7 måneder, 16 dage siden

Rosie

Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det var umuligt for ham at afgøre, hvad der lød højest: skuddet eller Rosies hysteriske hylen. Men helt sikkert var det, at det var hyleriet, der var værst at høre på. Det var da også Rosie, langt de fleste i saloonen kiggede først på.

Hvad der havde forårsaget skuddet, var åbenlyst. Det her var Dodge City, når byen var værst. Der var lige ankommet en ny flok lykkeriddere fra Østkysten. Det var efterhånden umuligt at holde styr på alle de unge mænd, som følte sig sikre på, at deres lykke var gjort nu her, efter jernbanen var kommet til byen for fem år siden.

Og som altid kom de op at toppes med de lokale. Hvis ikke de skændtes om drikkevarer, så skændtes de om kortspil, penge eller kvinder. Det virkede nærmest, som om formålet med slagsmålene var slagsmålene selv. Resten var bare påskud.

Skuddet kom fra den nye sherif, Wyatt Earp. Han var mest kendt som professionel spiller og havde endda været dømt for hestetyveri, men nu var han altså lovens forlængede arm her i byen og havde været det siden 1876! Han havde lige fra starten sat sig i respekt. Hans Buntline Special, en langløbet Colt, sad meget løst i hylsteret og blev luftet ved enhver lejlighed.

Denne gang gik det dog ikke helt som planlagt. Wyatt Earps skræmmeskud (andet og mere var det ikke) havde til hensigt at oplyse samtlige tilstedeværende om, at hvis der ikke omgående blev ro på, så ville det næste skud ikke være et skræmmeskud. Det plejede at virke upåklageligt. Ingen havde lyst til en revolverduel med sheriffen.

Men hvorfor skreg Rosie så? Hun var jo vant til showet ...

Jo, det faldt sig så forbandet uheldigt, at Wyatts skræmmeskud, der som sædvanlig blev affyret op i loftet, denne gang ramte en lampe, som hang præcis over Rosies hoved. Hun hang som altid ind over baren og ventede på kunder, der kunne tænke sig at forsøde hendes tilværelse. Men nu var hendes hoved altså, hvor det var.

Samtidig med skuddet regnede det derfor med glassplinter og lampeolie ned over den stakkels Rosie. Rosie hylede som en stukket gris, og uden at tænke over, hvad hun gjorde, slyngede hun sit halvfyldte ølkrus lige i hovedet på den befippede sherif. Faktisk rigtig godt ramt på fire meters afstand!

Alle i saloonen skreg af grin. Det var en særdeles pinlig affære for Wyatt Earp. I bogstaveligste forstand var det selve hans manddom, der her blev gjort til grin. Højrød i hovedet brølede han, så ingen var i tvivl om, hvad han mente: "Den, der nogensinde omtaler det her til andre, har oplevet sin sidste solopgang! Er det forstået?" Han gik rundt og aftvang hver eneste af de tilstedeværende en ed, hvorfor han glødende af raseri forlod saloonen.

Der er gået mere end 52 år siden da, og da Wyatt døde for en måned siden, føler jeg mig ikke længere bundet af eden. Denne hændelse har aldrig før været nævnt i biografierne om Wyatt Earp.

Skriv kommentar

Besvarelsen Rosie er publiceret 09/03-2021 11:54 af Leif Nørholm (LNJ47) under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 09/03-2021 11:54
Besvarelsen er på 497 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 måneder, 19 dage siden
#1 Ulhan
Hej Leif

Godt forsøg på at skrive en lille western med de få ord der er til rådighed til denne skriveøvelse. Godt sprog. Humoristisk/ironisk distance. Jeg bliver ikke helt fanget af dramaet.

Mændene i baren fik noget andet at tænke på end at slås!

Måske lidt lang beskrivelse af det klassiske westernmiljø.

Jeg har medlidenhed med Rosie:. Jeg synes ikke at hun skal hyle hysterisk men skrige hver gang hendes lyd beskrives, og at mændene forsøder hendes tilværelse kan man diskutere. Men det er måske den ironiske distance der taler her.

W.E. bliver ramt af ølkruset, det må have gjort ondt? Rosie kaster det ikke i hovedet på ham med vilje regner jeg med.
Jeg synes at W.E. er en kylling når han føler sin ære gået for nær på grund af denne oplevelse.

For meget hang til hang: Rosie hang ind over baren og lampen hang over hendes hoved.

Jeg håber du kan bruge min kritik. Jeg synes selv at det er en svær genre at lave skriveøvelse i.
3 måneder, 19 dage siden