Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Vinden risler i træerne.
Jeg ligger og lytter til verden udenfor, lytter til den stille nat. En ugle tuder et sted og det gamle hegn der omringer havens ældede æbletræer og hybenbuske knirker stille. Jeg vender mig om på siden og stirre inde i den golde grå væg.
Leif snøvler sovende bag mig og krammer den allergivenlige pude. Jeg står ud af sengen, åbner forsigtigt det hvidmalede krakelerede vindue med hvor træet titter igennem og indånder den kølige sommerluft helt ned i dybet af lungerne: Æbletræer, hybenbuske og svedent sommergræs… jeg længes efter benzin, bilos og brand i en container; kvalmende, ildelugtende fed røg. Storbyens lyde er mejslet ind i mit sind; lyde der ikke længere er der; ambulancens alarmerende vrælen; høj og skinger, bilernes dæk; hvinende over asfalten og fulde folk; gjaldende som baggårdskatte i slåskamp. Selv når de ikke sloges.
Leif var altid utryg, selv hævet over begivenhederne oppe i lejligheden på fjerde sal kunne han ikke finde ro og sikkerhed i storbyen. Og da min mave begyndte at vokse, voksede også hans drømme om et fredeligt hus langt ude hvor kragerne vender, et hus som i hans idylliserede barndomsminder; dengang græsset var grønnere, julen altid var hvid og grise kunne flyve.
Barnet sparker. Jeg stryger mig over den enorme mave der får min sorte natkjole til at ligne dækkenet til en elefant. Jeg lukker vinduet og går tilbage i seng. Men jeg kan stadig ikke finde ro i den øredøvende larm af stilhed.
Vinden risler i træerne.

Skriv kommentar

Besvarelsen Øredøvende stilhed er publiceret 06/09-2011 00:23 af Tina Christensen (Merridith) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 06/09-2011 00:23
Besvarelsen er på 251 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lau Wind
Den rammer mig lige i solar. Perfekt beskrevet billede af rammerne og god humor (allergivenlig og grise) og finish'en med øredøvende larm af stilhed.

Du får rigtig meget med, med relativt få ord. Godt gået

Lau
11 år siden
11 år siden
#2 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Superhistorie - den bedste jeg har læst her på "Fyldepennen".
Først irriteres jeg lidt af et par sætninger, som jeg må læse to gange for at forstå, men så kommer jeg længes efter benzin, bilos og brand i en container; kvalmende, ildelugtende fed røg....... og jeg skal da lige love for, at det løfter historien.
Super
11 år siden
10 år siden
#3 Librartistic
Det er noget af det mest fascinerende, jeg nogensinde har læst! Så enkelt og ligetil, og så pokkers rammende!
10 år siden
10 år siden
#4 Karl Fr. Nielsen (Andrew)
Meget følsomt beskrevet.
Jeg må indrømme, jeg har det nok mest som Leif uden dog at flippe ud over landlig fred og ro, her hvor jeg bor er masser af liv og larm, men storbyen er ikke mig. Det er dog spændende at læse beskrivelsen af to så forskellige mennesker.
MVH
Karl Fr. Nielsen
10 år siden
10 år siden
#5 Cumber
Flot skrevet og meget nemt at sætte sig ind i hovedpersonens følelser.
10 år siden
10 år siden
#6 Zebraffe
Super skrevet!

Hilsen Zebraffe

PS. Hvordan mon det mon vil gå de to? (jeg er ikke den store romantiker)
10 år siden