Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Jeg trak vejret. Mine lunger skreg på luft,og jeg var nød til det. Mit hjerte hamrede hårdt mod mit bryst, da jeg følte mine lunger blive fyldt med vand. Jeg åbnede desperat øjnene, og famlede i mørket efter noget at holde fast i, noget at klamre mig til. En knude af frygt voksede i min mave, og jeg hostede i et desperat forsøg på, at få vandet ud af mine lunger. Det eneste resultat var, at mine lunger fyldtes med mere vand. Jeg skreg, hulkede, råbte og kæmpede, men der var så meget vand. Jeg forsøgte at kæmpe imod, men mit hjerte slog langsommere og langsommere. Jeg mærkede hvordan smerten og frygten blev erstattet, af en mærkelig følelse af lettelse. Hvordan kunne man være lettet, når man var ved at drukne? Jeg nåede ikke finde et svar, før min hjerne lukkede ned. Mine tanker stoppede brat, og det samme gjorde mit hjerte.

Han hev hende op af vandet. Bad til Gud om at det ikke var for sent. Han kunne ikke føle hendes puls, og hun var som en dødvægt i hans arme. Hendes krop var slap, og hendes læber, fingre og tær var blå af kulde. Han lagde hende på stranden, og begyndte på hjertemassagen. "1, 2, 3, 4, 5, 6..." Han fortsatte taktfast, indtil han gav kunstigt åndedræt. Han bøjedes sig ned, lukkede for hendes næse, og pustede luft ned i hendes lunger. Adrenalinen pumpede gennem hans krop. Han hviskede sammenbidt "Kom nu!" og genoptog hjertemassagen.

Jeg stod i en tunnel. I den ene ende var lys. Den anden ende var mørk. Jeg var gennemblødt, men jeg frøs ikke. Fra mørket kom en svag stemme. Jeg kunne ikke høre hvad den sagde, men jeg vidste at den bad, tiggede mig om at komme tilbage. Jeg vendte mig mod lyset. Der måtte være dejligt, men af en eller anden grund havde jeg ikke lyst til at gå den vej. Som om det ikke var rigtigt at gå hen til det dejlige varme sted. Jeg vendte mig igen om, og tog et tøvende skridt ind i det alt op ædende mørke. Jeg kastede et sidste usikkert blik i den modsatte retning. Tog en dyb indånding, lukkede øjnene og gik målbevidst mod mørket.

Jeg slog øjnene op, og vandet kæmpede sig vej ud af min mund. En ulidelig smerte brændte i mine lunger. Jeg trak vejret.

Skriv kommentar

Besvarelsen Jeg trak vejret er publiceret 27/11-2011 17:45 af Amandusen under skriveøvelsen Der var engang.
Version 4 - 24/09-2012 16:31
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Miri
Den måde du har har fået sætningen til at skifte mening på synes jeg er glimrende god...xD
8 år siden
8 år siden
#2 Amandusen
tusind tak!! :P xD
8 år siden
8 år siden
#3 Betina Birkegård Nielsen (Betina B. Nielsen)
Hvor er det godt gået. Specielt når man tager din alder i betragtning!

Super godt ordforråd og man kan mærke, at du kan lide at fortælle, og du er god til det.

Dog et lille råd: Pas på med ikke at gentage dig selv eksempelvis i slutningen hvor din hovedperson overvejer, hvorvidt hun skal gå mod "den lyse ende eller den mørke ende", netop den vending bruger du rigtigt mange gange og det ville gøre rigtigt meget for din historie, hvis du her kunne variere sproget noget mere.

Det ved jeg du kan, dit sprog emmer jo ellers af fantasi og flot sprogbrug!

Betina
8 år siden
8 år siden
#4 Amandusen
Tusind tak for kommentaren!!!

Jeg vil virkelig tage dit råd til mig, og prøve at variere mit sprog mere :D
8 år siden
8 år siden
#5 Sofie Hvemon (Sofie1997)
Virkelig flot tekst, du har skrevet! :)
Elsker, hvordan du går fra jeg-fortælleren til han-fortælleren. Synes din sætning skifter mening på en god måde undervejs. - Og så din tunnel! Super!
Fem stjerner herfra!
Magi fra Sofie
8 år siden
8 år siden
#6 Amandusen
Tusind tak for kommentaren Sofie!! :D god respons giver en lyst til at skrive videre :D
8 år siden
8 år siden
#7 Sofie Hvemon (Sofie1997)
Det var da dejligt! :D for jeg vil gerne læse mere, hihi :)
8 år siden
8 år siden
#8 Julie Gry Pedersen (digterinden)
Fantastisk tekst. Jeg kunne ikke slippe øjnene fra teksten. Det er virkelig godt klaret taget i betragtning af din alder. Keep up the good work! :-) 5 stjerner herfra!
8 år siden
8 år siden
#9 Amandusen
digterinden: Tusind tak for svaret!!!!!!!!!!!! det er virkeligt rart med god respons! :D
8 år siden
8 år siden
#10 Julie Gry Pedersen (digterinden)
Amandusen: Det var da så lidt!!!!!! Du er så dygtig til at skrive!! :-D Du må have dig en rigtig god lørdag! :-)
8 år siden
8 år siden
#11 Ninni Ia Resend (Ninni)
Det er en virkelig god tekst du har skrevet her. Giver ret i at slutningen med det lyse og det mørke godt kunne være mere varieret, men er specielt glad for dine skift mellem 1.personfortælleren og 3.personfortælleren. Det gør den super interessant at læse. Kan også godt lide hvordan du ændre din sætning fra at hun ikke kan trække vejret og til sidst kan trække vejret. Jeg følte faktisk lidt den lettelse det må være at kunne trække vejret igen. Lidt ligesom et astma-anfald. Godt skrevet.
8 år siden
8 år siden
#12 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Utroligt at så kort en historie kan være som at læse en roman hvad angår ordforråd og evne til at fange. rigtigt flot!!
Vh Ina
8 år siden
5 år siden
#13 Nikitaolsen1
Virkelig god tekst
5 år siden