Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

Min søster på elleve bevægede sig lynhurtigt. Drejede rundt når Christian løftede armen. Musikken stansede og Emanuel smilede. "Alice du bliver bedre dag for dag, i har en chance for at blive top 30 til Black Pool." Black Pool er VM i børn dans. Alices drøm skulle gå i opfyldelse. Hun ville blive verdensmester, mens jeg (på syv). Jeg skulle med. Hver eneste dag blev jeg hevet rundt til forskellige steder i Danmark, til forskellige trænere. Alle sammen smilede de glade til Alice og så forarget på mig. Jeg var lille og dårlig til at danse. I hvert fald dårligere end Alice. Jeg tabte når vi spillede kort, tabte når vi løb og til jul fik Alice sine dansesko og dansekjoler mens jeg fik skolesager. Fuldstændig overset f min mor sad jeg hver dag stille og lyttede til deres dansesnak. Ofte glemte de mig i bilen, og jeg sad fast, for vi havde kun to døre.
Rejsen til Black Pool var længere, end jeg troede. Vores hotel var simpelt og lige mig. Mor så på det. "Til næste år finder vi noget bedre." Smilede hun til Alice. Jeg smed mig bare i min seng og læste. Alice og Christian vandt ikke VM. De blev nr. 28 ud af de 200 par. Alice jublede. Mor roste og Christians mor var sur over at de ikke vandt.
Da vi kom hjem Valgte Alice at finde sig en ny dansepartner. Vi fandt en ny danseskole, og jeg skulle også danse. Alice fandt ikke en dreng i lang tid. Først fire år senere fandt hun en rumænsk mand på firetyve. De tabte altid men blev nr. 2 til DM. Alice endte med at droppe ham. I mellem tiden fik jeg en der hed Frederik. Han ville intet og vi droppede hinanden efter et halvt år.
Alice var nu seksten og jeg var tretten. Hun dansede lidt med den rumænske mand, men de var ikke rigtig sammen. Jeg dansede alene og var stadig glemt. Men en dag ringede min mors telefon. ”Det er Jane.” Svarede hun mekanisk. ”Go ‘dag. Mit navn er Metine, og min søn, Tobias, syntes at Frederikke er dygtig. Kunne det tænkes at de ville danse sammen?” Min mor var mundlam. ”Hvor gammel er Tobias?2 Spurgte hun. ”Elleve. Men han fylder snart tolv.” ”Frederikke bliver fjorten om et halvt år.” Svarede min mor. ”Men måske kan det lade sig gøre.” Jeg prøvede med Tobias og vi blev gode venner. Vi var partnere. Det blev tid til institutmesterskabet og vi var meldt til. Jeg og Tobias dansede det bedste vi kunne og vi stod øverst på præmieskamlen da dagen var omme.

Skriv kommentar

Besvarelsen Black Pool er publiceret 26/07-2011 22:11 af Lille Frikke under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 26/07-2011 22:11
Besvarelsen er på 438 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Petronella
Jeg synes det er en rigtig sød historie du har skrevet. En historie hvor den glemte pige viser at hun kan hamle op med søsteren der får alt deres mores opmærksomhed. Sådan! :)

Du benytter dig dog ikke rigtig af "show, don't tell" teknikken, hvilket historien, med lidt omskrivning, ellers havde potentiale til at benytte sig meget af.

Jeg kan bedst lide den første del af historien, da jeg begynder at miste interessen ved snakken om de mange dansepartnere. For mig er det lidt som om dette afsnit ikke rigtig hænger sammen, at du har prøvet at give udtryk for at der er problemer med partnerne og derfor er mange partnerskift. Det bliver dog en lidt usammenhængende smøre for læseren.
Samtidigt synes jeg det er en skam at der fokuseres så meget på storesøsteren, Alice, frem for lillesøsterens, Frederikkes, oplevelser/kampe under dansetræningen. Der bliver givet udtryk for at en del tid går, men for læseren går vi fra at Frederikke begynder på danseskole til hun pludselig danser med partner og i konkurrencer. Det er som om noget mangler.

Din historie har også et par ``skønhedsfejl´´. Store bogstaver hvor der ikke skulle have været store bogstaver, og et 2-tal har også sneget sig ind i din tekst. Men det er nu ikke noget der skader forståelsen af historien, derfor kalder jeg dem også kun skønhedsfejl ;)

Og så til sidst vil jeg alligevel rose dig for det gode flow der er i historien. Til trods for at der er nogen afsnit jeg gerne ville have set forkortet og nogen uddybet, holder jeg alligevel af handlingens forløb i din historie. Den giver mening.

Jeg håber ikke jeg har været for hård, da dette er min første kommentar på siden:) Og jeg håber at du vil blive ved med at skrive, jeg glæder mig nemlig til at se mere fra dig :) Jeg vil nu gå videre og læse nogen af dine andre tekster :)

Held og lykke.

mvh.

Petronella
9 år siden
9 år siden
#2 Lille Frikke
Petronella tak for ordene :)
Jeg tror jeg har "glemt" at jeg har nemmere ved at forstå det hele.
Hisorien er nemlig fortalt fra min engen historie :)
Det skal jeg huske til næste gang

Endnu engang tak for ros og ris

Mvh Frederikke
9 år siden