Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Der blæste en kold vind ind i stuen, så hun tog fat i vinduet, der var temmelig tungt, men med et sammenbidt udtryk i ansigtet fik hun det hevet så meget ind, at hun kunne få det lukket helt.

Det gjorde lidt ondt i hendes arme, men tilfreds kiggede hun sig rundt i den lille stue, der nu virkede mere hyggelig - sand og støv var der rundt omkring, men det måtte vente. Hun var for træt nu til at gøre rent.

Det var nu over 3 uger siden hun havde hørt fra sin søn - Johannes hed han derhjemme, men her kaldte de kan Joe - Joe the Kid - det forstod hun så ikke helt, men de talte altid om ham, som om han var en slags helt.

En ting vidste hun - de mange penge, han fik ind for at passe kreaturer gjorde, at de kunne leve godt. Sidst han var hjemme, havde han en opposun-pels - hed det vistnok - med til hende - ikke at hun forstod, hvad hun skulle bruge den till, men han var så stolt, da han gav hende den, at hun kun kunne slå hænderne sammen i glæde, og rose ham, så det gjorde hun.

Hun gik udenfor og kaldte sine 2 unge døtre ind - Anna havde plukket bønner, og Lise-Marie var ved at fodre deres høns, men begge piger kom straks ind, da de hørte deres mor kalde.

"Ja, mor" pludrede Anna - "se hvor mange bønner jeg har plukket" stolt rakte hun fadet frem, der bugnede af de dejlige grønne bønner. "Tror du ijkke, far ville have været glad, hvis han så det her? "

En skygge lagde sig over hendes ansigt - Poul - hendes mand, var død sidste år af en eller andet mærkelig sygdom, og nu havde de kun Johannes.

"Se mor - der kommer nogle ryttere - det er nok Johannes ?"

Glad rendte hun ud for at komme ham imøde - men da rytterne nærmerde sig den lille gård, kunne hun ikke genkende nogen at dem - og pludselig begyndte 2 af dem at skyde med deres revolvere - åh så bange hun blev - hvad var nu det her ?

Rytterne, der var klædt i beskidt lædertøj, red hen til hende og smed en bylt af, mens den ene højt leende råbte: "Her har du din Joe" Hurtigt galoperede de væk, og skrækslagen knælede hun ned og kærtegnede sin døde søn.

Skriv kommentar

Besvarelsen En mor er publiceret 17/05-2011 18:42 af elsebaungaard under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 17/05-2011 18:42
Besvarelsen er på 408 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Poul Brasch (Blækhuset)
Kære Else B.

Selv de værste forbrydere har en mor.

Hun kan være af forskellig beskaffenhed eller kaliber; For nu, at blive i den verden.
- En kold, kærlighedsløs mor.
- En omklamrende og underlegen mor.
- En forbryder og afstumpet mor.
- En naiv og "blind" mor.
I hvert fald så starter det hele hos mor og far.

Hvilken slags mor var hun til "Joe the Kid"?

Hvorfor blev Johannes til "Joe the Kid"?

Ud over, at det er en western, så er det en spændende vinkel, set fra en mors side, at jeg
straks tænker psykologi; Herkomst, kapitaler, kulturel- som social arv.

Alle scenerne; 1. I huset - 2. Udenfor huset, dialog med pigerne 3. Udenfor huset, rytterne.
Det hele tager ikke lang tid, men du når at sige en hel masse om familien før og nu.
Er det faderens død der skaber "Joe the Kid". Nu er han mand og skal skaffe mad på bordet.
Men bedre mad og status end faderen var i stand til.

Synes altid det er et spændende, at dykke ned i; Hvorfor er vi som vi er?

Det fik din lille tekst mig til.

Vh.
Poul Brasch
9 år siden
9 år siden
#2 Petra de Place Bak
Hej, det er en fin tekst, du har skrevet. Der er kun en enkelt slåfejl. Jeg synes nu, du skal overveje at forkorte dine sætninger. fx:

Der blæste en kold vind ind i stuen, så hun tog fat i vinduet, der var temmelig tungt, men med et sammenbidt udtryk i ansigtet fik hun det hevet så meget ind, at hun kunne få det lukket helt.

Istedet ville jeg have skrevet sådan her:

Der blæste en kold vind ind i stuen. Hun tog fat i vinduet. Det var temmelig tungt, men med et sammenbidt udtryk i ansigtet fik hun hevet det så meget ind, at hun kunne få det lukket helt.

Din tekst er meget kort, så jeg synes godt, du kunne have arbejdet lidt mere med hver enkelt sætning. Fået flere tillægsord med. Du kommer lidt for let over, hvorfor han bliver kaldt Joe the Kid, og hvordan han kan forsørge familien bedre end faderen kunne.

Hilsen Petra
9 år siden