Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

Tårerne løb om kap ned af den tørre vinterhud. Tankerne kom strømmende med en kraft, han ikke kunne modstå. Tanja havde ringet tidligt i morges. Hun kunne næsten ikke få ordene frem og måtte overgive telefonen til sin mor, der heldigvis var hos hende. Hvorfor havde han dog ikke været hjemme? Han vidste at Tanja pludselig kunne få brug for ham, og alligevel havde han valgt at køre til Sverige for firmaet. Hvor havde han været dum. Ville han mon kunne tilgive sig selv, hvis han kom for sent? De ekstra penge, turen ville have givet, betød pludselig ikke noget. I sin travlhed, havde han glemt sin telefon på hotelværelset, så han kunne ikke engang holde sig orienteret om situationen. Selvfølgelig havde der været mulighed for at holde ind et sted og låne en telefon. Men det ville have kostet dyrebar tid. De havde længe vidst at denne dag ville komme. I flere måneder havde de næsten ikke snakket om andet. De havde gjort, hvad de kunne for at forberede sig. Men det skulle ikke være nu. Det var for tidligt. Pludselig følte han sig ikke klar til, at alt skulle blive anderledes. Uroen bredte sig som han kom til det ene røde lys efter det andet.

Endelig kom sygehuset til syne. Bilerne holdte tæt presset sammen i båsene. Der var da heller aldrig nogen frie pladser. Uden tanke på konsekvenserne parkerede han bilen ved vejen lige foran ’parkering forbudt’ skiltet. Endelig. Nu var der kun tilbage at finde informationen, så de kunne fortælle ham, hvor han kunne finde sin elskede. Mon der var tid til at købe en blomst? Nej, han måtte ikke komme for sent. Han ville være ved hendes side igennem den sidste svære tid.

Han løb ned af gangen. Værelse 109, 111, 113. Langt om længe kom han til stue 115. Han så svigermor stå henne ved vinduet, i gang med at arrangere nogle blomster.
Stakåndet og ude af stand til at fokusere kom han ind på stuen, ”Nåede jeg det? Hvor er hun? Er hun…”
Henne fra hjørnet hørte han en træt men velkendt stemme, ”Nej, du nåede det ikke. Vi er herovre. Kom og mød din datter.”

Skriv kommentar

Besvarelsen Ventetid er publiceret 28/02-2011 15:32 af Freya Hvidt (Sne Hvid) under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 28/02-2011 15:32
Besvarelsen er på 365 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Bjørn Jensen (spicey)
Wauu, rigtigt godt skruet sammen. Du formåede at få mig til at tro at hun skulle dø og at han kom for sent. Hvilken herlig overraskelse :-)

VH. Bjørn
10 år siden