Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

De fem ord er: Spejl, vækkeur, stokrose, leksikon, gråspurv

Jeg er hjemme. Hjemme ved mine forældre. Jeg vågner ved vækkeurets kimen og skynder mig at slukke for larmen, inden der er andre, der vågner. Digitaluret på videoen viser 3.00.
Det er mørkt udenfor, og fra vinduet kan jeg se hver eneste stjerne lyse klart fra det sorte tæppe. Lydløst åbner jeg døren ud til altanen, hvorfra udsigten er meget bedre. Jeg går lidt rundt, og kan lige skimte stokroserne henne i bedet. Min mor kæmper en brav kamp for at holde dem oprejst. Gråspurven, der trofast vækker os hver morgen, er ikke at se. Men det er jo også stadig nat.
Idet jeg går forbi vinduet til mine forældres soveværelse, ser jeg dem ligge i den dybeste søvn. Min far er igen faldet i søvn med en bog, så tyk som et helt leksikon, over hovedet. Jeg sender dem et fingerkys gennem ruden og går tilbage mod værelset med tårerne trillende ned af kinderne.
Idet jeg går igennem værelset stopper tårestrømmen, og med faste, sikre skridt går jeg ud i gangen og videre ud på badeværelset. Alt er som det plejer, og alligevel ikke. Spejlet viser mig et billede, jeg aldrig har kunnet lide. Fuld af had og vrede, ser jeg på billedet og ønsker, at jeg aldrig havde set det. Skabet giver en utilfreds lyd da det langsomt glider op. Mit blik strejfer hver eneste lille ting og ender til sidst ved det, jeg har ventet at finde. Mine arme hænger slapt ned af siden. Langsomt og usikkert rækker jeg ud efter den lille ting. Den ligger kold og hård i min hånd. Jeg lægger den blidt ned i min lomme. Blikket strejfer endnu engang spejlbilledet, som hænger og ser rasende tilbage på mig. Det griner hånligt og forsvinder ud af spejlets ramme.
Med barberbladet i lommen går jeg for sidste gang ud af hoveddøren.
Tilfældige ord: stokrose, foto, gartner, leksikon, herregård

Skriv kommentar

Besvarelsen Nattevandring er publiceret 22/03-2011 23:27 af Freya Hvidt (Sne Hvid) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 22/03-2011 23:27
Besvarelsen er på 317 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.