Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Hvem havde troet det? Hun levede i en kernefamilie, fuld af kærlighed og omsorg. 2 forældre og 2 søskende der boede sammen – ja, og så var der endda 2 hunde. De boede i et stort hus hvor alt var godt. Der var penge til maden, og penge til, at de kunne tage ud at rejse. De var de første 10 år af hendes liv. Men så skete der noget.
Hvem havde troet at den glade pige skulle gå hen og blive indelukket og fuld af had? Hvem havde troet hele familien ville blive splittet ad, som blev den skåret i småstykker? Hvem havde troet, at hendes far ville blive alkoholiker og voldig? Hvem havde troet hun ville gå ud ad skolen?
Hvem havde troet det? Ingen i vennekredsen, ingen fra familien – det kom som et chok for alle. Ingen havde gættet, at denne nydelige far, som hendes far nu engang var, ville ende med at blive den modbydeligste af alle. Det havde ingen troet.
Hvem havde troet, at hun ville vokse op som en viljestærk og fornuftig pige? Hvem havde troet hendes mor ville blive hendes bedste veninde? Hvem havde troet, at hun var modig nok, til at stoppe kontakten med hendes far, for at få et bedre liv? Hvem havde troet hun ville læse videre på universitet?
Hvem havde troet det? Ingen. Folk troede derimod at al det negative havde sat sit præg på hende, og hun ville gå med depressionen resten af sit liv. Hun blev succesfuld, det gjorde hun. En psykolog der hjalp andre mennesker. Og dygtig var hun.
Hvem havde troet hun ville blive gift med den sødeste mand på jorden? Hvem havde troet, at hun ville få 2 dejlige drenge? Hvem havde troet, at hun ville blive den succesfulde kvinde, hun blev til?
Hvem havde troet det?

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvem havde troet det? er publiceret 01/11-2011 21:45 af Carolinemrt under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 01/11-2011 21:45
Besvarelsen er på 304 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lau Wind
Stærkt skrevet. Det lykkedes dig næsten at binde løkken på slutningen og starten, manglede næsten bare et "så manglede der bare et par hunde" til sidst.
10 år siden