Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hvor verden ender begynder livet. Jeg havde gået langt, og tænkt grundigt og længe over mit liv. Det var begyndt om morgenen, da jeg lige var vågnet. Lidt for tidligt, og jeg vendte mig for at sove videre, da min hjerne blev udsat af et overraskelsesangreb af myldrende tanker. Gad vid om det er normalt, at disse ukontrollerede søvnige tanker banker rundt i hjernen og river alverdens pinlige episoder frem fra støvede hengemte hjernehylder? Måske sådan en indiansk drømmefanger kunne fungere som en fartfælde for al den vildfarende elendighed, jeg bliver belemret med sådan en morgen?
Jeg opgav videre søvn, og overvejede, om os A mennesker har sådan et tankeproblem om morgenen, og B mennesker så blev overfaldet af alverdens ulidelighed om aftenen. De kunne man jo lave en spørgeskemaundersøgelse over. En af de der: ”Hallo jeg ringer fra analyseinstituttet Kold Aftensmad. Må jeg bruge fem minutter af deres tid,” og så videre.
Der må være en del der svarer. Personligt må jeg sige, at det ofte så ubelejligt, at jeg blot lægger røret på. Har jeg lidt overskud, kan en god gammel skipperløgn godt give en tung pause i den anden ende af røret. Sådan får man lidt moro en ellers kedelig hverdagsaften, uden at sætte noget på spil ud over tålmodigheden hos en anden stakkels fattigrøv, der vrider en sølle løn ud af telefonrøret.
Ugen havde i det store hele været rædselsfuld. En ny afdelingsleder begyndte sit nyerhvervede ansvar med en kort og kedelig tiltrædelsestale mandag morgen. I løbet af ugen stod det hurtigt klart, at øget effektivitet hang sammen med færre ansatte. Desværre stod det også hurtigt klart for mig, at jeg snarligt kunne se frem til den efterløn, som mine arbejdsgivere garanteret helst så afskaffet.
Her gik jeg så fredag eftermiddag i skoven og ynkede mig selv og min situation. Mit arbejde har altid været en væsentlig del af min selvforståelse, og fra at være bevidst om, at jeg var et aktiv på min arbejdsplads, gik jeg nu og følte, at alle mennesker jeg mødte kunne se, at her gik en fiasko.
Tung og trist satte jeg mig på en stub i en lysning. Enden på min verden. Hvad havde jeg at se frem til?
Så kom noget som en meteor susende ned til højre for mig. Med et smæld tog den en fugl og i styrtdykkets opbremsning materialiserede en falk sig. Med dovne vingeslag gled den op over de mørke graner og ud mod horisontens blånende landskab. Himlen stod i pragtfulde aftenfarver og forbløffet så jeg på skønheden omkring mig.
Og jeg tænkte: ”Nå ,ja. Jeg har mistet min kendte verden, men jeg har til gengæld fået mit eget liv.”
Tilfældige ord: skipperløgn, spørgeskema, fartfælde, overraskelsesangreb, tiltrædelsestale

Skriv kommentar

Besvarelsen Efterløn er publiceret 22/10-2011 21:11 af kn4p under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 22/10-2011 21:11
Besvarelsen er på 445 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 a.k.a Højriis
Du skriver rigtig dejligt, og det er en fornøjelse at læse og indleve sig i en snarlig efterlønners verden!
Ordene fik du brugt til fulde, især er jeg vild med din metafor om drømmefangeren!
En rigtig dejlig tekst, hvor du fårmår at fortælle enormt meget.
8 år siden
8 år siden
#2 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Dejlig kort tekst med dybde, og så har der alligevel været plads til små humoristiske indslag.
Jeg er vild med ting som: "analyseinstituttet Kold Aftensmad" - he, hvor fik du lige den fra :-)
Måske fik du også lige et par meninger ud af sidebenene, hvem ved.
Dejligt at den alligevel ender med naturen, de gratis glæder, optimisme og livet går videre.
Underholdende historie.
8 år siden