Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Vivi ruller rundt og smiler ved synet af hans mørke pjuskede hoved som ligger på hovedpuden ved siden af hendes i den store dobbeltseng. Hun mærkede et sug i brystet og lå længe og spekulerede over hvad det kunne betyde da hun måtte komme til den ene og simple men samtidig så komplicerede konklusion. Det var ren kærlighed. En overvældende trang til at røre ved ham overvældede hende og hun begyndte forsigtigt at nusse ham på ryggen. Hun halvt håbede at han ville vågne af det og halvt håbede hun at han ville blive ved med sove. Hun ville nyde dette øjeblik lidt alene endnu. Han vågnede ikke. For første gang denne søndag morgen spillede tiden en rolle for hende. Hun kiggede på uret: 06:11. Tidligt. Hun vendte sig om for at sove lidt længere.

Da hun vågnede næste gang var klokken lidt i syv. Denne gang lå han med hovedet mod hendes og hun lod stille sine fingre følge hans næseryg mens hun kiggede på ham. Hun fik kuldegysninger og trak dynen tættere omkring sig. Med en hånd ned af hans ryg tjekkede hun om han frøs, det gjorde han heldigvis ikke. Hun besluttede sig for at hente lidt morgenbrød til dem, han kunne sagtens ligge alene herhjemme når nu han bare sov. Hun rejste sig og tog et par joggingbukser og nogle kondisko på og løb ned af trapperne. På vej til bageren tænkte hun på synet af ham den søndag morgen hvor han lå lige så fredeligt og sov. Hun købte spanske og høje snegle og løb hjem igen.

Da hun kom ind af døren var det første hun gjorde at tjekke om han stadig trak vejret. Et øjeblik kom hun helt i tvivl og et sug af frygt og smerte skød gennem hendes krop inden han åndede dybt ud og hun igen følte den rene overvældende kærlighed. Da hun havde gjort alt klar vækkede hun ham. Hun tog ham i sine arme mens hun vuggede frem og tilbage mens hun sagde: ”Victor lille skat, nu skal du op! Mor har købt morgenbrød til os!”

Da han vågnede tabte han sutten og begyndte at skrige.

Skriv kommentar

Besvarelsen En kærlighed er publiceret 30/05-2011 22:02 af Cecilie Knudsen (Culle) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 30/05-2011 22:02
Besvarelsen er på 358 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Anne Sophie Schou (Fitte)
Skide godt. Jeg blev snydt og det elsker jeg ved en historie. Måske har det slet ikke været din hensigt at bedrage din læser, men jeg troede det var en kæreste ect.. Så imponerende og godt rammende mht. til både at give følelsen af at ligge ved siden af sin søn, men også følelsen af at være tæt på en kæreste. Det er måske det jeg elsker ved den. Altså at din historie er tvetydig. Rigtig flot! Forsæt med at bedrage.
9 år siden
9 år siden
#2 Cecilie Knudsen (Culle)
Det var 100 % meningen at narre jer :-)
9 år siden
9 år siden
#3 Pia Hansen
Hej Anne.

Godt der ikke var kø ved bageren.
Den tanke strejfede mig, da jeg forstod, at det er sin lille søn, hun lader sove.

Det er en virkelig god historie.
Det er godt lavet, at man først tror det er en kæreste, der ligger hos hende, men at da hele passer endnu bedre, når man forstår det er hendes barn.
Meget fin beskrivelse af ægte kærlighed.

vh. Pia
9 år siden