i ansigtet. Mine ting falder ned fra hylderne som var der jordskælv, jordskælv kun for mig, ingen andre er berørte, kun dem som jeg har trukket med ned. De små indskrumpede hoveder jeg har trådt på for selv at komme højere i systemet. Altid har nogen under mig hevet i mig for at komme frem, ellers har dem over mig trådt hårdt og stampet for at holde mig nede, hvornår endte jeg selv som en af dem der hiver for at komme frem, en af dem der stamper for at holde de andre væk, engang fulgte jeg den rette vej, ingen bølgegang, ingen store kanoner, ingen klatrevægge, ingen magt.

Jeg har mistet mig selv, jeg har kæmpet, jeg har lidt, jeg vender stærkt tilbage. Noget siger mig at jeg får min hævn som pensionist!
Tilfældige ord: bøhmand, datterselskab, bølgegang

Skriv kommentar

Besvarelsen Det endelige fallit er publiceret 20/10-2010 22:57 af Christina Maas (Christina89) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 20/10-2010 22:57
Besvarelsen er på 373 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Arazi Black (Arazi)
Opgaven er udført og du har flot fået spundet alle ordene ind i din tekst.

Er vild med overskriften. Som du nok har lagt mærke til, lægger jeg selv meget tid i at finde en lækker, flydende overskrift.

...Mit eftermæle griner mig op i ansigtet. - Smukt.

...De små indskrumpede hoveder jeg har trådt på for selv at komme højere i systemet. - Meget slående billedsprog.

Til den grammatiske side mangler du en del kommaer, det lidt ødelægger læseflowet. Men det kan man jo arbejde med. :)

/Arazi
13 år siden
13 år siden
#2 Christina Maas (Christina89)
overskriften for mig er rigtig vigtig, men er glade for din kommentar.. det var som om at historien bare kom til mig, og den flød nærmest ud på papiret, nok derfor der er noget juks med kommaerne, men det vil jeg da arbejde på. nu har jeg kun min kæreste herhjemme til at læse korrektur, og han er ikke den bedste at spørge det om, da han ikke er bog eller læse interesseret.. men takker for de fine kommentarer.
13 år siden
13 år siden
#3 Teen_SAT
"Mine ting falder ned fra hylderne som var der jordskælv, jordskælv kun for mig, ingen andre er berørte, kun dem som jeg har trukket med ned. De små indskrumpede hoveder jeg har trådt på for selv at komme højere i systemet."

Eeeelsker det stykke! :D
Det må altså fremhæves. Det er meget stærkt og gribende!

Selve handlingen har jeg lidt svært ved at forstå, tror jeg.
Kan du ikke lige prøve at sige kort, hvad det hele handler om?
Jeg kan godt lide dit sprog og mange af dine vendinger, men historien forvirrer mig ærlig talt lidt.

Vh. Christina
13 år siden
13 år siden
#4 Teen_SAT
Ved nærmere læsning forstår jeg det bedre......
Men du må gerne lige forklare tanken bag alligevel, hvis du gider? :-)
13 år siden
13 år siden
#5 Christina Maas (Christina89)
jamen kort så handler det om det endelige fallit for vores hovedperson. i den forstand som historien byder kan man selv vælge hvilken fallit man går efter for der er to.

Kapitalen var i bølgegang dette var uundgåeligt. Jeg burde have vidst det fra starten, da den store kanon med sine cubanske cigarer og sit skræddersyede jakkesæt, bedte mig, MIG, om at varetage denne position. Han må have ledt efter en undskyldning for at komme af med mig. Nu er det slut, magten, rigdommen, følelsen af luft mellem mine foldede hænder, som var den frihed jeg havde fået. Jeg har fortjent bedre, 48 år har jeg brugt på at kravle op ad væggen....

hans kapital er gået fallit, jeg nævner et datterselskab, som ligesom er gået fallit for ham

senere viser det sig så at han er en ældre mand, på vej på pension: Ingen skal få mig ned med nakken, jeg vender mig, mit eftermæle griner mig op i ansigtet.
hans eftermæle er hans efterfølgere og skriver til sidst i teksten at han vil få hævn som pensionist.

det er kort det som historien handler om, en mand der efter mange år i et firma, går konkurs med sit datterselskab og skal på pension... derfor titlen det endelige fallit - to fallitter faktisk.. :)

håber det giver lidt bedre indsigt i historien.. og tak for kommentarerne, er selv meget glad for det stykke. også det stykke jeg selv har citeret, med eftermælet er et godt stykke. (hvis jeg selv skal sige det, hehe)

Christina
13 år siden