Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det var en tidlig morgen. Solen stod klarest på himlen og skinnede. En meget livlig mormor af sig sad allerede med sit strikketøj, mens hun så dagens tidlige nyheder i fjernsynet. Trods sin alder på 65, lignende mormoren altså kun én i starten af 50'erne, hver gang hun så sig selv i et spejl. Hun behøvede ikke engang at tage en maske på for at skjule sit ansigt; der var nemlig intet at skjule. Hun var noget af den smukkeste mormor man nogensinde kunne drømme om. Selv hvis hun i sin travlhed i strikkeriet kom til at træde på en kaktus som stod i stuen, hvor hun sad, så ville hun ikke være pivet og græde. Der var nemlig ingen grund til at græde over sådan noget. Man måtte ligesom tage tyrene ved hornene - så at sige man skulle tage kaktussen ud der hvor den kom ind fra og bide smerten i sig. Der var ikke noget at gøre, når skaden først var sket, men en tudemarie var mormoren altså ikke. Det havde hun aldrig været. Om aftenen da mormoren endelig var blevet færdig med at strikke sit halstørklæde færdigt til sit nyfødte barnebarn, gik hun langsomt, men livligt hen til vinduet og stirrede på stjernerne som man kunne se på himlen. Der var fuld stilhed. Alle naboerne var faldet til ro, hvor de nu enten sad og så fjernsyn eller var gået i seng med rander under deres øjne. Minutter blev til timer. Lige pludselig kom et stjerneskud frem på himlen. Det var det allerførste stjerneskud den 65-årige mormor havde set i sit liv. Hun blev rigtig glad og nød synet af stjerneskuddet, som lystigt var ved at styrte ned et sted i jorden. Hvor mon den ville styrte ned henne? Det måtte Guderne vide, og på dette tidspunkt ville mormoren ønske hun var en af Guderne, da hun var så fascineret af stjerneskuddets hastighed og undrede sig over hvordan det kunne være så flot. Måske ville hun en dag opleve endnu et stjerneskud, hvor hun var sammen med én som ville have stor viden indenfor universet?
Tilfældige ord: strikketøj, spejl, kaktus, maske, stjerneskud

Skriv kommentar

Besvarelsen Stjerneskuddet er publiceret 07/01-2012 22:32 af Julie Gry Carstensen (digterinden) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 07/01-2012 22:32
Besvarelsen er på 350 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Miri
Jeg kan godt lide din overskrift, jeg har bare et eller andet med stjerneskud, jeg har aldrig set et,
men der er et eller andet over dem, det lokkede mig til at læse din historie.
Jeg ved ikke lige hvor tit man kommer til at træde på en kaktus, så jeg synes måske den er lidt kunstigt placeret i teksten.
Den her sætning: Om aftenen da mormoren endelig var blevet færdig med at strikke sit halstørklæde færdigt til sit nyfødte barnebarn (...)
Tror jeg vil virke bedre hvis du skrev: Om aftenen da mormoren endelig var blevet færdig med at strikke sit halstørklæde til sit nyfødte barnebarn (...)
Jeg kan rigtig godt lide din slutning, er det mon barnebarnet hun tænker på?

- Miri
9 år siden
9 år siden
#2 Julie Gry Carstensen (digterinden)
Jeg er glad for at læse din kommentar. I sig selv er den ikke negativ, overhovedet. Det der med kaktussen kan godt virke lidt falsk i selve historien, men jeg mener med det at man ikke skal tage tingene så tungt, hvilket mormoren heller ikke gør. Og den der sætning som du syntes ville virke bedre, kan jeg godt bruge. Det er bare ikke altid man lige ser om en sætning passer godt. :-) Hvis man kan retter jeg det straks. Tak for din kommentar! :-)
9 år siden
9 år siden
#3 Julie Gry Carstensen (digterinden)
Og jeg har ikke rigtig tænkt over om det er barnebarnet hun tænker over. :-) Godt spørgsmål.. Det kunne da godt være. :-)
9 år siden
9 år siden
#4 LC2010
Det er en moderne mormor, fuld af skønhed og feminisme også tilsat en ordentlig gang råstyrke og livskraft.
Kaktusser/ kærlighed kan godt stikke og komme unde huden, men så må der handles, reageres i nuet. Så man ikke halter videre.. En sød historie som jeg godt kunne se lidt i søde tegninger børne/film/bogsagtigt tilsat lidt Ghita Nørby stemme..
9 år siden
9 år siden
#5 Julie Gry Carstensen (digterinden)
LC2010

Det er jeg virkelig glad for at vide.
Du har tolket min historie helt rigtigt! :-)
Tusinde tak for dine søde ord. Det varmer
mig virkelig om hjertet! du må have en rigtig
god dag!
9 år siden
9 år siden
#6 pou
Du har valgt "mormor" på 65år
og du har skrevet således at
enhver i den aldersgruppe
vil nyde at læse din fortælling
fordi de genkender dagen
9 år siden