Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

"Jeg kan ikke hjælpe jer" Jeg holder mig om hovedet og skriger det ud i intetheden.

"Forsvind! Jeg vil ikke have jer der!" Tårerne løber ned af mine kinder. Hvorfor er jeg også så mærkelig. Af alle mennesker, hvorfor er det lige mig det skal gå ud over? Ham med forældrene der drikker og slår, og som ingen venner har. Hvorfor skal det absolut å ud over mig? Jeg smider mig i det våde græs. Stemmerne i mit hovede skriger efter opmærksomhed. De gør mig sindssyg. De råber om hjælp, kalder på mig, fortæller om deres forfærdelige liv. Jeg kan ikke, jeg er ikke stærk nok, ved ikke hvad jeg skal gøre.

"Lad mig være! Fat det! Jeg kan ikke!" Stemmerne råber højere op, for så at begynde at dæmpe sig. Om lidt vil de komme igen, stilheden vil kun vare et øjeblik. Jeg ser ud over skovbunden, der er ingen andre end mig. Græsset er plaskvådt, det har lige regnet. Mine bukser er våde og svampe er smurt ud over dem. Jeg landede i dem. Jeg trækker vejret hurtigt, rædselslagen for hvornår de kommer igen.

Det var allerede for meget da de viste sig i mine drømme. Da de begyndte at tale til mig og vise mig ting. Jeg kunne ikke sove i flere uger, indtil jeg begyndte at bedøve min krop så meget, at det dæmpede stemmerne. En af stemmerne er tilbage. Det er en lille piges. Hendes stemme er fin som en klokke, men fyldt med sorg.

"Hjælp mig." Siger hun bedende. Jeg er stivnet, ude af stand til at kunne bevæge mig. Jeg ryster på hovedet, jeg kan jo ikke.

"Jeg kan ikke, jeg er ked af det, men jeg kan ikke. Jeg ved ikke hvordan jeg gør." Jeg kan mærke at hun stadig er der.

"Du skal bare vise mig hvor lyset er, jeg kan ikke finde det." Hun lyder så lille, som en seksårig. Så uskyldig og ulykkelig.

"Hvilket lys?" Jeg føler en svag hånd på min skulder. Jeg lukker øjnene, og dér, helt ude i kanten af mit synsfelt er et lille klart lys. Det har aldrig vist sig før. Jeg begynder at ryste af skræk.

"Er det, det der lys?" Jeg hvisker ordene. Hun svarer ikke, men jeg næsten føler hende nikke. Det er som om vi er bundet sammen, jeg ved præcis hvad hun gør. Jeg ser en skygge i mit syn. Skyggen er lille, og næsten danser imod lyset. Jeg er ikke længere forbundet til nogen.

"Tak." Hvisker hun. Jeg nikker, selv om jeg ved hun ikke kan se det. Et øjebliks stilhed, så strømmer stemmerne tilbage. Jeg er bange, ved ikke om jeg kan gøre det igen. Jeg skriger.

Skriv kommentar

Besvarelsen Stemmerne er publiceret 28/02-2012 17:56 af Liv Blomster under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 28/02-2012 17:56
Besvarelsen er på 450 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 MSH1912
Du har enkle stave fejl, men historien er god.

Jeg er ikke vild med at skrive i nutid, men det er noget du jo vægler selv.
12 år siden
12 år siden
#2 Liv Blomster
Hejsa! Det kan godt være at der er nogle små smuttere, så tak fordi du gør mig opmærksom på det :)
Jeg valgte at skrive i nutid, fordi at man ikke skal vide hvad der sker med ham senere hen, det ville være nemt at komme til at afsløre, hvis den var skrevet i datid.
Normalt er jeg også mest til at skrive i datid nemlig :D
12 år siden
12 år siden
#3 MSH1912
Det er også fint du skriver som du gør
12 år siden
12 år siden
#4 Liv Blomster
Hihi tak :D
12 år siden