Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg havde i lang tid været forelsket i denne her dreng. Hver gang han nærmede sig mig, blev jeg helt rød i hovedet og fik hjertebanken. Der var kun ham og jeg, men der var et problem: Jeg vidste nemlig ikke om han også kunne lide mig, på den måde. Hvad skulle jeg gøre?

Trods det valg jeg tog, gik jeg over til min forelskelse. Jeg kiggede ned i gulvet med sammenbidte tænder. Hvad ville han ikke sige nu hvor jeg næsten var ved siden af ham? Sad håret nu også ordentligt? Var neglene nu også klippet? Tankerne farede rundt i hovedet på mig.

Med et lille sødt smil fik jeg sagt: “Heej” til drengen som egentlig hed Simon. Han smilede og svarede mig tilbage: “Jamen hej.” Jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre nu hvor jeg endelig havde taget mig sammen til at snakke med min drømmefyr.

Der opstod i starten pinlig tavshed, men den aftog, da Simon lige pludselig begyndte at spørge om hvad jeg interesserede mig for. Jeg svarede fodbold og dans var min interesse.

Min drømmefyr virkede meget interesseret i hvad jeg fortalte om og fortalte videre til mig om sine erfaringer indenfor dans: Han dansede selv dans i sin fritid, ikke lige noget som jeg ville havet troet om ham.

Simon var nemlig en fyr som gik i cowboybukser og som havde sin helt egen stil: Håret sad helt normalt - børsten skulle bare lige have en enkelt omgang i håret og så var bluserne han havde på meget enkelte: De var neutrale i farverne og kunne til tider have tegn eller symboler på sig.

Hver gang vi havde øjenkontakt, længdes jeg efter at få et kys af ham. Hvad kunne jeg sige for at han vidste hvad jeg talte om? Lige pludselig mærkede jeg hans hånd i min. Mit hjerte galoperede af sted, hurtigere end det nogensinde havde gjort før. Jeg var ved at miste vejret.

Simon smilede genert til mig og spurgte om jeg godt kunne lide nogen fra skolen. Jeg blev helt genert som ham, slap hans hånd og løb med hurtige skridt bag en busk og gemte mig. Hvorfor spurgte han lige pludselig ud i den blå luft om jeg kunne lide nogen?

Jeg kunne mærke skridt nærme sig mig. Som en spion listede nogen sig hen til mig og holdte mig for øjnene med sine hænder. Jeg vidste straks hvem det var uden tvivl. Det var Simon som drillede mig. Endelig kunne jeg se igen og havde dyb øjenkontakt med ham. Han smilede til mig og sagde han ville fortælle mig noget. Jeg blev vildt spændt og kunne ikke vente til at høre hvad han ville fortælle mig, så jeg trippede selvfølgelig af ren og skær spænding.

Efter nogle minutters stilhed, fortalte Simon hvem det var han kunne lide. Det var mig. Jeg var lykkelig som aldrig før, spurgte efterfølgende Simon om han ville være min, og vi blev efterfølgende kærester og havde det godt sammen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Gengældt forelskelse er publiceret 07/01-2012 20:15 af Julie Gry Pedersen (digterinden) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 07/01-2012 20:15
Besvarelsen er på 496 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 pou
En sød fortælling, der er nok en del piger og drenge der kan fortælle noget lignende, jeg synes det er et positiv digt, netop fordi vi gerne vil høre andres drømme og oplevelser, måske vi kan lære lidt af det og så komme videre........
7 år siden
7 år siden
#2 pou
Det er en fortælling som mange har oplevet
og det er dejlig at nogen vil fortælle
om forelskelsen som optager så mange
og mange som ikke tør, bør læse sådan
netop fordi mange kan have gavn af det
7 år siden